Котлети, запечені в духовці
Якщо ви зводите кількість смаженої їжі в раціоні до мінімуму, то котлети, запечені в духовці, стануть гідною заміною своїм обсмаженою побратимам. Крім очевидної користі, такі котлетки також зручно готувати, оскільки їх можна запікати одночасно з гарніром або підливою.
Ніхто не буває проти запечених курячих котлет, особливо, якщо серед фаршу захована сирна начинка, а саме м'ясо правильно приправлено.
Інгредієнти:
курячий фарш – 530 г;
жменю зеленої цибулі;
листя шпинату – 2 жмені;
мелений кумін, паприка – 1/2 ч. ложки;
вустерширський соус – 15 мл;
листя м'яти – 10 шт.;
сир твердий – 95 р.
Приготування
З'єднайте готовий фарш зі спеціями і зеленню цибулі. Шпинат припустіть і змішати його з фаршем як тільки випарується зайва волога. Залийте все вустерширським соусом і доповніть подрібненої м'ятою. З порцій фаршу сформуйте котлетки і покладіть по шматочку сиру в центр кожної. Помістіть котлетки в розігрітій до 190 градусів духовці. Скільки запікати котлети в духовці залежить від кількості використовуваного фаршу: на котлетки середнього розміру піде 40 хвилин, при цьому перші 25 їх готують на одній стороні, а решту 15 – перевертають на іншу.
Інгредієнти:
консервований тунець – 165 г;
картопля відварна – 85 м;
тертий імбир – 1 ч. ложка;
часник – 6 зубчиків;
яєчні білки – 2 шт.;
куркума мелена – щіпка.
Приготування
Пюрируйте картоплю і змішайте його з консервованим тунцем. Доповніть всі пастою з імбиру і часнику, гарною дрібкою солі, куркумою і парою яєчних білків для зв'язки. З отриманої маси зліпити котлетки і відправте їх запікати при 180 градусах на 15 хвилин, поки не схопляться зовні.
Разом із запеченими котлетами можна приготувати і підливу до них. Самі котлети при цьому не вимагають ніякої попередньої обсмаження, а готуються на манер тюфтельок прямо в томатному соусі. У нашому випадку до останнього була додана і сметана.
Інгредієнти:
свинина – 630 г;
яйце – 1 шт.;
по дрібці сушеного орегано і базиліка;
томатний соус – 530 г;
сметана – 45 г;
сир – 45 р.
Приготування
Змішайте свинину з пучкою солі, яйцем і сушеними травами. Сформуйте котлетки і укладіть їх в сковороду. Залийте котлетки томатним соусом, зверху покладіть сметану і покрийте всі шаром сиру. Випікайте при 220 градусах 20 хвилин.
Курячі котлети, запечені в духовці з сиром
Ніхто не буває проти запечених курячих котлет, особливо, якщо серед фаршу захована сирна начинка, а саме м'ясо правильно приправлено.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте готовий фарш зі спеціями і зеленню цибулі. Шпинат припустіть і змішати його з фаршем як тільки випарується зайва волога. Залийте все вустерширським соусом і доповніть подрібненої м'ятою. З порцій фаршу сформуйте котлетки і покладіть по шматочку сиру в центр кожної. Помістіть котлетки в розігрітій до 190 градусів духовці. Скільки запікати котлети в духовці залежить від кількості використовуваного фаршу: на котлетки середнього розміру піде 40 хвилин, при цьому перші 25 їх готують на одній стороні, а решту 15 – перевертають на іншу.
Рибні котлети з картоплею, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте картоплю і змішайте його з консервованим тунцем. Доповніть всі пастою з імбиру і часнику, гарною дрібкою солі, куркумою і парою яєчних білків для зв'язки. З отриманої маси зліпити котлетки і відправте їх запікати при 180 градусах на 15 хвилин, поки не схопляться зовні.
Котлети, запечені в духовці з підливою
Разом із запеченими котлетами можна приготувати і підливу до них. Самі котлети при цьому не вимагають ніякої попередньої обсмаження, а готуються на манер тюфтельок прямо в томатному соусі. У нашому випадку до останнього була додана і сметана.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте свинину з пучкою солі, яйцем і сушеними травами. Сформуйте котлетки і укладіть їх в сковороду. Залийте котлетки томатним соусом, зверху покладіть сметану і покрийте всі шаром сиру. Випікайте при 220 градусах 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати котлети з фаршу?
Здавалося б, рецепт котлет з фаршу вже неможливо нікого здивувати, вони стали настільки звичними у нашому меню за весь час свого існування. Але
Котлети по-албанськи
Котлети по-албанськи - шалено смачне блюдо, яке дуже схоже на звичні для нас рубані котлети. Тільки роблять їх виключно з курячого філе і наповнюють
Котлети без хліба
Хліб домашні котлети звичайно додають для зв'язки компонентів і в якості бюджетного наповнення для збільшення об'єму виробів. Але, якщо прибрати цей
Рибні котлети з щуки
Блюда з річкової рибки завжди вражають своїм насиченим смаком і неповторним ароматом. Наприклад щуки можна приготувати чудові ніжні котлетки, склад
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Котлети в томатному соусі
Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Способів їх створення дуже багато. І в сьогоднішній нашій статті мова піде про котлетки в томатному