Якщо ви зводите кількість смаженої їжі в раціоні до мінімуму, то котлети, запечені в духовці, стануть гідною заміною своїм обсмаженою побратимам. Крім очевидної користі, такі котлетки також зручно готувати, оскільки їх можна запікати одночасно з гарніром або підливою.
Курячі котлети, запечені в духовці з сиром
Ніхто не буває проти запечених курячих котлет, особливо, якщо серед фаршу захована сирна начинка, а саме м'ясо правильно приправлено.
Інгредієнти: курячий фарш – 530 г; жменю зеленої цибулі; листя шпинату – 2 жмені; мелений кумін, паприка – 1/2 ч. ложки; вустерширський соус – 15 мл; листя м'яти – 10 шт.; сир твердий – 95 р. Приготування З'єднайте готовий фарш зі спеціями і зеленню цибулі. Шпинат припустіть і змішати його з фаршем як тільки випарується зайва волога. Залийте все вустерширським соусом і доповніть подрібненої м'ятою. З порцій фаршу сформуйте котлетки і покладіть по шматочку сиру в центр кожної. Помістіть котлетки в розігрітій до 190 градусів духовці. Скільки запікати котлети в духовці залежить від кількості використовуваного фаршу: на котлетки середнього розміру піде 40 хвилин, при цьому перші 25 їх готують на одній стороні, а решту 15 – перевертають на іншу.
Рибні котлети з картоплею, запечені в духовці
Інгредієнти: консервований тунець – 165 г; картопля відварна – 85 м; тертий імбир – 1 ч. ложка; часник – 6 зубчиків; яєчні білки – 2 шт.; куркума мелена – щіпка. Приготування Пюрируйте картоплю і змішайте його з консервованим тунцем. Доповніть всі пастою з імбиру і часнику, гарною дрібкою солі, куркумою і парою яєчних білків для зв'язки. З отриманої маси зліпити котлетки і відправте їх запікати при 180 градусах на 15 хвилин, поки не схопляться зовні.
Котлети, запечені в духовці з підливою
Разом із запеченими котлетами можна приготувати і підливу до них. Самі котлети при цьому не вимагають ніякої попередньої обсмаження, а готуються на манер тюфтельок прямо в томатному соусі. У нашому випадку до останнього була додана і сметана.
Інгредієнти: свинина – 630 г; яйце – 1 шт.; по дрібці сушеного орегано і базиліка; томатний соус – 530 г; сметана – 45 г; сир – 45 р. Приготування Змішайте свинину з пучкою солі, яйцем і сушеними травами. Сформуйте котлетки і укладіть їх в сковороду. Залийте котлетки томатним соусом, зверху покладіть сметану і покрийте всі шаром сиру. Випікайте при 220 градусах 20 хвилин.