Вернуться назад Распечатать

Котлети, запечені в духовці

Котлети, запечені в духовці
Якщо ви зводите кількість смаженої їжі в раціоні до мінімуму, то котлети, запечені в духовці, стануть гідною заміною своїм обсмаженою побратимам. Крім очевидної користі, такі котлетки також зручно готувати, оскільки їх можна запікати одночасно з гарніром або підливою.

Курячі котлети, запечені в духовці з сиром


Ніхто не буває проти запечених курячих котлет, особливо, якщо серед фаршу захована сирна начинка, а саме м'ясо правильно приправлено.
Інгредієнти:

  • курячий фарш – 530 г;

  • жменю зеленої цибулі;

  • листя шпинату – 2 жмені;

  • мелений кумін, паприка – 1/2 ч. ложки;

  • вустерширський соус – 15 мл;

  • листя м'яти – 10 шт.;

  • сир твердий – 95 р.


  • Приготування
    З'єднайте готовий фарш зі спеціями і зеленню цибулі. Шпинат припустіть і змішати його з фаршем як тільки випарується зайва волога. Залийте все вустерширським соусом і доповніть подрібненої м'ятою. З порцій фаршу сформуйте котлетки і покладіть по шматочку сиру в центр кожної. Помістіть котлетки в розігрітій до 190 градусів духовці. Скільки запікати котлети в духовці залежить від кількості використовуваного фаршу: на котлетки середнього розміру піде 40 хвилин, при цьому перші 25 їх готують на одній стороні, а решту 15 – перевертають на іншу.

    Рибні котлети з картоплею, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • консервований тунець – 165 г;

  • картопля відварна – 85 м;

  • тертий імбир – 1 ч. ложка;

  • часник – 6 зубчиків;

  • яєчні білки – 2 шт.;

  • куркума мелена – щіпка.


  • Приготування
    Пюрируйте картоплю і змішайте його з консервованим тунцем. Доповніть всі пастою з імбиру і часнику, гарною дрібкою солі, куркумою і парою яєчних білків для зв'язки. З отриманої маси зліпити котлетки і відправте їх запікати при 180 градусах на 15 хвилин, поки не схопляться зовні.

    Котлети, запечені в духовці з підливою


    Разом із запеченими котлетами можна приготувати і підливу до них. Самі котлети при цьому не вимагають ніякої попередньої обсмаження, а готуються на манер тюфтельок прямо в томатному соусі. У нашому випадку до останнього була додана і сметана.
    Інгредієнти:

  • свинина – 630 г;

  • яйце – 1 шт.;
  • Котлети, запечені в духовці

  • по дрібці сушеного орегано і базиліка;

  • томатний соус – 530 г;

  • сметана – 45 г;

  • сир – 45 р.


  • Приготування
    Змішайте свинину з пучкою солі, яйцем і сушеними травами. Сформуйте котлетки і укладіть їх в сковороду. Залийте котлетки томатним соусом, зверху покладіть сметану і покрийте всі шаром сиру. Випікайте при 220 градусах 20 хвилин.