Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з сиром, запечене в духовці

Картопля з сиром, запечене в духовці

9-08-2016, 21:14
719
Картопля з сиром, запечене в духовці
Не знаєте, чим почастувати гостей? Пропонуємо вам запекти картоплю в духовці з сиром. Така страва виглядає неймовірно ошатно і виходить смачним, ароматним і дуже ситним.

Картопля «Гармошка», запечена в духовці з сиром


Інгредієнти:

  • картопля – 845 г;

  • масло вершкове – 75 г;

  • сир – 190 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Картоплю миємо щіткою і надрізаємо на тонкі скибочки. Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо їм форму для запікання. В олію, кидаємо спеції і заливаємо цією сумішшю кожен надріз картоплі. Викладаємо підготовлені овочі в форму, присипаємо подрібненим на тертці сиром і відправляємо в розігріту духовку.

    Рецепт картоплі, запеченої в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • картопля молода – 755 г;

  • сир – 170 г;

  • вершки нежирні – 405 мл;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • часник – на смак;

  • масло рослинне – 45 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування картоплі, запеченої у вершках, сир шаткуємо на тертці і половину порції змішуємо з молоком і яйцем. Підсолюємо заливку за смаком і відставляємо в сторону. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружечками. Картоплю викладаємо в промаслений форму, підсолюємо, видавлюємо часник, скроплюємо маслом і перемішуємо. Заливаємо зверху молочною сумішшю і прикриваємо запіканку фольгою. Запікаємо молода картопля в духовці, рясно посипавши сиром, при температурі 195 градусів 45 хвилин.

    Картопля, запечена з грибами та сиром


    Інгредієнти:

  • картопля – 985 г;

  • сирний сир – 490 г;

  • свіжі печериці – 185 г;

  • цибулина – 70 г;

  • майонез – 65 мл;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Картоплю миємо щіткою і відварюємо в мундирі. Після остуджуємо і обережно розрізаємо на половинки. Акуратно виймаємо ложкою м'якоть і натираємо її на тертці. Гриби і цибулю обробляємо і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Перекладаємо обжарку в миску, додаємо картопляну масу, заправляємо майонезом і додаємо сирний сир. Кидаємо за смаком спеції і все перемішуємо до однорідності. Фаршируємо картопля начинкою, викладаємо на деко і запікаємо страву 25 хвилин в розігрітій духовці.

    Картопля, запечена з фаршем та сиром


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш домашній – 510 г;

  • картопля – 980 р;

  • цибулина – 70 г;

  • сир – 145 г;

  • сметана – 205 мл


  • Приготування
    Цибулю і картоплю промиваємо, чистимо і шаткуємо тонкими кружками. Виливаємо В миску сметану, викладаємо картоплю, додаємо спеції і перемішуємо. Далі беремо форму і викладаємо блюдо шарами: картопля в сметані, м'ясний фарш і цибульні кільця. Зверху присипаємо тертим твердим сиром і запікаємо страву 45 хвилин при температурі 185 градусів.

    Картопля, запечена з беконом і сиром


    Інгредієнти:

  • картопля – 675 г;

  • спеції;

  • олія оливкова.


  • Для начинки:

  • бекон – 45 г;

  • цибулина – 55 г;

  • часник;

  • сметана – 230 мл;

  • сир чеддер - 160 р.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, проколюємо виделкою, поливаємо оливковою олією, посипаємо за смаком сіллю і викладаємо на промаслений
    Картопля з сиром, запечене в духовці
    деко. Запікаємо 55 хвилин до м'якого стану, а тим часом готуємо начинку.
    Бекон шаткуємо кубиками і обсмажуємо до рум'яності в масло на розігрітій сковороді. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю з часником. Запечена картопля остуджуємо, розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо нутрощі. Розминаємо витягнуту м'якоть в пюре, додаємо овочеву обжарку, бекон, кладемо сметану і висипаємо більшу частину тертого сиру.
    Картопляні заготовки викладаємо на деко, фаршируємо начинкою і зверху присипаємо сиром. Запікаємо страву 15 хвилин, і подаємо до святкового столу в гарячому вигляді прямо на деку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, запечена у фользі
    Картопля, запечена у фользі
    З картоплі сьогодні готують неймовірну кількість страв, тому досить складно здивувати чимось незвичайним на основі цих крохмалистих бульб. Але ми все
    Картопля, запечена з фаршем
    Картопля, запечена з фаршем
    Картопля - досить популярний овоч, з якого можна зробити безліч смачних страв з додаванням інших інгредієнтів відповідно. І сьогодні ми розповімо, як
    Картопля в духовці з майонезом
    Картопля в духовці з майонезом
    Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
    Фарширована картопля
    Фарширована картопля
    Картопля - універсальний продукт, з якого можна зробити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як його смачно
    Картопля, запечена з сиром
    Картопля, запечена з сиром
    Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його
    Картопля з начинкою
    Картопля з начинкою
    Фарширований картопля, запечена в духовці - просте і смачне в приготуванні блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. А начинка в даному