Не знаєте, чим почастувати гостей? Пропонуємо вам запекти картоплю в духовці з сиром. Така страва виглядає неймовірно ошатно і виходить смачним, ароматним і дуже ситним.
Картопля «Гармошка», запечена в духовці з сиром
Інгредієнти: картопля – 845 г; масло вершкове – 75 г; сир – 190 г; спеції. Приготування Картоплю миємо щіткою і надрізаємо на тонкі скибочки. Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо їм форму для запікання. В олію, кидаємо спеції і заливаємо цією сумішшю кожен надріз картоплі. Викладаємо підготовлені овочі в форму, присипаємо подрібненим на тертці сиром і відправляємо в розігріту духовку.
Рецепт картоплі, запеченої в духовці з сиром
Інгредієнти: картопля молода – 755 г; сир – 170 г; вершки нежирні – 405 мл; яйце велике – 1 шт.; часник – на смак; масло рослинне – 45 мл; спеції. Приготування Для приготування картоплі, запеченої у вершках, сир шаткуємо на тертці і половину порції змішуємо з молоком і яйцем. Підсолюємо заливку за смаком і відставляємо в сторону. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружечками. Картоплю викладаємо в промаслений форму, підсолюємо, видавлюємо часник, скроплюємо маслом і перемішуємо. Заливаємо зверху молочною сумішшю і прикриваємо запіканку фольгою. Запікаємо молода картопля в духовці, рясно посипавши сиром, при температурі 195 градусів 45 хвилин.
Картопля, запечена з грибами та сиром
Інгредієнти: картопля – 985 г; сирний сир – 490 г; свіжі печериці – 185 г; цибулина – 70 г; майонез – 65 мл; спеції; свіжа зелень. Приготування Картоплю миємо щіткою і відварюємо в мундирі. Після остуджуємо і обережно розрізаємо на половинки. Акуратно виймаємо ложкою м'якоть і натираємо її на тертці. Гриби і цибулю обробляємо і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Перекладаємо обжарку в миску, додаємо картопляну масу, заправляємо майонезом і додаємо сирний сир. Кидаємо за смаком спеції і все перемішуємо до однорідності. Фаршируємо картопля начинкою, викладаємо на деко і запікаємо страву 25 хвилин в розігрітій духовці.
Картопля, запечена з фаршем та сиром
Інгредієнти: м'ясний фарш домашній – 510 г; картопля – 980 р; цибулина – 70 г; сир – 145 г; сметана – 205 мл Приготування Цибулю і картоплю промиваємо, чистимо і шаткуємо тонкими кружками. Виливаємо В миску сметану, викладаємо картоплю, додаємо спеції і перемішуємо. Далі беремо форму і викладаємо блюдо шарами: картопля в сметані, м'ясний фарш і цибульні кільця. Зверху присипаємо тертим твердим сиром і запікаємо страву 45 хвилин при температурі 185 градусів.
Картопля, запечена з беконом і сиром
Інгредієнти: картопля – 675 г; спеції; олія оливкова. Для начинки:
бекон – 45 г; цибулина – 55 г; часник; сметана – 230 мл; сир чеддер - 160 р. Приготування Картоплю чистимо, проколюємо виделкою, поливаємо оливковою олією, посипаємо за смаком сіллю і викладаємо на промаслений
деко. Запікаємо 55 хвилин до м'якого стану, а тим часом готуємо начинку.
Бекон шаткуємо кубиками і обсмажуємо до рум'яності в масло на розігрітій сковороді. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю з часником. Запечена картопля остуджуємо, розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо нутрощі. Розминаємо витягнуту м'якоть в пюре, додаємо овочеву обжарку, бекон, кладемо сметану і висипаємо більшу частину тертого сиру.
Картопляні заготовки викладаємо на деко, фаршируємо начинкою і зверху присипаємо сиром. Запікаємо страву 15 хвилин, і подаємо до святкового столу в гарячому вигляді прямо на деку.