Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля, запечена у фользі

Картопля, запечена у фользі

23-12-2015, 11:13
1 434
Картопля, запечена у фользі
Якщо варена картопля вам вже трохи набридла, а смажена – занадто калорійна, то пропонуємо вам запекти картоплю у фользі. Блюдо виходить неймовірно смачним, легким і корисним, переконайтеся в цьому самі!

Печену картоплю в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • картопля молода – 10 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • сметана – 1 ст.;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Скільки запікати картоплю у фользі в духовці? Отже, коренеплід ретельно промиваємо щіткою від усіх забруднень, але не чистимо. Фольгу промазуємо маслом і загортаємо кожну картоплину щільно у кілька шарів. Потім укладаємо заготовки на деко і запікаємо 50 хвилин при температурі 200 градусів. Не гаючи часу, робимо заправку: чистимо часник пропускаємо через прес. Зелень обполіскуємо і дрібненько рубаємо ножем. Тепер змішуємо в мисці часник, зелень, кладемо сметану і перемішуємо, приправляючи спеціями за смаком. Картопля перевіряємо готовність, натиснувши на нього ложкою через фольгу. Якщо він м'який, значить готовий. Далі беремо гострий ніж, робимо акуратно хрестоподібний надріз і заповнюємо його приготованим соусом. Відправляємо страву ще хвилин на 5 в духову шафу, а потім подаємо до столу, розклавши по тарілках. Їдять таку картоплю прямо з фольги, чайною ложечкою.

    Картопля з салом у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • молода картопля – 5 шт.;

  • сало – 150 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло рослинне – 2 ч. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати картоплю у фользі в духовці, готуємо всі інгредієнти. Сало нарізаємо тонкими невеликими пластинками, а картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо на лист фольги. Потім вкладаємо кожен скибочку сала між картоплею, підсолюємо за смаком і посипаємо подрібненим часником. Зверху поливаємо рослинним маслом, загортаємо фольгу і викладаємо заготовки на деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах, а потім зменшуємо температуру і засікаємо ще 20 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами і зеленню петрушки та кропу.

    Картопля, запечена з беконом у фользі


    Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.;

  • сало – 100 г;

  • бекон – 200 г;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і надрізаємо через кожен 1 сантиметр. Бекон і сало шаткуємо тонкими скибочками і акуратно розкладаємо у картопляні надрізи. Потім підсолюємо заготовки, щільно загортаємо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо 45 хвилин в гарячій духовці.

    Картопля у фользі з начинкою


    Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • сметана нежирна – 250 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень кропу – 1 пучок;

  • сир – 400 г;

  • солоні огірки – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Картопля ретельно промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику, натираємо сіллю і акуратно загортаємо кожен бульба у фольгу. Потім викладаємо на решітку і запікаємо 50 хвилин до готовності. Не гаючи часу,
    Картопля, запечена у фользі
    готуємо начинку: сир перетворюємо блендером в однорідну масу, додаємо подрібнену зелень і видавлюємо через прес очищений часник. Солоні огірки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх до сирної суміші, заправляємо сметаною і ретельно перемішуємо до однорідного стану, приправляючи спеціями за смаком. Готову картоплю акуратно виймаємо, викладаємо на порційні тарілки і розрізаємо не до кінця кожен бульба прямо з фольгою. Кладемо всередину сирну начинку, посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля на мангалі
    Картопля на мангалі
    Цей рецепт простий і в той же час оригінальний. Картопля виходить по-домашньому смачною, з м'яким дуже апетитним ароматом, спроможним пробудити
    Свинина в фользі в духовці
    Свинина в фользі в духовці
    Для того, щоб свинина, запечена в духовці зберегла свою соковитість і аромат, краще за все запікати її у фользі. Таке блюдо відмінно підійде і до
    Запечена на вугіллі картопля
    Запечена на вугіллі картопля
    Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
    Печена картопля в духовці у фользі
    Печена картопля в духовці у фользі
    Мабуть, найпопулярнішим продуктом у нас є картопля, з якого готується велика кількість різноманітних страв. Її можна смажити, варити, додавати в супи
    Картопля з часником в духовці
    Картопля з часником в духовці
    Картопля з часником, запечений в духовці - смачне і розсипчасте блюдо з характерним смаком часнику. Його можна подати як до святкового, так і
    Печена картопля
    Печена картопля
    Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш