» » Печена картопля в духовці у фользі

Печена картопля в духовці у фользі

Печена картопля в духовці у фользі
Картопля, мабуть, єдиний корисний і смачний овоч, який так широко використовується в кулінарії. Його варять, смажать, додають у салати, запікають на вугіллі, в мікрохвильовій печі і духовці.
Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати смачну, печену картоплю у фользі в духовці. Приготовлена таким способом картопелька, виходить з ніжною і соковитою м'якоттю і зберігає всі свої корисні властивості.

Рецепт печеної картоплі з салом в духовці


Інгредієнти:

  • картопля - бульби невеликого розміру - 8 шт;

  • сало - краще підчеревина свіжа - 350 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • петрушка і кріп - 25 г;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    На добре вимитих бульбах картоплі робимо поздовжній розріз, трохи більше ніж наполовину, посипаємо сіллю і спеціями, вкладаємо підготовлені шматочки свіжого сала і часнику. Тепер обертаємо картопельку фольгою, кладемо на деко і печемо в духовці, попередньо нагрітої до 190 градусів близько півгодини.
    Готову, просочений ароматом сала і часничку картопельку, перед подачею на стіл посипаємо кропом і петрушкою.

    Печена картопля в фользі з пікантною часниковою начинкою


    Інгредієнти:

  • картопля - бульби невеликого розміру - 8 шт;

  • сир плавлений вершковий - 300 г;

  • часник - 5-7 зубчиків;

  • свіжа зелень кропу і петрушки - 50 г;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Печена картопля в духовці у фользі

    Для приготування печеної картоплі в духовці у фользі, вибираємо картоплини середнього розміру, ретельно миємо, робимо невеликі надрізи вздовж і впоперек, натираємо сіллю і за бажанням спеціями. Потім кожну картопельку поміщаємо в фольгу і печемо в духовці, нагрітій до 190 градусів близько півгодини.
    Поки картопля печеться, приготуємо начинку. Для цього подрібнюємо часник, дрібно нарізаємо зелень і змішати з вершковим сиром. Сир, залежно від консистенції, натираємо на тертці або розм'якшуємо виделкою. Можна також все змішати і подрібнити блендером. Запечену гарячу картоплю наповнюємо в місцях зрізів начинкою і подаємо на стіл на радість рідним або гостям. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 20-06-2015, 20:36
    Переглядів: 1042