Якщо варена картопля вам вже трохи набридла, а смажена – занадто калорійна, то пропонуємо вам запекти картоплю у фользі. Блюдо виходить неймовірно смачним, легким і корисним, переконайтеся в цьому самі!
Печену картоплю в духовці у фользі
Інгредієнти: картопля молода – 10 шт.; часник – 4 зубчики; сметана – 1 ст.; спеції; олія рослинна; свіжа зелень. Приготування Скільки запікати картоплю у фользі в духовці? Отже, коренеплід ретельно промиваємо щіткою від усіх забруднень, але не чистимо. Фольгу промазуємо маслом і загортаємо кожну картоплину щільно у кілька шарів. Потім укладаємо заготовки на деко і запікаємо 50 хвилин при температурі 200 градусів. Не гаючи часу, робимо заправку: чистимо часник пропускаємо через прес. Зелень обполіскуємо і дрібненько рубаємо ножем. Тепер змішуємо в мисці часник, зелень, кладемо сметану і перемішуємо, приправляючи спеціями за смаком. Картопля перевіряємо готовність, натиснувши на нього ложкою через фольгу. Якщо він м'який, значить готовий. Далі беремо гострий ніж, робимо акуратно хрестоподібний надріз і заповнюємо його приготованим соусом. Відправляємо страву ще хвилин на 5 в духову шафу, а потім подаємо до столу, розклавши по тарілках. Їдять таку картоплю прямо з фольги, чайною ложечкою.
Картопля з салом у фользі в духовці
Інгредієнти: молода картопля – 5 шт.; сало – 150 г; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 2 ч. ложки; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати картоплю у фользі в духовці, готуємо всі інгредієнти. Сало нарізаємо тонкими невеликими пластинками, а картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо на лист фольги. Потім вкладаємо кожен скибочку сала між картоплею, підсолюємо за смаком і посипаємо подрібненим часником. Зверху поливаємо рослинним маслом, загортаємо фольгу і викладаємо заготовки на деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах, а потім зменшуємо температуру і засікаємо ще 20 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами і зеленню петрушки та кропу.
Картопля, запечена з беконом у фользі
Інгредієнти: картопля – 8 шт.; сало – 100 г; бекон – 200 г; спеції; свіжа зелень. Приготування Картоплю чистимо і надрізаємо через кожен 1 сантиметр. Бекон і сало шаткуємо тонкими скибочками і акуратно розкладаємо у картопляні надрізи. Потім підсолюємо заготовки, щільно загортаємо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо 45 хвилин в гарячій духовці.
Картопля у фользі з начинкою
Інгредієнти: картопля – 8 шт.; спеції. Для начинки:
сметана нежирна – 250 мл; часник – 2 зубчики; зелень кропу – 1 пучок; сир – 400 г; солоні огірки – 2 шт.; спеції. Приготування Картопля ретельно промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику, натираємо сіллю і акуратно загортаємо кожен бульба у фольгу. Потім викладаємо на решітку і запікаємо 50 хвилин до готовності. Не гаючи часу,
готуємо начинку: сир перетворюємо блендером в однорідну масу, додаємо подрібнену зелень і видавлюємо через прес очищений часник. Солоні огірки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх до сирної суміші, заправляємо сметаною і ретельно перемішуємо до однорідного стану, приправляючи спеціями за смаком. Готову картоплю акуратно виймаємо, викладаємо на порційні тарілки і розрізаємо не до кінця кожен бульба прямо з фольгою. Кладемо всередину сирну начинку, посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.