» » Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах?

Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах?

Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах?
Оселедець – одна з найпоширеніших риб у північних морях, тому не дивно, що у багатьох народів вона здавна була невід'ємною частиною меню. Оскільки запаси риби швидко псувалися, свіжу оселедець почали солити. З часом способи засолювання і складу самих розсолів змінювалися і вдосконалювалися. Нижче ми розберемо найбільш цікаві варіанти того, як можна смачно посолити оселедець в домашніх умовах.

Як посолити оселедець в домашніх умовах?


Незважаючи на те, що засолювання риби вважалася лише методом її консервації, зараз засолену оселедець в наших краях прийнято подавати до столу як холодну закуску, а тому і маринади з сухими сумішами для засолювання містять у своєму складі не тільки сіль, але і цілий асортимент різноманітних смакових додатків. Яскравий приклад – класичний російський спосіб засолювання оселедця з лавром і цибулею в складі.
Інгредієнти:

  • оселедець – 3 тушки;

  • сіль – 10 г;

  • дрібку цукру;

  • листя лавра – 3 шт.;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • сік 1/4 лимона;

  • червоний цибуля – 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як смачно посолити оселедці, рибу слід неодмінно випатрати, ретельно промити. В рамках цього рецепту ми будемо солити тушки цілком, але припустимо варіант розбирання риби на філе й дрібні шматочки. Останній варіант особливо зручний, якщо ви обмежені в часі.
    Розламайте лаврові листочки і змішайте їх з сіллю і щіпкою цукру. Натріть рибу отриманою сумішшю, також розподіляючи її не тільки зовні, але і на черевці. Поверх видавити лимонний сік і залийте все рослинним маслом. Залиште тушки в холодильнику на 2 дні, закривши харчовою плівкою, щоб поверхня не обветривалась. Раз в день перевертайте рибу на іншу сторону. Перед сервіровкою розділите рибу на шматки однакового розміру і сервірують з тонко нарізаною цибулею.

    Як посолити оселедець цілком в розсолі в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • вода – 210 мл;

  • вино (біле, сухе) – 210 мл;

  • винний оцет – 25 мл;

  • цукор – 10 г;

  • листя лавра – 4 шт.;

  • горошини перцю – 20 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • насіння гірчиці – 1 ч. ложка;

  • оселедець – 2 шт.


  • Приготування
    З'єднайте всі компоненти зі списку інгредієнтів разом, в одній каструлі. Доведіть розсіл до кипіння. Далі ви можете піти двома шляхами. В рамках першого, більш екстравагантного варіанти, рибу можна покласти в гарячий розсіл, проварити 12-14 хвилин, а потім залишити повністю охолонути у цьому ж розсолі. Так тушки часто засолюють у Нідерландах. В рамках другого, набагато більше звичного способу, маринад охолоджують до теплого і лише після заливають їм рибу. При холодному способі тушки повинні пролежати в маринаді приблизно 2 дні.

    Як посолити оселедець шматочками швидко і смачно?


    Найпростіший спосіб швидкого засолу і маринування риби полягає у використанні концентрованого розсолу і правильної оброблення самої тушки. Під правильною обробленням ми маємо на увазі патрання риби, витяг хребта та оброблення філе на невеликі шматочки.
    Інгредієнти:

  • вода – 270 мл;

  • сіль – 1/4 ст.;

  • оцет – 465 мл;

  • цукор – 25 г;

  • насіння гірчиці – 1 ч. ложка;

  • горошки перцю – 12 шт.;

  • листя лавра – 3 шт.;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • лимон – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • оселедець – 540 р.

  • Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах?

    Приготування
    Перелийте воду в сотейник і всипте до неї сіль з цукром, слідом додайте оцет. На цьому можна зупинитися – базова суміш для засолювання та маринування у вас вже є, а можна піти далі, доповнивши все ароматними травами і прянощами. Після того, як гірчиця, перець, лавр і гвоздика будуть всыпаны, маринад ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Після охолодження шматочки розділеної оселедця заливають маринадом і залишають на 3 години. Після закінчення часу рибу можна діставати і сервірувати з скибочками лимона і цибульними кільцями.
    Додав: admin | 9-08-2016, 20:11
    Переглядів: 125