Селера - рецепти приготування
Якщо вас можна зарахувати до армії шанувальників незвичайного і яскравого смаку цього овоча, то рецепти приготування з селери цього матеріалу послужать вам хорошу службу.
Пюре із селери – рецепт
Якщо ви любите пюре, але хочете позбавити своє меню від непотрібних простих вуглеводів, якими багаті картопляні бульби, то спробуйте приготувати пюре з кореневого селери. Готове селеровому пюре виходить таким же кремоподібним і однорідним, як і його побратим з картоплі.
Інгредієнти:
великий корінь селери – 1 шт.;
вершкове масло – 55 г;
вершки – 45 мл
Приготування
Щоб пюре не вийшло надмірно водянистим, нарізаний кубиками селеру краще ошпарити над парою. Коли шматочки селери розм'якшаться, збийте їх блендером з шматком вершкового масла та вершків, як звичайне картопляне пюре. Приправте за смаком в самому кінці приготування.
Салат із стебел селери – рецепт приготування
Стебла селери по праву вважаються одними із самих корисних серед усіх овочів. Все завдяки високому вмісту харчових волокон, благотворно впливають на ШКТ. Пропонуємо включити їх в свій раціон в рамках цього простого салату.
Інгредієнти:
відварене куряче філе – 330 г;
майонез – 65 г;
сметана – 35 г;
селера – 3 стебла;
яйця – 4 шт.;
сік лимона – 5 мл
Приготування
Відваривши яйця, остудіть і подрібніть їх. Наріжте дрібними кубиками стебла селери. За аналогією наріжте і куряче філе. Змішайте підготовлені компоненти салату разом, здобріть цитрусовим соком і заправити майонезом зі сметаною. Приправити салат перед подачею і доповніть свіжою зеленню при бажанні.
Суп із селери для схуднення – рецепт
Рецепт гаспачо з селерою – класичного італійського холодного супу – варто включити в будь-дієтичне меню. Крім приголомшливого смаку, таке блюдо також здатне надовго втамувати голод.
Інгредієнти:
томати – 680 г;
червоний цибуля – 85 м;
свіжий огірок – 1 шт.;
солодкий перець – 65 г;
стебла селери – 2 шт.;
часниковий зубок;
винний оцет – 45 мл;
оливкова олія – 30 мл;
жменю базиліка;
томатний сік – 470 мл
Приготування
Приготування елементарно і зводиться до простого взбиванню всіх складових за допомогою високошвидкісного блендера. Коли маса досягне бажаної міри однорідності, суп можна подавати за бажанням доповнивши колотим льодом.
Сік селери – рецепт
Інгредієнти:
огірок – 115 г;
яблука – 280 м;
стебла селери – 340 г;
брокколі – 1/2 качана;
жменя петрушки;
тертий імбир – 1 ч. ложка.
Приготування
Якщо у вас є соковижималка, то пропустіть всі компоненти через неї по черзі. В іншому випадку скористайтеся блендером. Збийте всі разом в пюре і відіжміть через марлю зріз.
Гратен з кореневого селери – рецепт
Серед рецептів страв з кореневим селерою, найбільшою оригінальністю відрізняється ця варіація французького гратена. В її рамках селера і шматочки картоплі запікаються в соусі з вершків і покривають сиром. Виходить оригінальний і дуже доступний гарнір.
Інгредієнти:
корінь селери – 1 шт.;
картопля – 390 г;
лимон – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 65 г;
морква – 45 г;
порей – 85 м;
вершки – 530 мл;
овочевий бульйон – 115 мл;
вершкове масло – 45 г;
часникові зубки – 2 шт.;
сир твердий тертий – 2 ст.
Приготування
З допомогою слайсера тонко наріжте очищений селеру і картоплю. Збризніть овочі лимоном і прийміть за соус.
Спасеруйте шматочки моркви і порею, залийте їх вершками і овочевим бульйоном, а потім приправте і доповніть часниковим пюре.
Змастіть форму для випікання шматочком вершкового масла і розподіліть в ній овочі. Залийте все соусом на основі вершків і покрийте шаром тертого сиру. Накривши фольгою, готуйте гратен півгодини при 190 градусах, потім зніміть покриті з фольги і продовжите приготування ще 15 хвилин.
Пюре із селери – рецепт
Якщо ви любите пюре, але хочете позбавити своє меню від непотрібних простих вуглеводів, якими багаті картопляні бульби, то спробуйте приготувати пюре з кореневого селери. Готове селеровому пюре виходить таким же кремоподібним і однорідним, як і його побратим з картоплі.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб пюре не вийшло надмірно водянистим, нарізаний кубиками селеру краще ошпарити над парою. Коли шматочки селери розм'якшаться, збийте їх блендером з шматком вершкового масла та вершків, як звичайне картопляне пюре. Приправте за смаком в самому кінці приготування.
Салат із стебел селери – рецепт приготування
Стебла селери по праву вважаються одними із самих корисних серед усіх овочів. Все завдяки високому вмісту харчових волокон, благотворно впливають на ШКТ. Пропонуємо включити їх в свій раціон в рамках цього простого салату.
Інгредієнти:
Приготування
Відваривши яйця, остудіть і подрібніть їх. Наріжте дрібними кубиками стебла селери. За аналогією наріжте і куряче філе. Змішайте підготовлені компоненти салату разом, здобріть цитрусовим соком і заправити майонезом зі сметаною. Приправити салат перед подачею і доповніть свіжою зеленню при бажанні.
Суп із селери для схуднення – рецепт
Рецепт гаспачо з селерою – класичного італійського холодного супу – варто включити в будь-дієтичне меню. Крім приголомшливого смаку, таке блюдо також здатне надовго втамувати голод.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування елементарно і зводиться до простого взбиванню всіх складових за допомогою високошвидкісного блендера. Коли маса досягне бажаної міри однорідності, суп можна подавати за бажанням доповнивши колотим льодом.
Сік селери – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас є соковижималка, то пропустіть всі компоненти через неї по черзі. В іншому випадку скористайтеся блендером. Збийте всі разом в пюре і відіжміть через марлю зріз.
Гратен з кореневого селери – рецепт
Серед рецептів страв з кореневим селерою, найбільшою оригінальністю відрізняється ця варіація французького гратена. В її рамках селера і шматочки картоплі запікаються в соусі з вершків і покривають сиром. Виходить оригінальний і дуже доступний гарнір.
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою слайсера тонко наріжте очищений селеру і картоплю. Збризніть овочі лимоном і прийміть за соус.
Спасеруйте шматочки моркви і порею, залийте їх вершками і овочевим бульйоном, а потім приправте і доповніть часниковим пюре.
Змастіть форму для випікання шматочком вершкового масла і розподіліть в ній овочі. Залийте все соусом на основі вершків і покрийте шаром тертого сиру. Накривши фольгою, готуйте гратен півгодини при 190 градусах, потім зніміть покриті з фольги і продовжите приготування ще 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з стеблової селери з огірком
Свіжий, соковитий і дуже легкий салатик з стеблової селери з огірком особливо корисний для тих, хто рахує калорії. Приготувавши його, ви отримаєте
Суп з стеблового селери
Цей рецепт супу з стебел селери сподобається всім любителям здорової їжі, а також всім тим, кому набридли звичайні супи. Дуже смачно і в гарячому, і
Смузі із селери
Овочеві смузі користуються великою популярністю серед любителів здорового харчування. Існує досить багато рецептів смузі із селери з різними
Сік із селери
Якщо ви хочете збагатити свій організм вітамінами, зміцнити імунітет і просто заповнити запас життєвих сил, спробуйте сік селери. Відомо, що сік
Салат з кореневої селери
Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
Пюре із селери
Селера - корисна рослина, яку широко використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне пюре із селери з