Якщо вас можна зарахувати до армії шанувальників незвичайного і яскравого смаку цього овоча, то рецепти приготування з селери цього матеріалу послужать вам хорошу службу.
Пюре із селери – рецепт
Якщо ви любите пюре, але хочете позбавити своє меню від непотрібних простих вуглеводів, якими багаті картопляні бульби, то спробуйте приготувати пюре з кореневого селери. Готове селеровому пюре виходить таким же кремоподібним і однорідним, як і його побратим з картоплі.
Інгредієнти: великий корінь селери – 1 шт.; вершкове масло – 55 г; вершки – 45 мл Приготування Щоб пюре не вийшло надмірно водянистим, нарізаний кубиками селеру краще ошпарити над парою. Коли шматочки селери розм'якшаться, збийте їх блендером з шматком вершкового масла та вершків, як звичайне картопляне пюре. Приправте за смаком в самому кінці приготування.
Салат із стебел селери – рецепт приготування
Стебла селери по праву вважаються одними із самих корисних серед усіх овочів. Все завдяки високому вмісту харчових волокон, благотворно впливають на ШКТ. Пропонуємо включити їх в свій раціон в рамках цього простого салату.
Інгредієнти: відварене куряче філе – 330 г; майонез – 65 г; сметана – 35 г; селера – 3 стебла; яйця – 4 шт.; сік лимона – 5 мл Приготування Відваривши яйця, остудіть і подрібніть їх. Наріжте дрібними кубиками стебла селери. За аналогією наріжте і куряче філе. Змішайте підготовлені компоненти салату разом, здобріть цитрусовим соком і заправити майонезом зі сметаною. Приправити салат перед подачею і доповніть свіжою зеленню при бажанні.
Суп із селери для схуднення – рецепт
Рецепт гаспачо з селерою – класичного італійського холодного супу – варто включити в будь-дієтичне меню. Крім приголомшливого смаку, таке блюдо також здатне надовго втамувати голод.
Інгредієнти: томати – 680 г; червоний цибуля – 85 м; свіжий огірок – 1 шт.; солодкий перець – 65 г; стебла селери – 2 шт.; часниковий зубок; винний оцет – 45 мл; оливкова олія – 30 мл; жменю базиліка; томатний сік – 470 мл Приготування Приготування елементарно і зводиться до простого взбиванню всіх складових за допомогою високошвидкісного блендера. Коли маса досягне бажаної міри однорідності, суп можна подавати за бажанням доповнивши колотим льодом.
Сік селери – рецепт
Інгредієнти: огірок – 115 г; яблука – 280 м; стебла селери – 340 г; брокколі – 1/2 качана; жменя петрушки; тертий імбир – 1 ч. ложка. Приготування Якщо у вас є соковижималка, то пропустіть всі компоненти через неї по черзі. В іншому випадку скористайтеся блендером. Збийте всі разом в пюре і відіжміть через марлю зріз.
Гратен з кореневого селери – рецепт Серед рецептів страв з кореневим селерою, найбільшою оригінальністю відрізняється ця варіація французького гратена. В її рамках селера і шматочки картоплі запікаються в соусі з вершків і покривають сиром. Виходить оригінальний і дуже доступний гарнір.
Інгредієнти: корінь селери – 1 шт.; картопля – 390 г; лимон – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 65 г; морква – 45 г; порей – 85 м; вершки – 530 мл; овочевий бульйон – 115 мл; вершкове масло – 45 г; часникові зубки – 2 шт.; сир твердий тертий – 2 ст. Приготування З допомогою слайсера тонко наріжте очищений селеру і картоплю. Збризніть овочі лимоном і прийміть за соус.
Спасеруйте шматочки моркви і порею, залийте їх вершками і овочевим бульйоном, а потім приправте і доповніть часниковим пюре.
Змастіть форму для випікання шматочком вершкового масла і розподіліть в ній овочі. Залийте все соусом на основі вершків і покрийте шаром тертого сиру. Накривши фольгою, готуйте гратен півгодини при 190 градусах, потім зніміть покриті з фольги і продовжите приготування ще 15 хвилин.