Сальтисон в домашніх умовах
Сальтисон – традиційне для Східної Європи м'ясний виріб, який раніше готували з одних лише потрухів, але пізніше, коли м'ясо стало більш доступним, почали домішувати до нього м'якоть курки і яловичину. Готувати сальтисон в домашніх умовах досить просто, мабуть, з цим завданням впорається навіть непідготовлений кулінар, проте процес може займати багато часу.
Свиняча голова – досить автентична основа сальтисона. До м'яса, зрізаному з голови, прийнято додавати найрізноманітніші субпродукти і купу ароматних спецій але якщо ви не хочете додавати тельбухи, то замінити їх можна телятиною.
Інгредієнти:
голова свиняча;
м'якоть телятини - 820 г;
морква - 95 г;
часник - 4 головки;
ріпчаста цибуля - 135 г;
суміш перців (горошок) - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати сальтисон в домашніх умовах, слід підготувати свинячу голову. Процес цей довгий і кропіткий. З голови зрізують щоки, видаляють мозок і очі, рубають її на шматочки, заливають водою і залишають на половину доби. Воду при цьому необхідно міняти кілька разів. Після вимочування голову відварюють. Першу воду зливають відразу після закипання, а в другій варять шматки протягом двох годин. В самому кінці бульйон присмачую сіллю, перцю горошком. Можна додати пару листів лавра або гілочок чебрецю. Слідом за спеціями кладемо моркву і пару цибулин. Проваріть шматки голови, чекаючи відділення м'яса від кісток. Розберіть голову і наріжте м'ясо з салом і хрящами. Порубаєте відварну телятину і додайте у фарш із голови разом з часником. Розподіліть м'ясо в покритою плівкою формі, залийте залишилися бульйоном, накрийте і залиште під пресом. Приготування сальтисона в домашніх умовах займе ще близько 12 годин, після чого можна приступати до дегустації.
Інгредієнти:
яловича печінка - 270 г;
яловиче серце - 210 г;
курячі шлунки - 170 г;
яйця - 2 шт.;
сало - 115 г;
манна крупа - 10 г;
часникові зубки - 7 шт.
Приготування
Підготовка субпродуктів завжди займає чимало часу. Шматочки серця слід вимочити в декількох водах протягом не менше 12 годин. Печінка необхідно зачистити від плівок, також промити і нарізати. Сполоснувши курячі шлунки, дайте їм обсохнути. Всі підготовлені субпродукти подрібніть, приправте, з'єднайте з яйцем, подрібненим салом, манкою і пюрированным часником. Наповніть масою термостійкий пакет, зав'яжіть його і залиште варитися. Сальтисон з печінки і серця в домашніх умовах буде готовий через дві години, після його повністю охолоджують.
Сальтисон з свинячої голови в домашніх умовах
Свиняча голова – досить автентична основа сальтисона. До м'яса, зрізаному з голови, прийнято додавати найрізноманітніші субпродукти і купу ароматних спецій але якщо ви не хочете додавати тельбухи, то замінити їх можна телятиною.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сальтисон в домашніх умовах, слід підготувати свинячу голову. Процес цей довгий і кропіткий. З голови зрізують щоки, видаляють мозок і очі, рубають її на шматочки, заливають водою і залишають на половину доби. Воду при цьому необхідно міняти кілька разів. Після вимочування голову відварюють. Першу воду зливають відразу після закипання, а в другій варять шматки протягом двох годин. В самому кінці бульйон присмачую сіллю, перцю горошком. Можна додати пару листів лавра або гілочок чебрецю. Слідом за спеціями кладемо моркву і пару цибулин. Проваріть шматки голови, чекаючи відділення м'яса від кісток. Розберіть голову і наріжте м'ясо з салом і хрящами. Порубаєте відварну телятину і додайте у фарш із голови разом з часником. Розподіліть м'ясо в покритою плівкою формі, залийте залишилися бульйоном, накрийте і залиште під пресом. Приготування сальтисона в домашніх умовах займе ще близько 12 годин, після чого можна приступати до дегустації.
Сальтисон з субпродуктів в домашніх умовах в пакеті
Інгредієнти:
Приготування
Підготовка субпродуктів завжди займає чимало часу. Шматочки серця слід вимочити в декількох водах протягом не менше 12 годин. Печінка необхідно зачистити від плівок, також промити і нарізати. Сполоснувши курячі шлунки, дайте їм обсохнути. Всі підготовлені субпродукти подрібніть, приправте, з'єднайте з яйцем, подрібненим салом, манкою і пюрированным часником. Наповніть масою термостійкий пакет, зав'яжіть його і залиште варитися. Сальтисон з печінки і серця в домашніх умовах буде готовий через дві години, після його повністю охолоджують.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сальтисон з свинячої голови
У досвідчених господинь зовсім немає відходів у готуванні або заготівлі різних страв. Наприклад, дуже смачний сальтисон часто роблять з свинячої
Засолювання сала в домашніх умовах
Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
Зельці з свинячої голови
Зельц - варене пресоване м'ясний виріб, який готують у спеціальній оболонці або баночці. Це смачна і оригінальна закуска, його подають до столу з
Сальтисон: рецепт
Сальтисон - страва дуже специфічне, воно робиться з свинячих (іноді і інших тварин) субпродуктів. За формою сальтисон нагадує ковбасу, але смак його
Зельц - рецепт
Зельц - це страва німецької кухні, зазвичай готується з свинячих субпродуктів. В результаті, із залишків туші виходить ситна і смачна ковбаса, яку
Сальтисон з курки
Сальтисон з курки - це смачна і ситна страва німецької кухні, дуже схоже на наш холодець. Воно чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Читаємо