Сальтисон з курки
Курячий зельц - дуже оригінальне, смачне і ситне блюдо. Воно неодмінно сподобається всім вашим гостям і прикрасить святковий стіл. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування зельца з курки.
Інгредієнти:
курка - 2 кг;
горіхи волоські - 100 г;
часник - 3 зубчики;
желатин - 30 г;
спеції.
Приготування
Курку промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки, солимо, перчимо за смаком і викладаємо в сковороду з товстим дном. Накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і тушкуємо м'ясо приблизно 40-50 хвилин до готовності. Цим часом поки чистимо часник і подрібнюємо його ножем. Волоські горіхи дрібно рубаємо, а желатин замочуємо в склянці води. Готову курку перекладаємо в тарілку і охолодити.
Потім відокремлюємо м'ясо від кісток, знімаємо шкіру, прибираємо хрящики і нарізаємо шматочками. Набряклий желатин ставимо в мікрохвильовку і прогріваємо до повного розчинення, помішуючи. Тепер, у сковороду, де тушкувалося м'ясо, викладаємо часник, горіхи, курку і гарненько все перемішуємо. Далі вливаємо розчинений желатин і знову ретельно розмішуємо. Після цього беремо 15 літрову пластикову пляшку, промиваємо її й обсушуємо. Зрізаємо з неї горлечко і виливаємо вміст сковороди, ретельно утрамбовувавши. Прибираємо курячий сальтисон в холодильник приблизно на 3-4 години, а потім акуратно знімаємо пляшку за допомогою ножа.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
свиняче філе - 300 г;
морква - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
желатин - 15 г;
спеції;
лавровий лист - 2 шт.;
перець горошком - 15 шт.
Приготування
Отже, свиняче і куряче філе очищаємо від пленочек і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Моркву чистимо і шаткуємо кубиками. В меншу каструлю викладаємо овочі, м'ясо, засипаємо перець горошком, кидаємо сухі спеції , сіль і лаврові листочки. Потім висипаємо сухий желатин і все ретельно перемішуємо. У велику каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли рідина закипить, покласти в каструлю з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і засікаємо 2 години. Поки страва готується, уважно стежимо за водою в нижній каструлі і підливаємо її по мірі википання.
По закінченні часу, перекладаємо м'ясо в будь-яку підходящу ємність, виймаючи лаврові листочки і горошини перцю. Добре всі утрамбовуємо, заливаємо рештою бульйоном і зверху встановлюємо відповідний вантаж. Тепер прибираємо сальтисон з курки з овочами в холодильник і чекаємо близько 8 годин.
Сальтисон з курки
Інгредієнти:
Приготування
Курку промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки, солимо, перчимо за смаком і викладаємо в сковороду з товстим дном. Накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і тушкуємо м'ясо приблизно 40-50 хвилин до готовності. Цим часом поки чистимо часник і подрібнюємо його ножем. Волоські горіхи дрібно рубаємо, а желатин замочуємо в склянці води. Готову курку перекладаємо в тарілку і охолодити.
Потім відокремлюємо м'ясо від кісток, знімаємо шкіру, прибираємо хрящики і нарізаємо шматочками. Набряклий желатин ставимо в мікрохвильовку і прогріваємо до повного розчинення, помішуючи. Тепер, у сковороду, де тушкувалося м'ясо, викладаємо часник, горіхи, курку і гарненько все перемішуємо. Далі вливаємо розчинений желатин і знову ретельно розмішуємо. Після цього беремо 15 літрову пластикову пляшку, промиваємо її й обсушуємо. Зрізаємо з неї горлечко і виливаємо вміст сковороди, ретельно утрамбовувавши. Прибираємо курячий сальтисон в холодильник приблизно на 3-4 години, а потім акуратно знімаємо пляшку за допомогою ножа.
Сальтисон з курячого і свинячого філе
Інгредієнти:
Приготування
Отже, свиняче і куряче філе очищаємо від пленочек і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Моркву чистимо і шаткуємо кубиками. В меншу каструлю викладаємо овочі, м'ясо, засипаємо перець горошком, кидаємо сухі спеції , сіль і лаврові листочки. Потім висипаємо сухий желатин і все ретельно перемішуємо. У велику каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли рідина закипить, покласти в каструлю з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і засікаємо 2 години. Поки страва готується, уважно стежимо за водою в нижній каструлі і підливаємо її по мірі википання.
По закінченні часу, перекладаємо м'ясо в будь-яку підходящу ємність, виймаючи лаврові листочки і горошини перцю. Добре всі утрамбовуємо, заливаємо рештою бульйоном і зверху встановлюємо відповідний вантаж. Тепер прибираємо сальтисон з курки з овочами в холодильник і чекаємо близько 8 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати холодець з курки?
Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного
Куряча шинка
Куряча шинка власного приготування - це ще одне блюдо, що дозволяє ситно і корисно нагодувати свою сім'ю. Домашня шинка готується не просто, але
Зельці з свинячої голови
Зельц - варене пресоване м'ясний виріб, який готують у спеціальній оболонці або баночці. Це смачна і оригінальна закуска, його подають до столу з
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в
Зельц - рецепт
Зельц - це страва німецької кухні, зазвичай готується з свинячих субпродуктів. В результаті, із залишків туші виходить ситна і смачна ковбаса, яку
Шоколадна панакота
Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми