Курячий зельц - дуже оригінальне, смачне і ситне блюдо. Воно неодмінно сподобається всім вашим гостям і прикрасить святковий стіл. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування зельца з курки.
Сальтисон з курки
Інгредієнти: курка - 2 кг; горіхи волоські - 100 г; часник - 3 зубчики; желатин - 30 г; спеції. Приготування Курку промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки, солимо, перчимо за смаком і викладаємо в сковороду з товстим дном. Накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і тушкуємо м'ясо приблизно 40-50 хвилин до готовності. Цим часом поки чистимо часник і подрібнюємо його ножем. Волоські горіхи дрібно рубаємо, а желатин замочуємо в склянці води. Готову курку перекладаємо в тарілку і охолодити.
Потім відокремлюємо м'ясо від кісток, знімаємо шкіру, прибираємо хрящики і нарізаємо шматочками. Набряклий желатин ставимо в мікрохвильовку і прогріваємо до повного розчинення, помішуючи. Тепер, у сковороду, де тушкувалося м'ясо, викладаємо часник, горіхи, курку і гарненько все перемішуємо. Далі вливаємо розчинений желатин і знову ретельно розмішуємо. Після цього беремо 15 літрову пластикову пляшку, промиваємо її й обсушуємо. Зрізаємо з неї горлечко і виливаємо вміст сковороди, ретельно утрамбовувавши. Прибираємо курячий сальтисон в холодильник приблизно на 3-4 години, а потім акуратно знімаємо пляшку за допомогою ножа.
Сальтисон з курячого і свинячого філе
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; свиняче філе - 300 г; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчики; желатин - 15 г; спеції; лавровий лист - 2 шт.; перець горошком - 15 шт. Приготування Отже, свиняче і куряче філе очищаємо від пленочек і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Моркву чистимо і шаткуємо кубиками. В меншу каструлю викладаємо овочі, м'ясо, засипаємо перець горошком, кидаємо сухі спеції , сіль і лаврові листочки. Потім висипаємо сухий желатин і все ретельно перемішуємо. У велику каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли рідина закипить, покласти в каструлю з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і засікаємо 2 години. Поки страва готується, уважно стежимо за водою в нижній каструлі і підливаємо її по мірі википання.
По закінченні часу, перекладаємо м'ясо в будь-яку підходящу ємність, виймаючи лаврові листочки і горошини перцю. Добре всі утрамбовуємо, заливаємо рештою бульйоном і зверху встановлюємо відповідний вантаж. Тепер прибираємо сальтисон з курки з овочами в холодильник і чекаємо близько 8 годин.