Зельц - рецепт
Зельц (Sulze, нім.) - пресоване ковбасний виріб в оболонці (або в якій-небудь ємності, наприклад, контейнері або банку), популярний в Німеччині і Прибалтиці.
Приготування зельца в домашніх умовах - економічний спосіб використовувати залишки м'ясної туші. По складу і технології приготування сальтисон схожий на сальтисон є різновидом холодцю (холодцю). Готують його з свинячого м'яса, шпига, а також мов, печінки та інших субпродуктів (залежить від бажання). Добре приготований зельц - блюдо смачне, ситне, живильне і недороге.
Розрахунок продуктів дається на 10-12 порцій.
Інгредієнти:
свиняча голова від молодого тваринного (з вухами) - 1 шт. (вагою близько 4-5 кг);
свинячі ніжки - 2-3 шт.;
цибуля ріпчаста - 2-3 шт.;
м'ясо з лопатки або шиї - 2 кг;
лавровий лист - 5 шт.;
корінь петрушки - 2-3 шт.;
перець горошком - 5-8 шт.;
часник - 2-5 зубчиків;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Сальтисон в домашніх умовах традиційно готують зі свинини, однак можливі варіанти, наприклад, яловичий або з м'яса птиці. Ретельно опалим на відкритому вогні свинячу голову і ніжки. Вичистимо ножем і добре промиємо холодною водою. Розрубаємо на частини, заллємо холодною водою і залишимо на 2 години, потім ще раз промиємо.
Підготовлені таким чином ніжки і голову варимо у великій каструлі протягом 4 годин на найменшому вогні, прикривши кришкою. Періодично помішуємо і знімаємо пінку. Коли бачите, що м'якоть починає відставати від кісток, додаємо м'ясо, нарізане не занадто дрібно, цибулю (цілком), коріння і спеції. Солимо за смаком і варимо ще протягом 40-60 хвилин. Трохи охолоджуємо і проціджуємо бульйон, його можна використовувати для приготування супу.
Відокремлюємо м'ясо, сало, хрящі і шкурки від кісток. Кістки, цибулю, коріння, перець і лаврушку викидаємо. Подрібнюємо все ножем і заповнюємо целофановий рукав (можна додати не надто багато бульйону для рівномірного заповнення), по краях зав'язуємо шпагатом і поміщаємо в холодильник годин на 6. Як бачите, кожен може приготувати зельц - рецепт нескладний.
Можна діяти інакше і замість целофану використовувати спеціально куплену на базарі добре очищену і промиту кишку-синюги. Рецепт приготування зельца не зміниться. Щільно заповнюємо синюги начинкою, бульйон не додаємо. Проварюємо сальтисон в каструлі протягом 40 хвилин або запікаємо в духовій шафі, попередньо зробивши кілька проколів зубочисткою в різних місцях. Остуджуємо і поміщаємо в холодильник на 5-6 годин. Можна і поставити під прес. Нарізаємо скибками і подаємо з зеленню.
Приготування зельца в домашніх умовах - економічний спосіб використовувати залишки м'ясної туші. По складу і технології приготування сальтисон схожий на сальтисон є різновидом холодцю (холодцю). Готують його з свинячого м'яса, шпига, а також мов, печінки та інших субпродуктів (залежить від бажання). Добре приготований зельц - блюдо смачне, ситне, живильне і недороге.
Рецепт приготування зельца з свинячої голови в домашніх умовах
Розрахунок продуктів дається на 10-12 порцій.
Інгредієнти:
Приготування
Сальтисон в домашніх умовах традиційно готують зі свинини, однак можливі варіанти, наприклад, яловичий або з м'яса птиці. Ретельно опалим на відкритому вогні свинячу голову і ніжки. Вичистимо ножем і добре промиємо холодною водою. Розрубаємо на частини, заллємо холодною водою і залишимо на 2 години, потім ще раз промиємо.
Підготовлені таким чином ніжки і голову варимо у великій каструлі протягом 4 годин на найменшому вогні, прикривши кришкою. Періодично помішуємо і знімаємо пінку. Коли бачите, що м'якоть починає відставати від кісток, додаємо м'ясо, нарізане не занадто дрібно, цибулю (цілком), коріння і спеції. Солимо за смаком і варимо ще протягом 40-60 хвилин. Трохи охолоджуємо і проціджуємо бульйон, його можна використовувати для приготування супу.
Відокремлюємо м'ясо, сало, хрящі і шкурки від кісток. Кістки, цибулю, коріння, перець і лаврушку викидаємо. Подрібнюємо все ножем і заповнюємо целофановий рукав (можна додати не надто багато бульйону для рівномірного заповнення), по краях зав'язуємо шпагатом і поміщаємо в холодильник годин на 6. Як бачите, кожен може приготувати зельц - рецепт нескладний.
Можна діяти інакше і замість целофану використовувати спеціально куплену на базарі добре очищену і промиту кишку-синюги. Рецепт приготування зельца не зміниться. Щільно заповнюємо синюги начинкою, бульйон не додаємо. Проварюємо сальтисон в каструлі протягом 40 хвилин або запікаємо в духовій шафі, попередньо зробивши кілька проколів зубочисткою в різних місцях. Остуджуємо і поміщаємо в холодильник на 5-6 годин. Можна і поставити під прес. Нарізаємо скибками і подаємо з зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
Зельці з свинячої голови
Зельц - варене пресоване м'ясний виріб, який готують у спеціальній оболонці або баночці. Це смачна і оригінальна закуска, його подають до столу з
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
Сальтисон: рецепт
Сальтисон - страва дуже специфічне, воно робиться з свинячих (іноді і інших тварин) субпродуктів. За формою сальтисон нагадує ковбасу, але смак його
Айсбан
Ситна рулька айсбан - це саме що ні на є автентичне німецьке блюдо, яке споживається виключно з кухлем холодного пива, в компанії з квашеною
Сальтисон з курки
Сальтисон з курки - це смачна і ситна страва німецької кухні, дуже схоже на наш холодець. Воно чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Читаємо