Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Айсбан

4-01-2015, 21:32
1 651
Айсбан
Які асоціації виникають у кожного з нас при згадці німецької кухні? Правильно, свиняча рулька, або айсбан, як її ще називають. Це страва давно вважається традиційним у німців і подається до їх знаменитому пива.

Як приготувати айсбан?


Готуються свинячі ніжки досить довго, але повірте, результат вартий того. Спочатку їх відварюють з корінням близько 15 - 2 годин, дають охолонути природним шляхом в бульйоні, в якому вони готувалися, а потім запікають у духовці.
Найчастіше готують айсбан з квашеною капустою, але не менш смачно виходить він з картоплею.
Айсбан - рецепт
Після того, як рулька охолоне в бульйоні, ви можете замаринувати її на годину-дві в пиві. Айсбан по-німецьки від цього стане тільки соковитіше.
Інгредієнти:

  • рулька свиняча - 1 шт.;

  • мед - 1-2 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • лавровий лист, майоран, кмин, базилік - за смаком;

  • перець чорний (горошок) - за смаком;

  • соєвий соус - 20 р.


  • Приготування
    Спочатку ретельно почистимо рульку і промиємо, потім помістимо її в каструлі з холодною водою) і доведемо до кипіння. Воду зливаємо, промиваємо ніжку, заливаємо ще раз водою і після того, як закипить, додаємо моркву, цибулю, лавровий лист, перець, солимо і залишаємо на невеликому вогні нудитися на 2 години. Після цього, остиглу рульку натираємо часником, спеціями і викладаємо на застелений пергаментом деко. Духовку нагріваємо до 180 градусів і відправляємо готуватися айсбан на 30 хвилин, поки не утвориться ароматна рум'яна кірочка. Тим часом готуємо глазур: розігріваємо мед, додаємо гірчицю і соєвий соус і перемішуємо. Слідкуйте за тим, щоб мед не закипів. Тепер дістаємо свинячу рульку і покриваємо її глазур'ю, намагаючись не допустити потрапляння її на деко, в іншому разі глазур буде підгоряти. Ставимо деко ще на 4-5 хвилин в духовку і айсбан по-німецьки можна подавати. Медова глазур, який ми покрили рульку, додасть м'ясу пікантний смак і приємний колір.
    Айсбан
    Айсбан з квашеною капустою
    Для приготування цієї страви вам треба буде додатково обсмажити цибулю з ковбасками, нашаткувати свіжу капусту і змішати всі інгредієнти з квашеною капустою. Потім викласти їх разом з рулькой на деко і поставити запікатися на 15 години під фольгою. За 15 хвилин до готовності, знімаєте фольгу, щоб рулька айсбан покрилася рум'яною скоринкою. Для однієї свинячої ніжки достатньо буде взяти 300 г квашеної капусти 150 г свіжої.
    Продовжуючи насолоджуватися принадами німецькою кухнею, не забудьте приготувати солоні брецели і класичний шніцель .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка з квашеною капустою
    Качка з квашеною капустою
    Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
    Свинячі рябчики
    Свинячі рябчики
    Свинячі рябчики - таке поєднання слів часто вводить у ступор господинь. Що це таке? Де це взяти? І як це приготувати? Відповіді на всі питання, що
    Рулет зі свинячої рульки
    Рулет зі свинячої рульки
    Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї
    Запечена рулька
    Запечена рулька
    Запечена рулька - ситне м'ясне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. До неї добре подати фужер для червоного вина або свіже пиво.
    Торт «Чорний ліс» - рецепт
    Торт «Чорний ліс» - рецепт
    Той «Чорний ліс», він же швацвальдский вишневий торт - приголомшливо смачні і неймовірно красивий десерт, який не соромно і до королівського столу
    Тушкована капуста по-німецьки
    Тушкована капуста по-німецьки
    Всі ми любимо тушковану капусту - це дивовижно смачне і корисне блюдо. І сьогодні ми розповімо про те, як її приготувати по-німецьки. Давайте