Які асоціації виникають у кожного з нас при згадці німецької кухні? Правильно, свиняча рулька, або айсбан, як її ще називають. Це страва давно вважається традиційним у німців і подається до їх знаменитому пива.
Як приготувати айсбан?
Готуються свинячі ніжки досить довго, але повірте, результат вартий того. Спочатку їх відварюють з корінням близько 15 - 2 годин, дають охолонути природним шляхом в бульйоні, в якому вони готувалися, а потім запікають у духовці.
Найчастіше готують айсбан з квашеною капустою, але не менш смачно виходить він з картоплею.
Айсбан - рецепт
Після того, як рулька охолоне в бульйоні, ви можете замаринувати її на годину-дві в пиві. Айсбан по-німецьки від цього стане тільки соковитіше.
Інгредієнти: рулька свиняча - 1 шт.; мед - 1-2 ст. ложки; часник - 4 зубчики; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль - за смаком; лавровий лист, майоран, кмин, базилік - за смаком; перець чорний (горошок) - за смаком; соєвий соус - 20 р. Приготування Спочатку ретельно почистимо рульку і промиємо, потім помістимо її в каструлі з холодною водою) і доведемо до кипіння. Воду зливаємо, промиваємо ніжку, заливаємо ще раз водою і після того, як закипить, додаємо моркву, цибулю, лавровий лист, перець, солимо і залишаємо на невеликому вогні нудитися на 2 години. Після цього, остиглу рульку натираємо часником, спеціями і викладаємо на застелений пергаментом деко. Духовку нагріваємо до 180 градусів і відправляємо готуватися айсбан на 30 хвилин, поки не утвориться ароматна рум'яна кірочка. Тим часом готуємо глазур: розігріваємо мед, додаємо гірчицю і соєвий соус і перемішуємо. Слідкуйте за тим, щоб мед не закипів. Тепер дістаємо свинячу рульку і покриваємо її глазур'ю, намагаючись не допустити потрапляння її на деко, в іншому разі глазур буде підгоряти. Ставимо деко ще на 4-5 хвилин в духовку і айсбан по-німецьки можна подавати. Медова глазур, який ми покрили рульку, додасть м'ясу пікантний смак і приємний колір.
Айсбан з квашеною капустою
Для приготування цієї страви вам треба буде додатково обсмажити цибулю з ковбасками, нашаткувати свіжу капусту і змішати всі інгредієнти з квашеною капустою. Потім викласти їх разом з рулькой на деко і поставити запікатися на 15 години під фольгою. За 15 хвилин до готовності, знімаєте фольгу, щоб рулька айсбан покрилася рум'яною скоринкою. Для однієї свинячої ніжки достатньо буде взяти 300 г квашеної капусти 150 г свіжої.
Продовжуючи насолоджуватися принадами німецькою кухнею, не забудьте приготувати солоні брецели і класичний шніцель .