Сальтисон з свинячої голови
Сальтисон з свинячої голови виходить неймовірно насиченим і пікантним. Гостроту цієї страви можна регулювати варіюванням в його складі кількості суміші перців або додаванням додатково перчика чилі.
Традиційно сальтисон готують у свинячий шлунку , але ми спростимо завдання і зробимо його в поліетиленовому харчовому пакеті.
Інгредієнти:
свиняча голова середнього розміру – 1 шт.;
телятина або яловичина – 980 р;
цибулина ріпчаста – 120 г;
велика свіжа морква – 1 шт.;
суміш перців в горошок – 10 г;
сіль велика – 10 г;
лаврові листочки – 3-4 шт.;
горошини запашного перцю – 5 р.
Приготування
Приготування сальтисона з свинячої голови починаємо з підготовки самої голови. Промиваємо її ретельно, соскабливаем ножем або щіткою забруднення, витягаємо очі і мозок, порубавши продукт на кілька частин. Тепер заливаємо шматки холодною чистою водою і залишаємо на дванадцять годин, періодично змінюючи воду на нову.
По закінченні часу поміщаємо свинячу голову в чисту воду і ставимо на вогонь. Після першого закипання витримуємо м'ясо на вогні протягом двох хвилин, після чого воду виливаємо, голову ще раз промиваємо і повертаємо в посудину. Знову заливаємо її водою, викладаємо туди ж яловичину або телятину і даємо закипіти вмісту на сильному вогні, знімаючи піну. Після цього зменшуємо інтенсивність спека до підтримки слабкого томління вмісту і варимо свинячу голову з яловичиною протягом трьох-чотирьох годин. У результаті м'ясо повинно добре відходити від кісток і бути м'яким. За годину до завершення варіння додаємо в каструлю сіль, лаврові листочки, горошини перчика запашного, очищену і розрізану на четвертинки моркву і ріпчасту неочищену цибулину цілком.
По готовності відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Бульйон не виливаємо, а навпаки використовуємо для подальшого приготування. Проціджуємо його через дрібне ситечко, додаємо до нього очищені і нарізані дуже дрібно часникові зубчики і даємо проваритися на помірному вогні хвилину.
Суміш перців в горошку поміщаємо в ступку, гарненько розтираємо і додаємо до м'яса. Перемішуємо все ретельно і заливаємо підготовленим розсолом бульйоном. Тепер перекладаємо основу сальтисона з свинячої голови в поліетиленові пакети, зав'язуємо герметично, поміщаємо в глибоку ємність і зверху маємо щось важке на кілька годин або на ніч, помістивши конструкцію у холодильнику.
Традиційно сальтисон готують у свинячий шлунку , але ми спростимо завдання і зробимо його в поліетиленовому харчовому пакеті.
Як зварити сальтисон з свинячої голови в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування сальтисона з свинячої голови починаємо з підготовки самої голови. Промиваємо її ретельно, соскабливаем ножем або щіткою забруднення, витягаємо очі і мозок, порубавши продукт на кілька частин. Тепер заливаємо шматки холодною чистою водою і залишаємо на дванадцять годин, періодично змінюючи воду на нову.
По закінченні часу поміщаємо свинячу голову в чисту воду і ставимо на вогонь. Після першого закипання витримуємо м'ясо на вогні протягом двох хвилин, після чого воду виливаємо, голову ще раз промиваємо і повертаємо в посудину. Знову заливаємо її водою, викладаємо туди ж яловичину або телятину і даємо закипіти вмісту на сильному вогні, знімаючи піну. Після цього зменшуємо інтенсивність спека до підтримки слабкого томління вмісту і варимо свинячу голову з яловичиною протягом трьох-чотирьох годин. У результаті м'ясо повинно добре відходити від кісток і бути м'яким. За годину до завершення варіння додаємо в каструлю сіль, лаврові листочки, горошини перчика запашного, очищену і розрізану на четвертинки моркву і ріпчасту неочищену цибулину цілком.
По готовності відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Бульйон не виливаємо, а навпаки використовуємо для подальшого приготування. Проціджуємо його через дрібне ситечко, додаємо до нього очищені і нарізані дуже дрібно часникові зубчики і даємо проваритися на помірному вогні хвилину.
Суміш перців в горошку поміщаємо в ступку, гарненько розтираємо і додаємо до м'яса. Перемішуємо все ретельно і заливаємо підготовленим розсолом бульйоном. Тепер перекладаємо основу сальтисона з свинячої голови в поліетиленові пакети, зав'язуємо герметично, поміщаємо в глибоку ємність і зверху маємо щось важке на кілька годин або на ніч, помістивши конструкцію у холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах?
Із звичайної свинячий рульки готують безліч смачних страв, які, не соромлячись можна і на святковий стіл подати. Страви виходять дивовижно смачними і
Варено-копчена грудинка в домашніх умовах
Любителі домашніх делікатесів неодмінно оцінять гідно рецепти, наведені у статті. Далі максимально детально розповімо, як зробити власноруч
Свиняча рулька - рецепт
Рульку готують в різних країнах, і кожен рецепт відрізняється деякою особливістю. Далі запропонуємо варіанти приготування цього чудового блюда по
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
Зельці з свинячої голови
Зельц - варене пресоване м'ясний виріб, який готують у спеціальній оболонці або баночці. Це смачна і оригінальна закуска, його подають до столу з
Зельц - рецепт
Зельц - це страва німецької кухні, зазвичай готується з свинячих субпродуктів. В результаті, із залишків туші виходить ситна і смачна ковбаса, яку