Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сальтисон з свинячої голови

Сальтисон з свинячої голови

14-06-2016, 21:58
603
Сальтисон з свинячої голови
Сальтисон з свинячої голови виходить неймовірно насиченим і пікантним. Гостроту цієї страви можна регулювати варіюванням в його складі кількості суміші перців або додаванням додатково перчика чилі.
Традиційно сальтисон готують у свинячий шлунку , але ми спростимо завдання і зробимо його в поліетиленовому харчовому пакеті.

Як зварити сальтисон з свинячої голови в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча голова середнього розміру – 1 шт.;

  • телятина або яловичина – 980 р;

  • цибулина ріпчаста – 120 г;

  • велика свіжа морква – 1 шт.;

  • суміш перців в горошок – 10 г;

  • сіль велика – 10 г;

  • лаврові листочки – 3-4 шт.;

  • горошини запашного перцю – 5 р.


  • Приготування
    Приготування сальтисона з свинячої голови починаємо з підготовки самої голови. Промиваємо її ретельно, соскабливаем ножем або щіткою забруднення, витягаємо очі і мозок, порубавши продукт на кілька частин. Тепер заливаємо шматки холодною чистою водою і залишаємо на дванадцять годин, періодично змінюючи воду на нову.
    По закінченні часу поміщаємо свинячу голову в чисту воду і ставимо на вогонь. Після першого закипання витримуємо м'ясо на вогні протягом двох хвилин, після чого воду виливаємо, голову ще раз промиваємо і повертаємо в посудину. Знову заливаємо її водою, викладаємо туди ж яловичину або телятину і даємо закипіти вмісту на сильному вогні, знімаючи піну. Після цього зменшуємо інтенсивність спека до підтримки слабкого томління вмісту і варимо свинячу голову з яловичиною протягом трьох-чотирьох годин. У результаті м'ясо повинно добре відходити від кісток і бути м'яким. За годину до завершення варіння додаємо в каструлю сіль, лаврові листочки, горошини перчика запашного, очищену і розрізану на четвертинки моркву і ріпчасту неочищену цибулину цілком.
    По готовності відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Бульйон не виливаємо, а навпаки
    Сальтисон з свинячої голови
    використовуємо для подальшого приготування. Проціджуємо його через дрібне ситечко, додаємо до нього очищені і нарізані дуже дрібно часникові зубчики і даємо проваритися на помірному вогні хвилину.
    Суміш перців в горошку поміщаємо в ступку, гарненько розтираємо і додаємо до м'яса. Перемішуємо все ретельно і заливаємо підготовленим розсолом бульйоном. Тепер перекладаємо основу сальтисона з свинячої голови в поліетиленові пакети, зав'язуємо герметично, поміщаємо в глибоку ємність і зверху маємо щось важке на кілька годин або на ніч, помістивши конструкцію у холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах?
    Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах?
    Із звичайної свинячий рульки готують безліч смачних страв, які, не соромлячись можна і на святковий стіл подати. Страви виходять дивовижно смачними і
    Варено-копчена грудинка в домашніх умовах
    Варено-копчена грудинка в домашніх умовах
    Любителі домашніх делікатесів неодмінно оцінять гідно рецепти, наведені у статті. Далі максимально детально розповімо, як зробити власноруч
    Свиняча рулька - рецепт
    Свиняча рулька - рецепт
    Рульку готують в різних країнах, і кожен рецепт відрізняється деякою особливістю. Далі запропонуємо варіанти приготування цього чудового блюда по
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Зельці з свинячої голови
    Зельці з свинячої голови
    Зельц - варене пресоване м'ясний виріб, який готують у спеціальній оболонці або баночці. Це смачна і оригінальна закуска, його подають до столу з
    Зельц - рецепт
    Зельц - рецепт
    Зельц - це страва німецької кухні, зазвичай готується з свинячих субпродуктів. В результаті, із залишків туші виходить ситна і смачна ковбаса, яку