Варено-копчена грудинка в домашніх умовах
Рекомендуємо рецепти приготування неймовірно смачною варено-копченої грудинки в домашніх умовах. Отримана в результаті нескладного технологічного процесу закуска значно смачніше і корисніше, ніж та, яку пропонують нам виробники в торговельній мережі.
Інгредієнти:
свиняча грудинка – 16-18 кг;
часникові головки – 3 шт.;
горошини чорного перцю – 7-9 шт.;
горошини духмяного перцю – 4-6 шт.;
цибульна лушпиння – 4 жмені;
корінь петрушки – 1/4 шт.;
лаврові листочки – 3 шт.;
сіль велика – 125-175 г;
мед натуральний – 25 г;
копчена ковбаса – 55 г;
гірчиця в зернах – 20 г;
червона мелена солодка паприка – 25-3 ч. ложечки;
мелені зерна коріандру – 1 ч. ложечка;
мелений перець чилі – 1 щіпка;
мелений чорний перець – 2-3 щіпки або за смаком.
Приготування
Для приготування страви вибираємо грудинку з переважанням м'ясних прошарків. Одну головку часнику розбираємо на зубці, очищаємо їх, розрізаємо на кілька повздовжніх частин і нашпиговываем ними підготовлені шматки свинини. Тепер укладаємо їх шкурою догори (при її наявності) в посудину, на дно якої попередньо поміщаємо промиту цибульне лушпиння, лаврові листочки, корінь петрушки, горошини запашного і чорного перцю. Зверху на грудинці розкладаємо шматочки копченої ковбаси, заливаємо все водою, щоб вона покрила вміст на два сантиметри і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо сіль і мед, зменшуємо температуру до мінімального, притискаємо грудинку плоскою тарілкою і варимо приблизно півтори години.
Поки свинина вариться, підготуємо пряну суміш для її обмазування. Для цього у ступку поміщаємо зерна гірчиці, мелену солодку паприку, коріандр, чорний перець і чилі і розтираємо все хорошенечко. Тепер розбираємо часник на зубці, які в свою чергу очищаємо, пропускаємо через прес і закладаємо до прянощів. Все ретельно перемішуємо, додаємо чайну ложку солі і розтираємо масу трохи товкачем в ступці.
Готову грудинку виймаємо на решітку або сито, даємо трохи стекти, промаківающімі додатково рушником або серветками, і натираємо, поки гаряча, підготовленої пряною сумішшю. Обертаємо після цього заготовки чистим марлевим відрізу, а зверху фольгою, укладаємо в зручну ємність і маємо зверху вантаж. Після охолодження переміщуємо конструкцію на полицю холодильника на добу, після чого можемо отримувати з фольги і марлі, нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Інгредієнти:
свиняча грудинка – 16-18 кг;
вода – 2-25 л;
часникові зубці – 3-5 шт.;
мелений чорний перець – 2 ч. ложки;
горошини чорного перцю – 7-9 шт.;
горошини духмяного перцю – 4-6 шт.;
цибульна лушпиння – 2 жмені;
рідкий дим – 2 ст. ложки;
лаврові листочки – 3-5 шт.;
сіль велика – 125-175 р.
Приготування
Технологія приготування варено-копченої грудинки в даному випадку дещо інша, але результат не менш вражаючий. Підготовлену свинячу грудинку викладаємо між двома шарами цибулиння, додаємо лаврові листочки, горошки перцю і сіль, заливаємо все водою і додатково додаємо пару столових ложок рідкого диму. Зверху кладемо на вміст посудини плоску тарілку, щоб уникнути його спливання і ставимо на вогонь. Даємо закипіти при сильному жарі, а потім знижуємо його інтенсивність і варимо без кришки хвилин п'ятнадцять. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо грудинку в розсолі на вісім годин. Остиглі шматочки витягуємо на сито або решітку і даємо просохнути.
На заключному етапі обмазуємо шматки грудинки сумішшю меленого чорного перцю і видавленого часнику, загортаємо в пергамент або фольгу і покласти на кілька годин в холодильник.
Як зробити варено-копчену свинячу грудинку в цибулинні – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування страви вибираємо грудинку з переважанням м'ясних прошарків. Одну головку часнику розбираємо на зубці, очищаємо їх, розрізаємо на кілька повздовжніх частин і нашпиговываем ними підготовлені шматки свинини. Тепер укладаємо їх шкурою догори (при її наявності) в посудину, на дно якої попередньо поміщаємо промиту цибульне лушпиння, лаврові листочки, корінь петрушки, горошини запашного і чорного перцю. Зверху на грудинці розкладаємо шматочки копченої ковбаси, заливаємо все водою, щоб вона покрила вміст на два сантиметри і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо сіль і мед, зменшуємо температуру до мінімального, притискаємо грудинку плоскою тарілкою і варимо приблизно півтори години.
Поки свинина вариться, підготуємо пряну суміш для її обмазування. Для цього у ступку поміщаємо зерна гірчиці, мелену солодку паприку, коріандр, чорний перець і чилі і розтираємо все хорошенечко. Тепер розбираємо часник на зубці, які в свою чергу очищаємо, пропускаємо через прес і закладаємо до прянощів. Все ретельно перемішуємо, додаємо чайну ложку солі і розтираємо масу трохи товкачем в ступці.
Готову грудинку виймаємо на решітку або сито, даємо трохи стекти, промаківающімі додатково рушником або серветками, і натираємо, поки гаряча, підготовленої пряною сумішшю. Обертаємо після цього заготовки чистим марлевим відрізу, а зверху фольгою, укладаємо в зручну ємність і маємо зверху вантаж. Після охолодження переміщуємо конструкцію на полицю холодильника на добу, після чого можемо отримувати з фольги і марлі, нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Грудинка варено-копчена в домашніх умовах з цибулевої лушпинням і рідким димом
Інгредієнти:
Приготування
Технологія приготування варено-копченої грудинки в даному випадку дещо інша, але результат не менш вражаючий. Підготовлену свинячу грудинку викладаємо між двома шарами цибулиння, додаємо лаврові листочки, горошки перцю і сіль, заливаємо все водою і додатково додаємо пару столових ложок рідкого диму. Зверху кладемо на вміст посудини плоску тарілку, щоб уникнути його спливання і ставимо на вогонь. Даємо закипіти при сильному жарі, а потім знижуємо його інтенсивність і варимо без кришки хвилин п'ятнадцять. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо грудинку в розсолі на вісім годин. Остиглі шматочки витягуємо на сито або решітку і даємо просохнути.
На заключному етапі обмазуємо шматки грудинки сумішшю меленого чорного перцю і видавленого часнику, загортаємо в пергамент або фольгу і покласти на кілька годин в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свиняча грудинка в цибулинні
Приготувати свинячу грудинку можна різними способами, однак найсмачнішим по праву можна назвати варіант вареного продукту в цибулинні. І, звичайно,
Варена грудинка в цибулинні
Здивуйте гостей чудовою закускою власного приготування, адже ми пропонуємо найпростіші її рецепти. Розповімо, як зварити свинячу грудинку в маринаді
Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких
Грудинка в цибулинні
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і