Рекомендуємо рецепти приготування неймовірно смачною варено-копченої грудинки в домашніх умовах. Отримана в результаті нескладного технологічного процесу закуска значно смачніше і корисніше, ніж та, яку пропонують нам виробники в торговельній мережі.
Як зробити варено-копчену свинячу грудинку в цибулинні – рецепт
Інгредієнти: свиняча грудинка – 16-18 кг; часникові головки – 3 шт.; горошини чорного перцю – 7-9 шт.; горошини духмяного перцю – 4-6 шт.; цибульна лушпиння – 4 жмені; корінь петрушки – 1/4 шт.; лаврові листочки – 3 шт.; сіль велика – 125-175 г; мед натуральний – 25 г; копчена ковбаса – 55 г; гірчиця в зернах – 20 г; червона мелена солодка паприка – 25-3 ч. ложечки; мелені зерна коріандру – 1 ч. ложечка; мелений перець чилі – 1 щіпка; мелений чорний перець – 2-3 щіпки або за смаком. Приготування Для приготування страви вибираємо грудинку з переважанням м'ясних прошарків. Одну головку часнику розбираємо на зубці, очищаємо їх, розрізаємо на кілька повздовжніх частин і нашпиговываем ними підготовлені шматки свинини. Тепер укладаємо їх шкурою догори (при її наявності) в посудину, на дно якої попередньо поміщаємо промиту цибульне лушпиння, лаврові листочки, корінь петрушки, горошини запашного і чорного перцю. Зверху на грудинці розкладаємо шматочки копченої ковбаси, заливаємо все водою, щоб вона покрила вміст на два сантиметри і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо сіль і мед, зменшуємо температуру до мінімального, притискаємо грудинку плоскою тарілкою і варимо приблизно півтори години.
Поки свинина вариться, підготуємо пряну суміш для її обмазування. Для цього у ступку поміщаємо зерна гірчиці, мелену солодку паприку, коріандр, чорний перець і чилі і розтираємо все хорошенечко. Тепер розбираємо часник на зубці, які в свою чергу очищаємо, пропускаємо через прес і закладаємо до прянощів. Все ретельно перемішуємо, додаємо чайну ложку солі і розтираємо масу трохи товкачем в ступці.
Готову грудинку виймаємо на решітку або сито, даємо трохи стекти, промаківающімі додатково рушником або серветками, і натираємо, поки гаряча, підготовленої пряною сумішшю. Обертаємо після цього заготовки чистим марлевим відрізу, а зверху фольгою, укладаємо в зручну ємність і маємо зверху вантаж. Після охолодження переміщуємо конструкцію на полицю холодильника на добу, після чого можемо отримувати з фольги і марлі, нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Грудинка варено-копчена в домашніх умовах з цибулевої лушпинням і рідким димом
Інгредієнти: свиняча грудинка – 16-18 кг; вода – 2-25 л; часникові зубці – 3-5 шт.; мелений чорний перець – 2 ч. ложки; горошини чорного перцю – 7-9 шт.; горошини духмяного перцю – 4-6 шт.; цибульна лушпиння – 2 жмені; рідкий дим – 2 ст. ложки; лаврові листочки – 3-5 шт.; сіль велика – 125-175 р. Приготування Технологія приготування варено-копченої грудинки в даному випадку дещо інша, але результат не менш вражаючий. Підготовлену свинячу грудинку викладаємо між двома шарами цибулиння, додаємо
лаврові листочки, горошки перцю і сіль, заливаємо все водою і додатково додаємо пару столових ложок рідкого диму. Зверху кладемо на вміст посудини плоску тарілку, щоб уникнути його спливання і ставимо на вогонь. Даємо закипіти при сильному жарі, а потім знижуємо його інтенсивність і варимо без кришки хвилин п'ятнадцять. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо грудинку в розсолі на вісім годин. Остиглі шматочки витягуємо на сито або решітку і даємо просохнути.
На заключному етапі обмазуємо шматки грудинки сумішшю меленого чорного перцю і видавленого часнику, загортаємо в пергамент або фольгу і покласти на кілька годин в холодильник.