Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свиняча грудинка в цибулинні

Свиняча грудинка в цибулинні

14-03-2016, 19:48
703
Свиняча грудинка в цибулинні
Свиняча грудинка, м'ясо з прожилками сала (або навпаки) – чудовий м'ясний продукт, що поєднує в собі тваринний білок і корисний жир. Любителі свинячої грудинки в різних країнах практикують безліч традиційних способів приготування цих чудових ласих шматків. Наприклад, можна приготувати свинячу грудинку в цибулинні, розповімо, як це зробити.
Зрозуміло, м'ясо краще вибрати свіже від молодого тварини, а тому не прагнете, щоб прошарку сала були дуже товстими.
Взагалі, приготування свинячої грудинки в цибулинні – один з найпростіших способів, але ми ж хочемо, щоб було смачно, правда?
Здавалося б, що простіше, варимо свинячу грудинку в підсоленій воді з цибулевої лушпинням, однак аромат не всім сподобається, комусь він може здатися дещо грубуватим. Тому будемо використовувати спеції та інші запахообразующие інгредієнти.

Варена свиняча грудинка в цибулинні – рецепт


Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 2 шматка довгастої прямокутної форми по 300 г;

  • цибулиння суха чиста – 2 жмені;

  • вино міцне біле або плодове бренді – 50 мл;

  • лавровий лист – 5 шт.;

  • гвоздика – 5 суцвіть;

  • горошини перцю – 8-12 шт.;

  • насіння коріандру і кмину – за бажанням;

  • сіль;

  • часник – 5 зубчиків;

  • ароматні трави (петрушка, розмарин; кінза);

  • лимон.


  • Приготування
    Цибульне лушпиння і спеції заливаємо в каструльці 15 літрами води, в якій розчинено близько 3 столових ложок солі (краще брати велику). Проварюємо після закипання протягом 8 хвилин. Розчин повинен придбати коричнево-золотистий колір. Наполягаємо 20 хвилин.
    Перецеживаем фарбувальний розсіл в чисту каструльку через сито, вливаємо вино і компактно закладаємо шматки грудинки. Розчин повинен перекривати шматки на палець. Після закипання проварюємо грудинку протягом 20 хвилин на найменшому вогні. Знімаємо каструлю з вогню і закладаємо в неї рубану ароматну зелень. Додаємо часточки лимона. Залишаємо під кришкою на півгодини. Витягаємо грудинку і за допомогою гострого ножа шпигуємо маленькими шматочками часнику. Можете обсипати меленим пекучим червоним перцем або сумішшю спецій.
    Ароматний солоний бульйон не виливайте, в ньому можна залишити яйця на 3-4 дні, а потім проварити
    Свиняча грудинка в цибулинні
    їх круто – буде смачно.
    Кладемо шматки грудинки на дошку, а зверху влаштовуємо прес з допомогою другої дошки і будь-якого вантажу. Вся конструкція повинна розташовуватися на столі трохи під кутом. Години через 3 загортаємо шматки грудинки в пергаментний папір (кожен окремо) і поміщаємо ненадовго в морозильне відділення – так буде зручніше нарізати тонкими шматочками.
    Пряну золотисту ароматну свинячу грудинку можна подати окремо або спорудити бутерброди з кружальцями свіжого або злегка подмаринованного лука. Хліб краще взяти чорний. Чудова традиційна закуска під пиво, вино, горілку і міцні настоянки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варена грудинка в цибулинні
    Варена грудинка в цибулинні
    Здивуйте гостей чудовою закускою власного приготування, адже ми пропонуємо найпростіші її рецепти. Розповімо, як зварити свинячу грудинку в маринаді
    Рулет зі свинячої грудинки
    Рулет зі свинячої грудинки
    Найкращою заміною магазинним ковбас може стати рулет зі свинячої грудинки, приготований самостійно. Пропонуємо два варіанти, як приготувати це блюдо:
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких
    Грудинка в цибулинні
    Грудинка в цибулинні
    Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить
    Копчена грудинка
    Копчена грудинка
    Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
    Як засолити грудинку?
    Як засолити грудинку?
    Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її