Як смачно зварити раків?
Від цієї закуски до пива рідко хто може відмовитися, але не всі знають особливості її приготування. Наприклад, соковитість і насичений смак раків безпосередньо залежить від часу проведеного вже відвареними у тому розсолі в якому вони варилися: чим довше, тим смачніше. Наступні два рецепти допоможуть вам пізнати головні принципи приготування цього продукту.
Інгредієнти:
раки – 2 кг;
гірчиця – 15 г;
перець – 10 горошин;
вода – 6 л;
духмяний перець – 5 горошин;
лаврушка – 1 аркуш;
лимон – 1 шт.;
горілка – 50 г;
сіль – 250 г;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Перше, що необхідно зробити, так це залити раків холодною водою на півгодини, таким чином ви максимально розімніть перед миттям решту на них бруд після перебування у водоймі. Потім у каструлю покладіть гірчицю, інші спеції і сіль. Кріп потрібно використовувати тільки зрілий, (ще квітучий або з насінням), в сушеному або свіжому вигляді, хоча в принципі його можна замінити парою столових ложок сухого насіння. Гірчиця не додасть ніякого смаку кінцевого продукту, але при цьому розм'якшить шорсткості на панцирі раків, які травмують язик і губи при поїданні раків у великій кількості.
Залийте в каструлю воду і включіть нагрівання чекаючи закипання. Кількість води повинна бути не менше зазначеного в інгредієнтах, а краще більше, так вода при закладці раків не буде переставати кипіти, а це важливий чинник в їх приготуванні, так як закладати їх потрібно тільки в бурхливо киплячу воду. Після закипання знизьте температуру до легкого бурління води і займіться самими раками. Для кращої продуктивності вашої праці, скористайтесь який-небудь щіткою, раку беріть за спину і добре вымывайте йому черево з допомогою щітки. Така процедура напевно позбавить вас від можливого присмаку тіни у кінцевого продукту. Перед закладкою раків збільшіть температуру до максимуму і опускайте їх в окріп по одному, обов'язково вниз головою. Після 20 хвилин кипіння вимкніть нагрів, у воду вичавити лимон і влийте горілку, залишивши настоюватися раки не менш ніж на 40 хвилин.
Інгредієнти:
раки – 15 кг;
гірчиця – 15 г;
перець – 10 горошин;
вода – 15 л;
духмяний перець – 5 горошин;
лаврушка – 1 аркуш;
пиво світле – 15 л;
цибуля – 1 цибулина;
сіль – 200 г;
кріп (з парасольками) – 1 пучок.
Приготування
Всі також непохитним правилом залишається ретельне вимивання раків з попереднім замочуванням їх у воді для полегшення власної праці. У каструлю з водою покладіть всі інгредієнти крім пива і самих раків. Цей розсіл повинен кипіти не менше 20 хвилин, щоб всі складові встигли віддати свої аромати воді. Потім збільшуйте температуру до максимуму, вливайте пиво і після закипання закладайте раків вниз головою. Це пов'язано не стільки з гуманністю, так як раки не відчувають болю, скільки з ферментом, що виділяється раками при небезпеки, який погіршує смак м'яса. А при опусканні в окріп вниз голою рак гине миттєво і не встигає зіпсувати власне м'ясо. Через 20 хвилин після закипання вимкніть нагрів і залиште їх настоюватися стільки, на скільки вам дозволяє час, а не терпіння, але не менше 40 хвилин.
Як правильно і смачно зварити вдома раків з кропом до пива?
Інгредієнти:
Приготування
Перше, що необхідно зробити, так це залити раків холодною водою на півгодини, таким чином ви максимально розімніть перед миттям решту на них бруд після перебування у водоймі. Потім у каструлю покладіть гірчицю, інші спеції і сіль. Кріп потрібно використовувати тільки зрілий, (ще квітучий або з насінням), в сушеному або свіжому вигляді, хоча в принципі його можна замінити парою столових ложок сухого насіння. Гірчиця не додасть ніякого смаку кінцевого продукту, але при цьому розм'якшить шорсткості на панцирі раків, які травмують язик і губи при поїданні раків у великій кількості.
Залийте в каструлю воду і включіть нагрівання чекаючи закипання. Кількість води повинна бути не менше зазначеного в інгредієнтах, а краще більше, так вода при закладці раків не буде переставати кипіти, а це важливий чинник в їх приготуванні, так як закладати їх потрібно тільки в бурхливо киплячу воду. Після закипання знизьте температуру до легкого бурління води і займіться самими раками. Для кращої продуктивності вашої праці, скористайтесь який-небудь щіткою, раку беріть за спину і добре вымывайте йому черево з допомогою щітки. Така процедура напевно позбавить вас від можливого присмаку тіни у кінцевого продукту. Перед закладкою раків збільшіть температуру до максимуму і опускайте їх в окріп по одному, обов'язково вниз головою. Після 20 хвилин кипіння вимкніть нагрів, у воду вичавити лимон і влийте горілку, залишивши настоюватися раки не менш ніж на 40 хвилин.
Як смачно зварити раків у пиві?
Інгредієнти:
Приготування
Всі також непохитним правилом залишається ретельне вимивання раків з попереднім замочуванням їх у воді для полегшення власної праці. У каструлю з водою покладіть всі інгредієнти крім пива і самих раків. Цей розсіл повинен кипіти не менше 20 хвилин, щоб всі складові встигли віддати свої аромати воді. Потім збільшуйте температуру до максимуму, вливайте пиво і після закипання закладайте раків вниз головою. Це пов'язано не стільки з гуманністю, так як раки не відчувають болю, скільки з ферментом, що виділяється раками при небезпеки, який погіршує смак м'яса. А при опусканні в окріп вниз голою рак гине миттєво і не встигає зіпсувати власне м'ясо. Через 20 хвилин після закипання вимкніть нагрів і залиште їх настоюватися стільки, на скільки вам дозволяє час, а не терпіння, але не менше 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки до пива
Чудовим варіантом закуски до пінному у великій компанії друзів стануть креветки, приготовані за запропонованими рецептами. Далі розповімо, як
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Як правильно збити білки?
Як правильно збити білки? Чим їх краще збивати? У чому їх збивати? Скільки їх збивати? Цими питаннями господині задаються досить часто, а тому ми
Як варити раків?
Як варити раків? Це питання цікавить багатьох, адже всі люблять вечерком посидіти перед телевізором або з друзями, попити пивка і поїсти смачних
Як готувати заморожені овочі?
Як готувати заморожені овочі? Цим питанням задаються багато, а тому ми вирішили розкрити секрети того, як же правильно поводитися з заморожуванням,
Як правильно їсти раків?
Акуратно їсти раків - завдання непросте і для того, щоб уникнути конфузів за трапезою з членистоногих в ресторані, ознайомтесь з деякими правилами їх