Від цієї закуски до пива рідко хто може відмовитися, але не всі знають особливості її приготування. Наприклад, соковитість і насичений смак раків безпосередньо залежить від часу проведеного вже відвареними у тому розсолі в якому вони варилися: чим довше, тим смачніше. Наступні два рецепти допоможуть вам пізнати головні принципи приготування цього продукту.
Як правильно і смачно зварити вдома раків з кропом до пива?
Інгредієнти: раки – 2 кг; гірчиця – 15 г; перець – 10 горошин; вода – 6 л; духмяний перець – 5 горошин; лаврушка – 1 аркуш; лимон – 1 шт.; горілка – 50 г; сіль – 250 г; кріп – 1 пучок. Приготування Перше, що необхідно зробити, так це залити раків холодною водою на півгодини, таким чином ви максимально розімніть перед миттям решту на них бруд після перебування у водоймі. Потім у каструлю покладіть гірчицю, інші спеції і сіль. Кріп потрібно використовувати тільки зрілий, (ще квітучий або з насінням), в сушеному або свіжому вигляді, хоча в принципі його можна замінити парою столових ложок сухого насіння. Гірчиця не додасть ніякого смаку кінцевого продукту, але при цьому розм'якшить шорсткості на панцирі раків, які травмують язик і губи при поїданні раків у великій кількості.
Залийте в каструлю воду і включіть нагрівання чекаючи закипання. Кількість води повинна бути не менше зазначеного в інгредієнтах, а краще більше, так вода при закладці раків не буде переставати кипіти, а це важливий чинник в їх приготуванні, так як закладати їх потрібно тільки в бурхливо киплячу воду. Після закипання знизьте температуру до легкого бурління води і займіться самими раками. Для кращої продуктивності вашої праці, скористайтесь який-небудь щіткою, раку беріть за спину і добре вымывайте йому черево з допомогою щітки. Така процедура напевно позбавить вас від можливого присмаку тіни у кінцевого продукту. Перед закладкою раків збільшіть температуру до максимуму і опускайте їх в окріп по одному, обов'язково вниз головою. Після 20 хвилин кипіння вимкніть нагрів, у воду вичавити лимон і влийте горілку, залишивши настоюватися раки не менш ніж на 40 хвилин.
Як смачно зварити раків у пиві?
Інгредієнти: раки – 15 кг; гірчиця – 15 г; перець – 10 горошин; вода – 15 л; духмяний перець – 5 горошин; лаврушка – 1 аркуш; пиво світле – 15 л; цибуля – 1 цибулина; сіль – 200 г; кріп (з парасольками) – 1 пучок. Приготування Всі також непохитним правилом залишається ретельне вимивання раків з попереднім замочуванням їх у воді для полегшення власної праці. У каструлю з водою покладіть всі інгредієнти крім пива і самих раків.
Цей розсіл повинен кипіти не менше 20 хвилин, щоб всі складові встигли віддати свої аромати воді. Потім збільшуйте температуру до максимуму, вливайте пиво і після закипання закладайте раків вниз головою. Це пов'язано не стільки з гуманністю, так як раки не відчувають болю, скільки з ферментом, що виділяється раками при небезпеки, який погіршує смак м'яса. А при опусканні в окріп вниз голою рак гине миттєво і не встигає зіпсувати власне м'ясо. Через 20 хвилин після закипання вимкніть нагрів і залиште їх настоюватися стільки, на скільки вам дозволяє час, а не терпіння, але не менше 40 хвилин.