Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична окрошка з ковбасою на кефірі - рецепт

Класична окрошка з ковбасою на кефірі - рецепт

28-05-2016, 12:14
254
Класична окрошка з ковбасою на кефірі - рецепт
Холодні супи розповсюджені навіть у дуже північних країнах, ну а ми, звичайно, асоціюємо літній суп з окрошкою, знайомої нам з дитинства. Навіть класична вона може бути різна, як український борщ , тому пропонуємо вам випробувати два схожих, але в теж час різних традиційних рецепта цього холодного страви.

Як готувати класичну окрошку з ковбасою на кефірі - рецепт


Інгредієнти:

  • кефір – 1 л;

  • картопля – 04 кг;

  • огірки – 03 кг;

  • ковбаса «Докторська» – 03 кг;

  • редис – 02 кг;

  • вода – 1 л;

  • яйця – 4 шт.;

  • цибуля зелена – 1/2 пучка;

  • кріп – 1 пучок;

  • кислота лимонна;

  • гірчиця ;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Бажано застосовувати звичайну очищену питну воду, будь вона газована або ні, вона повинна бути нейтральна без яких-небудь специфічних смаків, не мінеральна.
    Отже, заздалегідь відваріть картоплю, обов'язково в шкірці і звичайно яйця, після чого і те й інше вам необхідно буде охолодити, хоча б для того, щоб спростити їх нарізку. Редис і огірки ви можете нарізати півкільцями або іншими скибочками, а інші інгредієнти, звичайно крім зелені, ріжте невеликими кубиками.
    У ній, як і в багатьох інших стравах, де багато інгредієнтів, головне – це поєднання смаків, тому всі нарізані компоненти, хоча б по одному шматочку повинні поміститися в ложці. Все нарізане заливайте кефіром і вже після додавайте воду, доводячи суп до потрібної консистенції. Потім соліть, обережно по трохи вмешивайте лимонну кислоту, гірчицю і перець, а вже після того, як досягли необхідного смаку, пора всипати рубану зелень.

    Як приготувати смачну окрошку на кефірі з ковбасою?


    Інгредієнти:

  • кефір 1% – 1 л;

  • картопля – 02 кг;

  • огірки – 0150 кг;

  • ковбаса варена – 0150 кг;

  • сметана – 100 г;

  • редис – 01 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • яйця перепелині – 7 шт.;

  • цибуля зелена – 1/4 пучка;

  • оливки чорні – 7 шт.;

  • кріп – 1/2 пучка;

  • сік лимона;

  • гірчиця;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Як і для всякої окрошки, заздалегідь відваріть яйця і картоплю в шкірці після чого дочекайтеся поки вони повністю охолонуть. Курячі яйця наріжте дрібними кубиками,
    Класична окрошка з ковбасою на кефірі - рецепт
    а перепелині просто навпіл, вони будуть грати швидше естетичну роль при подачі. Ковбасу і картоплю також наріжте невеликими кубиками, а редис з огірком дрібною соломкою. Оливки розрізати навпіл, вони також, як і яйця перепелів будуть прикрасою в тарілках. Змішайте все нарізане, крім оливок і перепелиних яєць. Потім залийте кефіром і покладіть сметану, перемішавши цю суміш вливайте сік лимона, постійно контролюючи кислоту, слідом додайте гірчицю і перець. Щоб прибрати різкий запах цибулі, ви можете розім'яти його з сіллю вже в порізаному вигляді. І після додавання зелені соліть окрошку, а інгредієнти прикраси краще розкладати вже в тарілки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати окрошку на кефірі?
    Як приготувати окрошку на кефірі?
    Неймовірно популярну окрошку готують на абсолютно різній основі. Однак найпоширенішим є цей легкий прохолодний супчик саме на кефірі. І далі
    Класична окрошка на кефірі – рецепт
    Класична окрошка на кефірі – рецепт
    Складно визначити класичний варіант окрошки, якщо деякі вважають правильною основу на квасі, інші на воді. Ми ж розповімо, як зробити цей улюблений
    Як приготувати смачну окрошку?
    Як приготувати смачну окрошку?
    Зазвичай наповнення окрошки залишається незмінним у багатьох рецептах, але значно різниться основа. Багато хто воліє робити страву на квасі, хто
    Окрошка класична з ковбасою – рецепт
    Окрошка класична з ковбасою – рецепт
    З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
    Окрошка на воді
    Окрошка на воді
    Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
    Окрошка на бульйоні
    Окрошка на бульйоні
    Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований