Холодні супи розповсюджені навіть у дуже північних країнах, ну а ми, звичайно, асоціюємо літній суп з окрошкою, знайомої нам з дитинства. Навіть класична вона може бути різна, як український борщ , тому пропонуємо вам випробувати два схожих, але в теж час різних традиційних рецепта цього холодного страви.
Як готувати класичну окрошку з ковбасою на кефірі - рецепт
Інгредієнти: кефір – 1 л; картопля – 04 кг; огірки – 03 кг; ковбаса «Докторська» – 03 кг; редис – 02 кг; вода – 1 л; яйця – 4 шт.; цибуля зелена – 1/2 пучка; кріп – 1 пучок; кислота лимонна; гірчиця ; перець; сіль. Приготування Бажано застосовувати звичайну очищену питну воду, будь вона газована або ні, вона повинна бути нейтральна без яких-небудь специфічних смаків, не мінеральна.
Отже, заздалегідь відваріть картоплю, обов'язково в шкірці і звичайно яйця, після чого і те й інше вам необхідно буде охолодити, хоча б для того, щоб спростити їх нарізку. Редис і огірки ви можете нарізати півкільцями або іншими скибочками, а інші інгредієнти, звичайно крім зелені, ріжте невеликими кубиками.
У ній, як і в багатьох інших стравах, де багато інгредієнтів, головне – це поєднання смаків, тому всі нарізані компоненти, хоча б по одному шматочку повинні поміститися в ложці. Все нарізане заливайте кефіром і вже після додавайте воду, доводячи суп до потрібної консистенції. Потім соліть, обережно по трохи вмешивайте лимонну кислоту, гірчицю і перець, а вже після того, як досягли необхідного смаку, пора всипати рубану зелень.
Як приготувати смачну окрошку на кефірі з ковбасою?
Інгредієнти: кефір 1% – 1 л; картопля – 02 кг; огірки – 0150 кг; ковбаса варена – 0150 кг; сметана – 100 г; редис – 01 кг; яйця – 2 шт.; яйця перепелині – 7 шт.; цибуля зелена – 1/4 пучка; оливки чорні – 7 шт.; кріп – 1/2 пучка; сік лимона; гірчиця; перець; сіль. Приготування Як і для всякої окрошки, заздалегідь відваріть яйця і картоплю в шкірці після чого дочекайтеся поки вони повністю охолонуть. Курячі яйця наріжте дрібними кубиками,
а перепелині просто навпіл, вони будуть грати швидше естетичну роль при подачі. Ковбасу і картоплю також наріжте невеликими кубиками, а редис з огірком дрібною соломкою. Оливки розрізати навпіл, вони також, як і яйця перепелів будуть прикрасою в тарілках. Змішайте все нарізане, крім оливок і перепелиних яєць. Потім залийте кефіром і покладіть сметану, перемішавши цю суміш вливайте сік лимона, постійно контролюючи кислоту, слідом додайте гірчицю і перець. Щоб прибрати різкий запах цибулі, ви можете розім'яти його з сіллю вже в порізаному вигляді. І після додавання зелені соліть окрошку, а інгредієнти прикраси краще розкладати вже в тарілки.