Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус для шашлику в домашніх умовах

Соус для шашлику в домашніх умовах

28-05-2016, 11:33
249
Соус для шашлику в домашніх умовах
Шашлики, звичайно, смачні і самі по собі, навіть без доповнень. Але якщо подати їх з соусом – це тільки підкреслить неповторний смак м'яса. Рецепти смачних соусів для шашлику чекають вас нижче.
Соус для шашлику з томатної пасти
Інгредієнти:

  • тепла вода – 200 мл;

  • сіль;

  • цибуля – 100 г;

  • паста томатна – 900 мл;

  • чорний перець мелений;

  • базилік;

  • часник.


  • Приготування
    У каструлю покласти томатну пасту, розводимо її з водою і ставимо на плиту. Після закипання, до якого соус довели на малому вогні, кладемо подрібнену цибулю, сіль і перчик. Туди ж відправляємо подрібнений базилік і часник. Їх кількість регулюємо за смаком. Потім кип'ятимо масу хвилинки 2 вимикаємо вогонь і остуджуємо соус.
    Білий соус до шашлику – рецепт
    Інгредієнти:

  • майонез 67% жирності – 200 г;

  • натуральне масло – 70 г;

  • гірчиця;

  • цукор – 25 г;

  • біле вино сухе – 120 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • свіжовичавлений сік лимона – 20 мл;

  • цибуля – 100 г;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Цибулю з часником подрібнюємо як можна дрібніше. Дуже зручно це зробити за допомогою блендера. Пасеруємо в розігрітому маслі на сковороді підготовлені овочі, помішуючи. Потім вливаємо вино і тушкуємо до зменшення об'єму маси в половину. Після цього вливаємо сік лимона, кладемо цукор, майонез і гірчицю за смаком. Підсолюємо, перчимо і після охолодження подаємо до шашлику.
    Як приготувати соус для шашлику?
    Інгредієнти:

  • майонез – 150 г;

  • соус соєвий без добавок – 160 мл;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • перець.


  • Приготування
    Майонез змішуємо з соєвим соусом, кладемо подрібнену за допомогою преса часник і перець. Гарненько перемішуємо і подаємо до м'яса.
    Вірменський соус для шашлику
    Інгредієнти:

  • томатна паста – 200 г;

  • вода – 200 мл;

  • кінза подрібнена – 40 г;

  • перець;

  • часник – 5 зубчиків;

  • сіль.


  • Приготування
    Томатну пасту розмішуємо з водою, кладемо в каструльку і на малому вогні доводимо до кипіння. Потім додаємо сіль, перець, подрібнену кінзу і часник. Проварюємо масу близько 3 хвилин, а потім охолодити.
    Соус для шашлику з кінзою
    Інгредієнти:

  • часник – 7 зубчиків;

  • помідори – 13 кг;

  • аджика – 40 г;

  • петрушка – півпучка;

  • сіль;

  • перець;

  • кінза – 1 пучок;

  • орегано – 1 гілочка;

  • кріп – півпучка;

  • базилік – 1 гілочка.


  • Приготування
    З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо на кілька частин. Потім видаляємо насіння, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Отриману масу проварюємо після закипання близько 20 хвилин. Хвилин за 5 додаємо в соус подрібнену зелень, сіль, перець, часник, аджику і добре розмішуємо. Подаємо соус до м'яса, коли він повністю охолоне.
    Сметанний соус до шашлику в домашніх умовах
    Інгредієнти:

  • сметана – 300 г;

  • масло – 40 г;

  • подрібнений кріп і петрушка – 1 ст. ложка;

  • сіль;

  • бульйон – 100 мл;

  • пшеничне борошно – 40 г;

  • перець.


  • Приготування
    У розтоплене масло кладемо борошно і пасеруємо на сковороді до рум'яності. Потім вливаємо бульйон і уварюємо до густоти. Тепер додаємо сметану, зелень, перчимо, солимо і проварюємо ще близько 3 хвилин. Подаємо соус в охолодженому вигляді.
    Домашній гранатовий соус до шашлику
    Інгредієнти:

  • вино солодке червоне – 400 мл;

  • сік гранатовий – 300 мл;

  • пісок цукровий – 15 г;

  • крохмаль картопляний – 1 щіпка;

  • часник – 5 зубчиків;
  • Соус для шашлику в домашніх умовах

  • базилік подрібнений – 30 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Вливаємо в каструлю червоне солодке вино і гранатовий сік. Потім додаємо цукор, солимо, кладемо подрібнений часник і зелень. Доводимо масу до кипіння на малому вогні і проварюємо близько 20 хвилин під кришкою. Крохмаль розвести в 50 мл холодного вина і додаємо суміш в масу хвилин за 5 до закінчення процесу варіння, постійно помішуючи, прогріваємо до загустіння. Подаємо соус до шашлику після повного остигання. Всім приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кетчуп з томатної пасти
    Кетчуп з томатної пасти
    Класичний кетчуп звичайно і готують з томатної пасти, і в описаних далі рецепти ви дізнаєтеся, як зробити незрівнянний, ароматний соус із звичних
    Тайський соус чилі
    Тайський соус чилі
    Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково
    Соус для тефтелькою в духовці
    Соус для тефтелькою в духовці
    Приготувати прості тюфтельки без особливих клопотів, напевно зможе будь-який початківець кулінар, але як їх урізноманітнити новим смаком або
    Соус для шашлику
    Соус для шашлику
    Багато хто з нас звикли їсти шашлик з оцтом, майонезом або кетчупом, але справжні любителі цієї смакоти, звичайно ж, їдять це блюдо з гостреньким і в
    Томатний соус - рецепт
    Томатний соус - рецепт
    Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
    Шведський соус
    Шведський соус
    Соуси доповнюють смак будь-якої страви. І сьогодні мова піде про шведському соусі. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів цього