Шашлики, звичайно, смачні і самі по собі, навіть без доповнень. Але якщо подати їх з соусом – це тільки підкреслить неповторний смак м'яса. Рецепти смачних соусів для шашлику чекають вас нижче.
Соус для шашлику з томатної пасти
Інгредієнти: тепла вода – 200 мл; сіль; цибуля – 100 г; паста томатна – 900 мл; чорний перець мелений; базилік; часник. Приготування У каструлю покласти томатну пасту, розводимо її з водою і ставимо на плиту. Після закипання, до якого соус довели на малому вогні, кладемо подрібнену цибулю, сіль і перчик. Туди ж відправляємо подрібнений базилік і часник. Їх кількість регулюємо за смаком. Потім кип'ятимо масу хвилинки 2 вимикаємо вогонь і остуджуємо соус.
Білий соус до шашлику – рецепт
Інгредієнти: майонез 67% жирності – 200 г; натуральне масло – 70 г; гірчиця; цукор – 25 г; біле вино сухе – 120 мл; часник – 4 зубчики; свіжовичавлений сік лимона – 20 мл; цибуля – 100 г; перець чорний мелений. Приготування Цибулю з часником подрібнюємо як можна дрібніше. Дуже зручно це зробити за допомогою блендера. Пасеруємо в розігрітому маслі на сковороді підготовлені овочі, помішуючи. Потім вливаємо вино і тушкуємо до зменшення об'єму маси в половину. Після цього вливаємо сік лимона, кладемо цукор, майонез і гірчицю за смаком. Підсолюємо, перчимо і після охолодження подаємо до шашлику.
Як приготувати соус для шашлику?
Інгредієнти: майонез – 150 г; соус соєвий без добавок – 160 мл; часник – 3-4 зубчики; перець. Приготування Майонез змішуємо з соєвим соусом, кладемо подрібнену за допомогою преса часник і перець. Гарненько перемішуємо і подаємо до м'яса.
Вірменський соус для шашлику
Інгредієнти: томатна паста – 200 г; вода – 200 мл; кінза подрібнена – 40 г; перець; часник – 5 зубчиків; сіль. Приготування Томатну пасту розмішуємо з водою, кладемо в каструльку і на малому вогні доводимо до кипіння. Потім додаємо сіль, перець, подрібнену кінзу і часник. Проварюємо масу близько 3 хвилин, а потім охолодити.
Соус для шашлику з кінзою
Інгредієнти: часник – 7 зубчиків; помідори – 13 кг; аджика – 40 г; петрушка – півпучка; сіль; перець; кінза – 1 пучок; орегано – 1 гілочка; кріп – півпучка; базилік – 1 гілочка. Приготування З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо на кілька частин. Потім видаляємо насіння, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Отриману масу проварюємо після закипання близько 20 хвилин. Хвилин за 5 додаємо в соус подрібнену зелень, сіль, перець, часник, аджику і добре розмішуємо. Подаємо соус до м'яса, коли він повністю охолоне.
Сметанний соус до шашлику в домашніх умовах
Інгредієнти: сметана – 300 г; масло – 40 г; подрібнений кріп і петрушка – 1 ст. ложка; сіль; бульйон – 100 мл; пшеничне борошно – 40 г; перець. Приготування У розтоплене масло кладемо борошно і пасеруємо на сковороді до рум'яності. Потім вливаємо бульйон і уварюємо до густоти. Тепер додаємо сметану, зелень, перчимо, солимо і проварюємо ще близько 3 хвилин. Подаємо соус в охолодженому вигляді.
Домашній гранатовий соус до шашлику
Інгредієнти: вино солодке червоне – 400 мл; сік гранатовий – 300 мл; пісок цукровий – 15 г; крохмаль картопляний – 1 щіпка; часник – 5 зубчиків; базилік подрібнений – 30 г; сіль; перець. Приготування Вливаємо в каструлю червоне солодке вино і гранатовий сік. Потім додаємо цукор, солимо, кладемо подрібнений часник і зелень. Доводимо масу до кипіння на малому вогні і проварюємо близько 20 хвилин під кришкою. Крохмаль розвести в 50 мл холодного вина і додаємо суміш в масу хвилин за 5 до закінчення процесу варіння, постійно помішуючи, прогріваємо до загустіння. Подаємо соус до шашлику після повного остигання. Всім приємного апетиту!