Кетчуп з томатної пасти
Улюблений томатний соус можна досить просто приготувати самостійно. При цьому застосовуючи фантазію і керуючись своїми смаками, можна досягти ідеального для вас кетчупу на основі простої томатної пасти.
Інгредієнти:
паста томатна – 250 г;
вода (кип'ячена або очищена) – 500 г;
цибуля – 2 цибулини;
часник – 3 зубки;
оцет 9% – 25 г;
гвоздика – 2 бутона;
перець червоний – 1/2 ч. ложки;
чорний перець – 1/2 ч. ложки;
гірчиця суха – 1 /2 ст. ложки;
лаврушка – 1 аркуш;
кріп сушений – 1 ч. ложка;
цукор – 60 г;
сіль – 15 р.
Приготування
Саму звичайну пасту змішайте з водою, від якої смак кетчупу теж буде залежати, тому краще застосувати очищену питну воду, потім всипте сіль і цукор. І поставте таку суміш нагріватися, бажано в каструльці з товстим дном, щоб уникнути навіть можливість пригорання. При цьому все одно не забувайте помішувати майбутній кетчуп.
Цибулю наріжте як можна дрібніше, можна навіть скористатися теркою. А після приєднайте його до суміші в каструлі і помішуючи дочекайтеся закипання, після чого знизьте до мінімуму температуру. Тепер можна додати перець, кріп, бутончики гвоздики і 1 ложку оцту, після чого він повинен проваритися близько 40 хвилин, знову ж при частому помішуванні. Оцет в кетчупі необхідний так само, як і цукор, саме ці два смаку, солодкий і кислий, в повному обсязі розкривають сам смак томатів. Саме цими двома інгредієнтами регулюють смак того або іншого кетчупу, а всі інші спеції, включаючи сіль, що це вже просто добавки за бажанням. Потім необхідно очистити часник, причому бажано і від лушпиння, і від плівок, після чого видавити прямо в каструлю, перемішати і через три хвилини вимкнути вогонь. Залишається тільки всипати гірчицю, перемішати і покласти лаврушку, після закрити кришку і залишити соус настоюватися і охолоджуватися.
Інгредієнти:
паста томатна – 150 мл;
вода (очищена, тепла) – 200 г;
цибуля – 1 цибулина;
часник – 2 зубки;
оцет яблучний – 20 р;
масло рослинне – 50 г;
перець кайенский – 1 /4 ч. ложки;
чорний перець – 1/2 ч. ложки;
коріандр – 1/2 ч. ложки;
кориця – 1/4 ч. ложки;
гірчиця російська – 1 ч. ложка;
цукор – 50 г;
сіль – 10 р.
Приготування
Часник очистіть від лушпиння і плівки, теж саме зробіть з цибулею і не важливо як подрібніть їх. У чашу блендера висипте цукор і залийте підігрітою водою, після всипте туди ж цибулю і часник, перебивши все це в однорідну суміш з допомогою техніки. У толстодонную каструлю влийте олію, а після спласируйте на ньому томатну пасту всього лише три хвилини. Томатну пасту краще обсмажувати або проварювати, таким чином знижується ймовірність появи печії від вашого кетчупу. Після влийте суміш, приготовану в блендері, консистенцію регулюйте випарюванням або ж додаванням окропу. А потім додайте гірчицю, вона пом'якшує смак томатної пасти, тепер всипте всі спеції і добре вимішайте. Залишилося влити оцет, додати сіль і можна вимикати.
Як зробити своїми руками домашній кетчуп з томатної пасти?
Інгредієнти:
Приготування
Саму звичайну пасту змішайте з водою, від якої смак кетчупу теж буде залежати, тому краще застосувати очищену питну воду, потім всипте сіль і цукор. І поставте таку суміш нагріватися, бажано в каструльці з товстим дном, щоб уникнути навіть можливість пригорання. При цьому все одно не забувайте помішувати майбутній кетчуп.
Цибулю наріжте як можна дрібніше, можна навіть скористатися теркою. А після приєднайте його до суміші в каструлі і помішуючи дочекайтеся закипання, після чого знизьте до мінімуму температуру. Тепер можна додати перець, кріп, бутончики гвоздики і 1 ложку оцту, після чого він повинен проваритися близько 40 хвилин, знову ж при частому помішуванні. Оцет в кетчупі необхідний так само, як і цукор, саме ці два смаку, солодкий і кислий, в повному обсязі розкривають сам смак томатів. Саме цими двома інгредієнтами регулюють смак того або іншого кетчупу, а всі інші спеції, включаючи сіль, що це вже просто добавки за бажанням. Потім необхідно очистити часник, причому бажано і від лушпиння, і від плівок, після чого видавити прямо в каструлю, перемішати і через три хвилини вимкнути вогонь. Залишається тільки всипати гірчицю, перемішати і покласти лаврушку, після закрити кришку і залишити соус настоюватися і охолоджуватися.
Рецепт швидкого приготування кетчупу з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Часник очистіть від лушпиння і плівки, теж саме зробіть з цибулею і не важливо як подрібніть їх. У чашу блендера висипте цукор і залийте підігрітою водою, після всипте туди ж цибулю і часник, перебивши все це в однорідну суміш з допомогою техніки. У толстодонную каструлю влийте олію, а після спласируйте на ньому томатну пасту всього лише три хвилини. Томатну пасту краще обсмажувати або проварювати, таким чином знижується ймовірність появи печії від вашого кетчупу. Після влийте суміш, приготовану в блендері, консистенцію регулюйте випарюванням або ж додаванням окропу. А потім додайте гірчицю, вона пом'якшує смак томатної пасти, тепер всипте всі спеції і добре вимішайте. Залишилося влити оцет, додати сіль і можна вимикати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
Кетчуп, напевно, найпопулярніший варіант доповнення різноманітних страв. Однак покупний продукт не завжди відповідає заявленій якості, так і смак теж
Соус з томатної пасти
Томатний соус зазвичай готують із свіжих томатів, але якщо не сезон і немає можливості купити свіжі помідори, то можна приготувати соус з томатної
Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах
Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами
Кетчуп з крохмалем - рецепт
Кетчуп - це смачний соус, який доповнює смак багатьох овочевих і м'ясних страв. Звичайно ж, його можна купити в магазині, але буде корисним. Ми ж
Кетчуп в мультиварці
Улюблений нами кетчуп в домашніх умовах можна зробити не тільки на плиті, але і в універсальному кухонному девайсі - мультиварці. У нашій статті ми