Вернуться назад Распечатать

Кетчуп з томатної пасти

Кетчуп з томатної пасти
Улюблений томатний соус можна досить просто приготувати самостійно. При цьому застосовуючи фантазію і керуючись своїми смаками, можна досягти ідеального для вас кетчупу на основі простої томатної пасти.

Як зробити своїми руками домашній кетчуп з томатної пасти?


Інгредієнти:

  • паста томатна – 250 г;

  • вода (кип'ячена або очищена) – 500 г;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • часник – 3 зубки;

  • оцет 9% – 25 г;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • перець червоний – 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець – 1/2 ч. ложки;

  • гірчиця суха – 1 /2 ст. ложки;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • кріп сушений – 1 ч. ложка;

  • цукор – 60 г;

  • сіль – 15 р.


  • Приготування
    Саму звичайну пасту змішайте з водою, від якої смак кетчупу теж буде залежати, тому краще застосувати очищену питну воду, потім всипте сіль і цукор. І поставте таку суміш нагріватися, бажано в каструльці з товстим дном, щоб уникнути навіть можливість пригорання. При цьому все одно не забувайте помішувати майбутній кетчуп.
    Цибулю наріжте як можна дрібніше, можна навіть скористатися теркою. А після приєднайте його до суміші в каструлі і помішуючи дочекайтеся закипання, після чого знизьте до мінімуму температуру. Тепер можна додати перець, кріп, бутончики гвоздики і 1 ложку оцту, після чого він повинен проваритися близько 40 хвилин, знову ж при частому помішуванні. Оцет в кетчупі необхідний так само, як і цукор, саме ці два смаку, солодкий і кислий, в повному обсязі розкривають сам смак томатів. Саме цими двома інгредієнтами регулюють смак того або іншого кетчупу, а всі інші спеції, включаючи сіль, що це вже просто добавки за бажанням. Потім необхідно очистити часник, причому бажано і від лушпиння, і від плівок, після чого видавити прямо в каструлю, перемішати і через три хвилини вимкнути вогонь. Залишається тільки всипати гірчицю, перемішати і покласти лаврушку, після закрити кришку і залишити соус настоюватися і охолоджуватися.

    Рецепт швидкого приготування кетчупу з томатної пасти


    Інгредієнти:

  • паста томатна – 150 мл;

  • вода (очищена, тепла) – 200 г;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • часник – 2 зубки;

  • оцет яблучний – 20 р;

  • масло рослинне – 50 г;

  • перець кайенский – 1 /4 ч. ложки;

  • чорний перець – 1/2 ч. ложки;

  • коріандр – 1/2 ч. ложки;

  • кориця – 1/4 ч. ложки;

  • гірчиця російська – 1 ч. ложка;

  • цукор – 50 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Часник очистіть від лушпиння і плівки, теж саме зробіть з цибулею і не важливо як подрібніть їх. У чашу
    Кетчуп з томатної пасти
    блендера висипте цукор і залийте підігрітою водою, після всипте туди ж цибулю і часник, перебивши все це в однорідну суміш з допомогою техніки. У толстодонную каструлю влийте олію, а після спласируйте на ньому томатну пасту всього лише три хвилини. Томатну пасту краще обсмажувати або проварювати, таким чином знижується ймовірність появи печії від вашого кетчупу. Після влийте суміш, приготовану в блендері, консистенцію регулюйте випарюванням або ж додаванням окропу. А потім додайте гірчицю, вона пом'якшує смак томатної пасти, тепер всипте всі спеції і добре вимішайте. Залишилося влити оцет, додати сіль і можна вимикати.