Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
Кетчуп – популярний і відомий у всьому світі соус, який чудово доповнює, відтіняє і розкриває смак різних страв: м'ясних, рибних, овочевих і т. д. Його можна купити на прилавках магазинів, але ми розповімо вам, як зробити самостійно кетчуп з томатної пасти.
Інгредієнти:
томатна натуральна паста – 100 мл;
сіль – на смак;
червоний перець (молоти) – 5 г;
чорний перець (мелений) – 5 г;
коріандр (насіння) – 5 г;
лавровий листочок;
готова гірчиця негостра – 1 ч. ложка;
цукор – 2 ч. ложки;
зелень петрушки.
Приготування
У глибокій тарілці змішуємо томатну пасту, готову гірчицю, цукровий пісок, сіль і кидаємо дрібно покришену свіжу зелень. У невелику пиалку висипаємо коріандр, мелені перець та лавровий листок. Заливаємо приправи окропом і наполягаємо протягом 20 хвилин. Далі, гарячий настій акуратно проціджуємо через ситечко в тарілку з томатною пастою. Гарненько перемішуємо всі компоненти і викладаємо готовий кетчуп в соусницю.
Інгредієнти:
томатна натуральна паста – 505 мл;
вода – 105 мл;
лавровий лист – 2 шт.;
гірчиця суха – 2 ст. ложки;
цибулина – 45 г;
часник – 10 г;
гвоздика, спеції;
цукор – 15 р.
Приготування
Томатну пасту розвести фільтрованою водою до отримання густоватой суміші. Переливаємо його в каструлю, додаємо цукор і сіль. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і додаємо в кетчуп. Ставимо посуд на середній вогонь і після закипання, зменшуємо вогонь до мінімального рівня. Далі всипаємо гірчичний порошок, чорний перець і гвоздику. Через 10 хвилин додаємо оцет і видавлюємо через прес очищені зубчики часнику. Проварюємо домашній кетчуп, помішуючи, ще 10 хвилин, а потім розливаємо в маленькі чисті баночки. Закатуємо кришками, перевертаємо заготовки і закутуємо чим-небудь теплим.
Інгредієнти:
томатна паста – 345 мл;
вода кипяченная – 105 мл;
цибулина – 4 шт.;
перець болгарський – 185 г;
часник – 10 г;
сіль – 5 р;
оцет яблучний – 2 ст. ложки;
цукор – 35 г;
спеції.
Приготування
Цибулини чистимо і подрібнюємо дрібним кубиком. Болгарські перці обробляємо і нарізаємо скибочками. Викладаємо овочі в чашу мультиварки, додаємо пасту і вливаємо воду. Ретельно все перемішуємо, додаємо спеції, цукор, вливаємо столовий оцет і видавлюємо через прес часник. Закриваємо кришкою, вибираємо «Плов» і варимо кетчуп 1 годину. Після цього перекладаємо тушковані овочі в каструлю і збиваємо їх блендером до отримання однорідної густої маси. Виливаємо кетчуп в банку і зберігаємо в холодильнику.
Інгредієнти:
паста томатна – 345 мл;
вода – 205 мл;
цибулина – 105 г;
болгарський перець – 165 г;
яблука зелені – 215 г;
сіль – 15 г;
цукор – 45 г;
оцет столовий – 55 мл;
спеції.
Приготування
Перед тим, як зварити кетчуп з томатної пасти, готуємо інгредієнти: яблука зелені і болгарський перець миємо, обробляємо і шаткуємо скибочками невеликих розмірів. З цибулин знімаємо піну і подрібнюємо ножем. Підготовлені овочі і фрукти викладаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і уварюємо 45 хвилин на невеликому вогні. Після цього пропускаємо вміст через соковижималку і додаємо томатну пасту, розведену холодною водою. Перекладаємо кетчуп в емальовану каструлю, додаємо за смаком сіль, спеції і цукор. Потім вливаємо столовий оцет і проварюємо соус ще близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Далі остуджуємо кетчуп і розкладаємо по стерильним баночках.
Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій тарілці змішуємо томатну пасту, готову гірчицю, цукровий пісок, сіль і кидаємо дрібно покришену свіжу зелень. У невелику пиалку висипаємо коріандр, мелені перець та лавровий листок. Заливаємо приправи окропом і наполягаємо протягом 20 хвилин. Далі, гарячий настій акуратно проціджуємо через ситечко в тарілку з томатною пастою. Гарненько перемішуємо всі компоненти і викладаємо готовий кетчуп в соусницю.
Домашній кетчуп з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Томатну пасту розвести фільтрованою водою до отримання густоватой суміші. Переливаємо його в каструлю, додаємо цукор і сіль. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і додаємо в кетчуп. Ставимо посуд на середній вогонь і після закипання, зменшуємо вогонь до мінімального рівня. Далі всипаємо гірчичний порошок, чорний перець і гвоздику. Через 10 хвилин додаємо оцет і видавлюємо через прес очищені зубчики часнику. Проварюємо домашній кетчуп, помішуючи, ще 10 хвилин, а потім розливаємо в маленькі чисті баночки. Закатуємо кришками, перевертаємо заготовки і закутуємо чим-небудь теплим.
Кетчуп з томатної пасти в мультиварці своїми руками
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо і подрібнюємо дрібним кубиком. Болгарські перці обробляємо і нарізаємо скибочками. Викладаємо овочі в чашу мультиварки, додаємо пасту і вливаємо воду. Ретельно все перемішуємо, додаємо спеції, цукор, вливаємо столовий оцет і видавлюємо через прес часник. Закриваємо кришкою, вибираємо «Плов» і варимо кетчуп 1 годину. Після цього перекладаємо тушковані овочі в каструлю і збиваємо їх блендером до отримання однорідної густої маси. Виливаємо кетчуп в банку і зберігаємо в холодильнику.
Рецепт приготування кетчупу з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зварити кетчуп з томатної пасти, готуємо інгредієнти: яблука зелені і болгарський перець миємо, обробляємо і шаткуємо скибочками невеликих розмірів. З цибулин знімаємо піну і подрібнюємо ножем. Підготовлені овочі і фрукти викладаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і уварюємо 45 хвилин на невеликому вогні. Після цього пропускаємо вміст через соковижималку і додаємо томатну пасту, розведену холодною водою. Перекладаємо кетчуп в емальовану каструлю, додаємо за смаком сіль, спеції і цукор. Потім вливаємо столовий оцет і проварюємо соус ще близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Далі остуджуємо кетчуп і розкладаємо по стерильним баночках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кетчуп на зиму в домашніх умовах
Кетчуп – самий популярний соус, яким доповнюють майже будь-яку страву. Але, погодьтеся, продукт смачніше, приготований власноруч, ніж пропонований в
Кетчуп з томатної пасти
Класичний кетчуп звичайно і готують з томатної пасти, і в описаних далі рецепти ви дізнаєтеся, як зробити незрівнянний, ароматний соус із звичних
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
Кетчуп з крохмалем - рецепт
Кетчуп - це смачний соус, який доповнює смак багатьох овочевих і м'ясних страв. Звичайно ж, його можна купити в магазині, але буде корисним. Ми ж
Томатна паста - рецепт
Томатна паста - це універсальна заправка для борщу, створення оригінальних соусів. І сьогодні ми детально розберемося, як її зробити в домашніх
Кетчуп в мультиварці
Улюблений нами кетчуп в домашніх умовах можна зробити не тільки на плиті, але і в універсальному кухонному девайсі - мультиварці. У нашій статті ми