Кетчуп – популярний і відомий у всьому світі соус, який чудово доповнює, відтіняє і розкриває смак різних страв: м'ясних, рибних, овочевих і т. д. Його можна купити на прилавках магазинів, але ми розповімо вам, як зробити самостійно кетчуп з томатної пасти.
Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
Інгредієнти: томатна натуральна паста – 100 мл; сіль – на смак; червоний перець (молоти) – 5 г; чорний перець (мелений) – 5 г; коріандр (насіння) – 5 г; лавровий листочок; готова гірчиця негостра – 1 ч. ложка; цукор – 2 ч. ложки; зелень петрушки. Приготування У глибокій тарілці змішуємо томатну пасту, готову гірчицю, цукровий пісок, сіль і кидаємо дрібно покришену свіжу зелень. У невелику пиалку висипаємо коріандр, мелені перець та лавровий листок. Заливаємо приправи окропом і наполягаємо протягом 20 хвилин. Далі, гарячий настій акуратно проціджуємо через ситечко в тарілку з томатною пастою. Гарненько перемішуємо всі компоненти і викладаємо готовий кетчуп в соусницю.
Домашній кетчуп з томатної пасти
Інгредієнти: томатна натуральна паста – 505 мл; вода – 105 мл; лавровий лист – 2 шт.; гірчиця суха – 2 ст. ложки; цибулина – 45 г; часник – 10 г; гвоздика, спеції; цукор – 15 р. Приготування Томатну пасту розвести фільтрованою водою до отримання густоватой суміші. Переливаємо його в каструлю, додаємо цукор і сіль. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і додаємо в кетчуп. Ставимо посуд на середній вогонь і після закипання, зменшуємо вогонь до мінімального рівня. Далі всипаємо гірчичний порошок, чорний перець і гвоздику. Через 10 хвилин додаємо оцет і видавлюємо через прес очищені зубчики часнику. Проварюємо домашній кетчуп, помішуючи, ще 10 хвилин, а потім розливаємо в маленькі чисті баночки. Закатуємо кришками, перевертаємо заготовки і закутуємо чим-небудь теплим.
Кетчуп з томатної пасти в мультиварці своїми руками
Інгредієнти: томатна паста – 345 мл; вода кипяченная – 105 мл; цибулина – 4 шт.; перець болгарський – 185 г; часник – 10 г; сіль – 5 р; оцет яблучний – 2 ст. ложки; цукор – 35 г; спеції. Приготування Цибулини чистимо і подрібнюємо дрібним кубиком. Болгарські перці обробляємо і нарізаємо скибочками. Викладаємо овочі в чашу мультиварки, додаємо пасту і вливаємо воду. Ретельно все перемішуємо, додаємо спеції, цукор, вливаємо столовий оцет і видавлюємо через прес часник. Закриваємо кришкою, вибираємо «Плов» і варимо кетчуп 1 годину. Після цього перекладаємо тушковані овочі в каструлю і збиваємо їх блендером до отримання однорідної густої маси. Виливаємо кетчуп в банку і зберігаємо в холодильнику.
Рецепт приготування кетчупу з томатної пасти
Інгредієнти: паста томатна – 345 мл; вода – 205 мл; цибулина – 105 г; болгарський перець – 165 г; яблука зелені – 215 г; сіль – 15 г; цукор – 45 г; оцет столовий – 55 мл; спеції. Приготування Перед тим, як зварити кетчуп з томатної пасти, готуємо інгредієнти: яблука зелені і болгарський
перець миємо, обробляємо і шаткуємо скибочками невеликих розмірів. З цибулин знімаємо піну і подрібнюємо ножем. Підготовлені овочі і фрукти викладаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і уварюємо 45 хвилин на невеликому вогні. Після цього пропускаємо вміст через соковижималку і додаємо томатну пасту, розведену холодною водою. Перекладаємо кетчуп в емальовану каструлю, додаємо за смаком сіль, спеції і цукор. Потім вливаємо столовий оцет і проварюємо соус ще близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Далі остуджуємо кетчуп і розкладаємо по стерильним баночках.