Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити яловичу печінку?

Як посмажити яловичу печінку?

27-05-2016, 20:59
512
Як посмажити яловичу печінку?
Незважаючи на те, що багато хто не переносять яловичу печінку, не можна заперечувати, що вона багата не тільки цілим набором мікроелементів, але і є хорошим джерелом білка, будучи в рази доступніше м'яса. Найпопулярнішим способом приготування печінки є її обжарювання, перед якою продутий неодмінно готують, видаляючи протоки і знімаючи плівку з поверхні.
Докладно про те, як посмажити яловичу печінку оригінально і смачно ми розповімо в наступних рецептах.

Як смачно посмажити печінку яловичу з цибулею?


Одним з головних компаньйонів яловичої печінки вважається ріпчасту цибулю. Він надає готовому страві не тільки приємний аромат і солодкуватий смак.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 275 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • яловича печінка - 430 г;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Якщо ви не знали, як посмажити яловичу печінку, щоб вона була м'якою, то секрет простий – її просто не потрібно пересмажувати. В рамках даного рецепту ми розділимо печінка на нетовсті пластини, щоб приготування з кожної зі сторін зайняло не більше двох хвилин.
    Спершу на розтопленому маслі спасеруйте цибулю, доки той не набуде карамельний відтінок, на це піде приблизно 10-15 хвилин за умови, що жар буде не надто сильним. Після, цибулю перекладають на окрему тарілку, а замість нього на вогонь відправляється печінку. Шматочки приправляють з кожної зі сторін, а потім обсмажують по парі хвилин.
    Знявши печінка з вогню, влийте на сковороду цитрусовий сік, поверніть туди ж цибулю і додайте подрібнену петрушку. Після перемішування, викладіть цибулю з зеленню поверх печінки.

    Як краще посмажити яловичу печінку на сковороді?


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 360 г;

  • сік одного лимона;

  • крохмаль - 5 г;

  • бекон - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • печериці - 190 г;

  • бальзамічний оцет - 35 мл;

  • вода - 65 мл;

  • шавлія сушений - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно посмажити яловичу печінку, її необхідно очистити, сполоснути, нарізати на пластини,
    Як посмажити яловичу печінку?
    злегка відбити і замаринувати в суміші лимонного соку з пучкою солі. Маринування займе всю ніч. Після, печінку промивають і обвалюють у суміші крохмалю і солі. Швидко обсмажте шматочки печінки до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо.
    На сковороді вытопите жир з бекону, перекладіть хрусткі шматочки на серветки, а на залишки жиру карамелизируйте цибулю. Через 7-10 хвилин смаження додайте до цибулі гриби, а коли волога з них випарується, влийте оцет, додайте шавлія і залийте все водою. Покладіть печиво поверх, накрийте все кришкою і пропарте близько 5 хвилин. Подавайте, посипавши беконом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити свинячу печінку?
    Як посмажити свинячу печінку?
    Чудово урізноманітнити звичайний домашній обід допоможуть рецепти, наведені у статті. Розповімо, як незвично посмажити свинячу печінку. Таким блюдом
    Як посмажити печінку з цибулею на сковороді?
    Як посмажити печінку з цибулею на сковороді?
    Посмажити звичайну печінку - досить проста справа, проте зробити блюдо смачним, ніжним і м'яким не кожен зможе. Тому далі опишемо, як правильно
    Як загасити курячу печінку?
    Як загасити курячу печінку?
    Курячу печінку складно зіпсувати в процесі приготування. Такі страви завжди виходять смачними, а шматочки чудово ніжними і м'якими. Далі опишемо, як
    Печінкові оладки з яловичої печінки – рецепт
    Печінкові оладки з яловичої печінки – рецепт
    Якщо в сім'ї є переконані противники страв з печінки, запропонуйте їм дуже смачні оладки на основі цього продукту. Запропоновані далі рецепти описані
    Гуляш з печінки
    Гуляш з печінки
    Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
    Печінка з цибулею і морквою
    Печінка з цибулею і морквою
    Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними