Незважаючи на те, що багато хто не переносять яловичу печінку, не можна заперечувати, що вона багата не тільки цілим набором мікроелементів, але і є хорошим джерелом білка, будучи в рази доступніше м'яса. Найпопулярнішим способом приготування печінки є її обжарювання, перед якою продутий неодмінно готують, видаляючи протоки і знімаючи плівку з поверхні.
Докладно про те, як посмажити яловичу печінку оригінально і смачно ми розповімо в наступних рецептах.
Як смачно посмажити печінку яловичу з цибулею?
Одним з головних компаньйонів яловичої печінки вважається ріпчасту цибулю. Він надає готовому страві не тільки приємний аромат і солодкуватий смак.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 275 г; вершкове масло - 15 г; яловича печінка - 430 г; лимонний сік - 35 мл; жменя зелені петрушки. Приготування Якщо ви не знали, як посмажити яловичу печінку, щоб вона була м'якою, то секрет простий – її просто не потрібно пересмажувати. В рамках даного рецепту ми розділимо печінка на нетовсті пластини, щоб приготування з кожної зі сторін зайняло не більше двох хвилин.
Спершу на розтопленому маслі спасеруйте цибулю, доки той не набуде карамельний відтінок, на це піде приблизно 10-15 хвилин за умови, що жар буде не надто сильним. Після, цибулю перекладають на окрему тарілку, а замість нього на вогонь відправляється печінку. Шматочки приправляють з кожної зі сторін, а потім обсмажують по парі хвилин.
Знявши печінка з вогню, влийте на сковороду цитрусовий сік, поверніть туди ж цибулю і додайте подрібнену петрушку. Після перемішування, викладіть цибулю з зеленню поверх печінки.
Як краще посмажити яловичу печінку на сковороді?
Інгредієнти: яловича печінка - 360 г; сік одного лимона; крохмаль - 5 г; бекон - 45 г; ріпчаста цибуля - 145 г; печериці - 190 г; бальзамічний оцет - 35 мл; вода - 65 мл; шавлія сушений - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як правильно посмажити яловичу печінку, її необхідно очистити, сполоснути, нарізати на пластини,
злегка відбити і замаринувати в суміші лимонного соку з пучкою солі. Маринування займе всю ніч. Після, печінку промивають і обвалюють у суміші крохмалю і солі. Швидко обсмажте шматочки печінки до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо.
На сковороді вытопите жир з бекону, перекладіть хрусткі шматочки на серветки, а на залишки жиру карамелизируйте цибулю. Через 7-10 хвилин смаження додайте до цибулі гриби, а коли волога з них випарується, влийте оцет, додайте шавлія і залийте все водою. Покладіть печиво поверх, накрийте все кришкою і пропарте близько 5 хвилин. Подавайте, посипавши беконом.