Вернуться назад Распечатать

Як посмажити яловичу печінку?

Як посмажити яловичу печінку?
Незважаючи на те, що багато хто не переносять яловичу печінку, не можна заперечувати, що вона багата не тільки цілим набором мікроелементів, але і є хорошим джерелом білка, будучи в рази доступніше м'яса. Найпопулярнішим способом приготування печінки є її обжарювання, перед якою продутий неодмінно готують, видаляючи протоки і знімаючи плівку з поверхні.
Докладно про те, як посмажити яловичу печінку оригінально і смачно ми розповімо в наступних рецептах.

Як смачно посмажити печінку яловичу з цибулею?


Одним з головних компаньйонів яловичої печінки вважається ріпчасту цибулю. Він надає готовому страві не тільки приємний аромат і солодкуватий смак.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 275 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • яловича печінка - 430 г;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Якщо ви не знали, як посмажити яловичу печінку, щоб вона була м'якою, то секрет простий – її просто не потрібно пересмажувати. В рамках даного рецепту ми розділимо печінка на нетовсті пластини, щоб приготування з кожної зі сторін зайняло не більше двох хвилин.
    Спершу на розтопленому маслі спасеруйте цибулю, доки той не набуде карамельний відтінок, на це піде приблизно 10-15 хвилин за умови, що жар буде не надто сильним. Після, цибулю перекладають на окрему тарілку, а замість нього на вогонь відправляється печінку. Шматочки приправляють з кожної зі сторін, а потім обсмажують по парі хвилин.
    Знявши печінка з вогню, влийте на сковороду цитрусовий сік, поверніть туди ж цибулю і додайте подрібнену петрушку. Після перемішування, викладіть цибулю з зеленню поверх печінки.

    Як краще посмажити яловичу печінку на сковороді?


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 360 г;

  • сік одного лимона;

  • крохмаль - 5 г;

  • бекон - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • печериці - 190 г;

  • бальзамічний оцет - 35 мл;

  • вода - 65 мл;

  • шавлія сушений - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно посмажити яловичу печінку, її необхідно очистити, сполоснути, нарізати на пластини,
    Як посмажити яловичу печінку?
    злегка відбити і замаринувати в суміші лимонного соку з пучкою солі. Маринування займе всю ніч. Після, печінку промивають і обвалюють у суміші крохмалю і солі. Швидко обсмажте шматочки печінки до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо.
    На сковороді вытопите жир з бекону, перекладіть хрусткі шматочки на серветки, а на залишки жиру карамелизируйте цибулю. Через 7-10 хвилин смаження додайте до цибулі гриби, а коли волога з них випарується, влийте оцет, додайте шавлія і залийте все водою. Покладіть печиво поверх, накрийте все кришкою і пропарте близько 5 хвилин. Подавайте, посипавши беконом.