Як варити перловку?
Незаслужено низька популярність перловки обумовлена необізнаністю господинь про її правильному приготуванні. Доповнивши перлові зерна овочами або м'ясом, і урізноманітнивши їх смак ароматними приправами і спеціями, отримаємо абсолютно нове, оригінальне і, що найголовніше, безперечно корисна страва, яка зможе гідно конкурувати з іншими більш популярними стравами. Але навіть і класична, правильно приготовлена перлова каша гарна по-своєму і має свою аудиторію шанувальників.
В нижчевикладене матеріалі ви знайдете рекомендації по приготуванню як просто перловки на воді, так і її більш складних інтерпретацій.
Інгредієнти:
крупа перлова – 230 г;
вода очищена – 740 мл;
вершкове масло – 50 г;
сіль кухонна велика – за смаком.
Приготування
Перед приготуванням перлову крупу слід ретельно промити до прозорості води і замочити приблизно на три години, заливши достатньою кількістю холодної води. По закінченні часу воду зливаємо, а крупу ще раз промиваємо і закладаємо в ємність мультиустройства. Заливаємо її необхідною кількістю води, додаємо сіль велику за смаком і масло вершкове, налаштовуємо прилад на режим «Каша», «Молочна каша» або «Гречка» в залежності від моделі і готуємо страву протягом однієї години. Після сигналу даємо перловке постояти в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
Бажаєте дещо урізноманітнити смак класичної перлової каші? Додайте в блюдо при приготуванні трохи нарізаної кубиками моркви, приправте його прянощами на свій смак, і отримаєте абсолютно нові враження від трапези.
Перлову крупу в мультиварці легко зварити і без попереднього замочування. У такому разі готуємо страву в тих же пропорціях, але збільшуємо час приготування до двох годин.
Інгредієнти:
крупа перлова – 230 г;
вода очищена – 375 мл;
обсмажений на рослинному маслі ріпчасту цибулю – 2-3 ст. ложки;
сіль кухонна велика – за смаком.
Приготування
Для варіння перловки в мікрохвильовці використовуються дещо інші пропорції крупи і води. Вимочені і добре промиті перлові зерна поміщаємо в спеціальну ємність для готування в СВЧ печі, заливаємо їх необхідною кількістю води, прикриваємо кришкою і вмикаємо пристрій на двадцять хвилин, налаштувавши його на максимальну потужність. Після сигналу підсолюємо вміст, додаємо обсмажені цибулю або просто вершкове масло, перемішуємо і готуємо кашу ще десять хвилин за такої ж потужності. Якщо результат вам здався жорстким, можна продовжити час приготування ще на кілька хвилин, додавши при необхідності воду.
Інгредієнти:
крупа перлова – 230 г;
вода очищена – 740 мл;
цибулина ріпчаста – 85 м;
морква – 85 м;
солодкий болгарський перець – 85 м;
часникові зубці – 2 шт.;
свіжі або консервовані томати у власному соку – 120 г;
суцвіття цвітної капусти або брокколі (за бажанням) – 120 г;
рафінована олія – 55 мл;
хмелі-сунелі або суміш італійських трав – 1 щіпка;
сіль кухонна велика – за смаком.
Приготування
Щоб перловка вийшла розсипчаста, попередньо вимочену і промиту крупу заливаємо водою, доводимо до кипіння, проварюємо одну хвилину, а потім воду зливаємо. Додаємо нову порцію чистої води в кількості згідно з рецептурою, даємо перловке повторно закипіти, і варимо під кришкою на малому спеці до м'якості, періодично перемішуючи.
В цей час підготуємо овочі. Очищаємо, промиваємо цибулю і моркву пасеруємо овочеву масу на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо нарізаний часник, нарізаний соломкою або кубиками болгарський перець, перетерті свіжі або у власному соку томати і за бажанням суцвіття цвітної капусти або брокколі. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин, овочеву масу викладаємо в каструлю з готовою перловкою, додаємо за смаком сіль і хмелі-сунелі або італійські трави. Перемішуємо кашу з овочами, прикриваємо кришкою і даємо ще хвилин п'ять потомитися.
В нижчевикладене матеріалі ви знайдете рекомендації по приготуванню як просто перловки на воді, так і її більш складних інтерпретацій.
Як смачно варити перловку в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням перлову крупу слід ретельно промити до прозорості води і замочити приблизно на три години, заливши достатньою кількістю холодної води. По закінченні часу воду зливаємо, а крупу ще раз промиваємо і закладаємо в ємність мультиустройства. Заливаємо її необхідною кількістю води, додаємо сіль велику за смаком і масло вершкове, налаштовуємо прилад на режим «Каша», «Молочна каша» або «Гречка» в залежності від моделі і готуємо страву протягом однієї години. Після сигналу даємо перловке постояти в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
Бажаєте дещо урізноманітнити смак класичної перлової каші? Додайте в блюдо при приготуванні трохи нарізаної кубиками моркви, приправте його прянощами на свій смак, і отримаєте абсолютно нові враження від трапези.
Як варити перловку в мультиварці без замочування?
Перлову крупу в мультиварці легко зварити і без попереднього замочування. У такому разі готуємо страву в тих же пропорціях, але збільшуємо час приготування до двох годин.
Як варити перловку в мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Для варіння перловки в мікрохвильовці використовуються дещо інші пропорції крупи і води. Вимочені і добре промиті перлові зерна поміщаємо в спеціальну ємність для готування в СВЧ печі, заливаємо їх необхідною кількістю води, прикриваємо кришкою і вмикаємо пристрій на двадцять хвилин, налаштувавши його на максимальну потужність. Після сигналу підсолюємо вміст, додаємо обсмажені цибулю або просто вершкове масло, перемішуємо і готуємо кашу ще десять хвилин за такої ж потужності. Якщо результат вам здався жорстким, можна продовжити час приготування ще на кілька хвилин, додавши при необхідності воду.
Як зварити розсипчасту перловку на гарнір з овочами?
Інгредієнти:
Приготування
Щоб перловка вийшла розсипчаста, попередньо вимочену і промиту крупу заливаємо водою, доводимо до кипіння, проварюємо одну хвилину, а потім воду зливаємо. Додаємо нову порцію чистої води в кількості згідно з рецептурою, даємо перловке повторно закипіти, і варимо під кришкою на малому спеці до м'якості, періодично перемішуючи.
В цей час підготуємо овочі. Очищаємо, промиваємо цибулю і моркву пасеруємо овочеву масу на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо нарізаний часник, нарізаний соломкою або кубиками болгарський перець, перетерті свіжі або у власному соку томати і за бажанням суцвіття цвітної капусти або брокколі. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин, овочеву масу викладаємо в каструлю з готовою перловкою, додаємо за смаком сіль і хмелі-сунелі або італійські трави. Перемішуємо кашу з овочами, прикриваємо кришкою і даємо ще хвилин п'ять потомитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати перлову кашу в мультиварці?
Не секрет, що головним достоїнством мультиварки є швидке і бесхлопотное приготування різних каш. В цій статті детально опишемо, як створити чудову
Перлова каша - як варити?
З приготуванням звичайної перлової каші неодмінно впорається кожна так звана хазяєчка. Ми ж запропонуємо варіанти смачного страви на основі цієї
Як варити перлову кашу на воді?
В цій статті ви не знайдете чудернацьких рецептів або ефектної подачі страви, так як далі будемо описувати головні тонкощі приготування звичайної
Перловка з грибами
Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте