Вернуться назад Распечатать

Як варити перловку?

Як варити перловку?
Незаслужено низька популярність перловки обумовлена необізнаністю господинь про її правильному приготуванні. Доповнивши перлові зерна овочами або м'ясом, і урізноманітнивши їх смак ароматними приправами і спеціями, отримаємо абсолютно нове, оригінальне і, що найголовніше, безперечно корисна страва, яка зможе гідно конкурувати з іншими більш популярними стравами. Але навіть і класична, правильно приготовлена перлова каша гарна по-своєму і має свою аудиторію шанувальників.
В нижчевикладене матеріалі ви знайдете рекомендації по приготуванню як просто перловки на воді, так і її більш складних інтерпретацій.

Як смачно варити перловку в мультиварці?


Інгредієнти:

  • крупа перлова – 230 г;

  • вода очищена – 740 мл;

  • вершкове масло – 50 г;

  • сіль кухонна велика – за смаком.


  • Приготування
    Перед приготуванням перлову крупу слід ретельно промити до прозорості води і замочити приблизно на три години, заливши достатньою кількістю холодної води. По закінченні часу воду зливаємо, а крупу ще раз промиваємо і закладаємо в ємність мультиустройства. Заливаємо її необхідною кількістю води, додаємо сіль велику за смаком і масло вершкове, налаштовуємо прилад на режим «Каша», «Молочна каша» або «Гречка» в залежності від моделі і готуємо страву протягом однієї години. Після сигналу даємо перловке постояти в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
    Бажаєте дещо урізноманітнити смак класичної перлової каші? Додайте в блюдо при приготуванні трохи нарізаної кубиками моркви, приправте його прянощами на свій смак, і отримаєте абсолютно нові враження від трапези.

    Як варити перловку в мультиварці без замочування?


    Перлову крупу в мультиварці легко зварити і без попереднього замочування. У такому разі готуємо страву в тих же пропорціях, але збільшуємо час приготування до двох годин.

    Як варити перловку в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • крупа перлова – 230 г;

  • вода очищена – 375 мл;

  • обсмажений на рослинному маслі ріпчасту цибулю – 2-3 ст. ложки;

  • сіль кухонна велика – за смаком.


  • Приготування
    Для варіння перловки в мікрохвильовці використовуються дещо інші пропорції крупи і води. Вимочені і добре промиті перлові зерна поміщаємо в спеціальну ємність для готування в СВЧ печі, заливаємо їх необхідною кількістю води, прикриваємо кришкою і вмикаємо пристрій на двадцять хвилин, налаштувавши його на максимальну потужність. Після сигналу підсолюємо вміст, додаємо обсмажені цибулю або просто вершкове масло, перемішуємо і готуємо кашу ще десять хвилин за такої ж потужності. Якщо результат вам здався жорстким, можна продовжити час приготування ще на кілька хвилин, додавши при необхідності воду.

    Як зварити розсипчасту перловку на гарнір з овочами?


    Інгредієнти:

  • крупа перлова – 230 г;

  • вода очищена – 740 мл;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • солодкий болгарський перець – 85 м;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • свіжі або консервовані томати у власному соку – 120 г;

  • суцвіття цвітної капусти або брокколі (за бажанням) – 120 г;

  • рафінована олія – 55 мл;

  • хмелі-сунелі або суміш італійських трав – 1 щіпка;

  • сіль кухонна велика – за смаком.


  • Приготування
    Щоб перловка вийшла розсипчаста, попередньо вимочену і промиту крупу заливаємо водою, доводимо до кипіння, проварюємо одну хвилину, а потім воду зливаємо. Додаємо нову порцію чистої води в кількості згідно з рецептурою, даємо перловке повторно закипіти, і варимо під кришкою на малому спеці до
    Як варити перловку?
    м'якості, періодично перемішуючи.
    В цей час підготуємо овочі. Очищаємо, промиваємо цибулю і моркву пасеруємо овочеву масу на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо нарізаний часник, нарізаний соломкою або кубиками болгарський перець, перетерті свіжі або у власному соку томати і за бажанням суцвіття цвітної капусти або брокколі. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин, овочеву масу викладаємо в каструлю з готовою перловкою, додаємо за смаком сіль і хмелі-сунелі або італійські трави. Перемішуємо кашу з овочами, прикриваємо кришкою і даємо ще хвилин п'ять потомитися.