Незаслужено низька популярність перловки обумовлена необізнаністю господинь про її правильному приготуванні. Доповнивши перлові зерна овочами або м'ясом, і урізноманітнивши їх смак ароматними приправами і спеціями, отримаємо абсолютно нове, оригінальне і, що найголовніше, безперечно корисна страва, яка зможе гідно конкурувати з іншими більш популярними стравами. Але навіть і класична, правильно приготовлена перлова каша гарна по-своєму і має свою аудиторію шанувальників.
В нижчевикладене матеріалі ви знайдете рекомендації по приготуванню як просто перловки на воді, так і її більш складних інтерпретацій.
Як смачно варити перловку в мультиварці?
Інгредієнти: крупа перлова – 230 г; вода очищена – 740 мл; вершкове масло – 50 г; сіль кухонна велика – за смаком. Приготування Перед приготуванням перлову крупу слід ретельно промити до прозорості води і замочити приблизно на три години, заливши достатньою кількістю холодної води. По закінченні часу воду зливаємо, а крупу ще раз промиваємо і закладаємо в ємність мультиустройства. Заливаємо її необхідною кількістю води, додаємо сіль велику за смаком і масло вершкове, налаштовуємо прилад на режим «Каша», «Молочна каша» або «Гречка» в залежності від моделі і готуємо страву протягом однієї години. Після сигналу даємо перловке постояти в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
Бажаєте дещо урізноманітнити смак класичної перлової каші? Додайте в блюдо при приготуванні трохи нарізаної кубиками моркви, приправте його прянощами на свій смак, і отримаєте абсолютно нові враження від трапези.
Як варити перловку в мультиварці без замочування?
Перлову крупу в мультиварці легко зварити і без попереднього замочування. У такому разі готуємо страву в тих же пропорціях, але збільшуємо час приготування до двох годин.
Як варити перловку в мікрохвильовці?
Інгредієнти: крупа перлова – 230 г; вода очищена – 375 мл; обсмажений на рослинному маслі ріпчасту цибулю – 2-3 ст. ложки; сіль кухонна велика – за смаком. Приготування Для варіння перловки в мікрохвильовці використовуються дещо інші пропорції крупи і води. Вимочені і добре промиті перлові зерна поміщаємо в спеціальну ємність для готування в СВЧ печі, заливаємо їх необхідною кількістю води, прикриваємо кришкою і вмикаємо пристрій на двадцять хвилин, налаштувавши його на максимальну потужність. Після сигналу підсолюємо вміст, додаємо обсмажені цибулю або просто вершкове масло, перемішуємо і готуємо кашу ще десять хвилин за такої ж потужності. Якщо результат вам здався жорстким, можна продовжити час приготування ще на кілька хвилин, додавши при необхідності воду.
Як зварити розсипчасту перловку на гарнір з овочами?
Інгредієнти: крупа перлова – 230 г; вода очищена – 740 мл; цибулина ріпчаста – 85 м; морква – 85 м; солодкий болгарський перець – 85 м; часникові зубці – 2 шт.; свіжі або консервовані томати у власному соку – 120 г; суцвіття цвітної капусти або брокколі (за бажанням) – 120 г; рафінована олія – 55 мл; хмелі-сунелі або суміш італійських трав – 1 щіпка; сіль кухонна велика – за смаком. Приготування Щоб перловка вийшла розсипчаста, попередньо вимочену і промиту крупу заливаємо водою, доводимо до кипіння, проварюємо одну хвилину, а потім воду зливаємо. Додаємо нову порцію чистої води в кількості згідно з рецептурою, даємо перловке повторно закипіти, і варимо під кришкою на малому спеці до
м'якості, періодично перемішуючи.
В цей час підготуємо овочі. Очищаємо, промиваємо цибулю і моркву пасеруємо овочеву масу на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо нарізаний часник, нарізаний соломкою або кубиками болгарський перець, перетерті свіжі або у власному соку томати і за бажанням суцвіття цвітної капусти або брокколі. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин, овочеву масу викладаємо в каструлю з готовою перловкою, додаємо за смаком сіль і хмелі-сунелі або італійські трави. Перемішуємо кашу з овочами, прикриваємо кришкою і даємо ще хвилин п'ять потомитися.