Курячий шашлик в духовці на шпажках
Незважаючи на те, що відкриття шашликового сезону вже минуло, а погода цілком дозволяє вибиратися за межі квартири з метою приготування м'яса на вогні, деяким досі зручно користуватися експрес-методом приготування шашлику в духовій шафі. Для останніх ми вирішили зібрати разом ще одну варіацію страви, на цей раз у вигляді курячих шашликів в духовці на шпажках.
Тим, хто хоче поєднати поїдання шашлику з дотриманням дієти приуроченої до швидкого настання пляжного сезону, пропонуємо зробити шашлички з курячого філе в простому азіатському маринаді.
Інгредієнти:
рослинна олія - 15 мл;
часник - 2 зубки;
корінь імбиру - 3-4 см;
соєвий соус - 45 мл;
мед - 45 мл;
куряче філе - 640 р.
Приготування
Очистивши куряче філе від оточуючих його плівок, розділіть м'якоть на шматочки однакового розміру і приступайте до з'єднання складових маринаду: меду, сої, олії, пюрированного часнику і імбиру. Коли інгредієнти будуть змішані, занурте в отриманий маринад шматочки курятини. Тривале перебування не бажано, пари годин буде цілком достатньо, але допустимо насаджувати курятину на шпажки відразу після з'єднання з маринадом. Разом з курятиною можна насадити на шпажки і шматочки овочів. Розкладіть курячий шашлик на шпажках на покритому пергаментом деко і залиште при 190 градусах 12-15 хвилин.
Альтернатива червоному м'ясу – курячі сердечка, злегка нагадують яловичу м'якоть по своїй текстурі. Любителі субпродуктів напевно залишаться в захваті від представленого далі рецепта.
Інгредієнти:
курячі сердечка - 730 г;
соєвий соус - 45 мл;
винний оцет - 15 мл
Приготування
Ретельно промивши і обсушивши сердечка, помістіть їх в посуд з пластика або скла. Добре поперчіть, злегка посоліть, а потім залийте сумішшю оцту з соєвим соусом. Залиште серця промаринуватися на 4 години, потім надіньте кожне на шпажку і випікайте при 200 градусах 20 хвилин.
Курятина і ананаси – ідеальне поєднання для популярної різновиди піци, так і для шашлику. У нашому рецепті компанію ананасу буде становити куряче філе, мариноване в пряної суміші спецій.
Інгредієнти:
куряче філе - 12 кг;
шматочки ананасів - 90 г;
фіолетовий цибуля - 60 г;
паприка - 1 ч. ложка;
щіпка гострого перцю;
часник - 2 зубки;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Розділивши курятину на шматочки однакового розміру, полийте кожну з них рослинним маслом, змішайте з пюрированным часником, паприкою і перцем. Настроміть філе на шпажки, чергуючи шматочки курятини з скибочками ананаса або фіолетового лука. Запікайте все при 190 градусах 15-18 хвилин.
Частина філе курки славиться своєю диетичностью і сухістю, яка не вітається в шашликах. Щоб готове пісне м'ясо вийшло соковитіше, ми вирішили маринувати його по грецькому рецептом, в йогурті зі спеціями.
Інгредієнти:
куряче філе - 480 м;
цедра одного лимона;
часниковий зубок;
гілочки розмарину - 2 шт.;
йогурт - 65 мл;
паприка - 1 ч. ложка.
Приготування
Підготуйте просту суміш для маринування курятини, змішавши разом йогурт з пюрированным часниковим зубком, розтертими листочками розмарину, орегано і паприкою. Не забудьте і про сіль. Сполоснувши і обсушивши курятину, розділіть її на шматочки однакового розміру і опустіть кожен з них в маринад. Залиште на пару-трійку годин, а потім розподіліть на шпажках і запікайте при 190 градусах 15-20 хвилин.
Рецепт курячого шашлику на шпажках в духовці
Тим, хто хоче поєднати поїдання шашлику з дотриманням дієти приуроченої до швидкого настання пляжного сезону, пропонуємо зробити шашлички з курячого філе в простому азіатському маринаді.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши куряче філе від оточуючих його плівок, розділіть м'якоть на шматочки однакового розміру і приступайте до з'єднання складових маринаду: меду, сої, олії, пюрированного часнику і імбиру. Коли інгредієнти будуть змішані, занурте в отриманий маринад шматочки курятини. Тривале перебування не бажано, пари годин буде цілком достатньо, але допустимо насаджувати курятину на шпажки відразу після з'єднання з маринадом. Разом з курятиною можна насадити на шпажки і шматочки овочів. Розкладіть курячий шашлик на шпажках на покритому пергаментом деко і залиште при 190 градусах 12-15 хвилин.
Шашлик з курячих сердечок будинку на шпажках
Альтернатива червоному м'ясу – курячі сердечка, злегка нагадують яловичу м'якоть по своїй текстурі. Любителі субпродуктів напевно залишаться в захваті від представленого далі рецепта.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промивши і обсушивши сердечка, помістіть їх в посуд з пластика або скла. Добре поперчіть, злегка посоліть, а потім залийте сумішшю оцту з соєвим соусом. Залиште серця промаринуватися на 4 години, потім надіньте кожне на шпажку і випікайте при 200 градусах 20 хвилин.
Курячий шашлик на шпажках з ананасом
Курятина і ананаси – ідеальне поєднання для популярної різновиди піци, так і для шашлику. У нашому рецепті компанію ананасу буде становити куряче філе, мариноване в пряної суміші спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши курятину на шматочки однакового розміру, полийте кожну з них рослинним маслом, змішайте з пюрированным часником, паприкою і перцем. Настроміть філе на шпажки, чергуючи шматочки курятини з скибочками ананаса або фіолетового лука. Запікайте все при 190 градусах 15-18 хвилин.
Шашлик із курячого філе на шпажках
Частина філе курки славиться своєю диетичностью і сухістю, яка не вітається в шашликах. Щоб готове пісне м'ясо вийшло соковитіше, ми вирішили маринувати його по грецькому рецептом, в йогурті зі спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте просту суміш для маринування курятини, змішавши разом йогурт з пюрированным часниковим зубком, розтертими листочками розмарину, орегано і паприкою. Не забудьте і про сіль. Сполоснувши і обсушивши курятину, розділіть її на шматочки однакового розміру і опустіть кожен з них в маринад. Залиште на пару-трійку годин, а потім розподіліть на шпажках і запікайте при 190 градусах 15-20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з курки в духовці
Навіть в духовці можна спорудити дивовижно смачний шашлик із курячого м'яса. Якщо немає можливості вибратися на пікнік - наші рецепти вам точно
Шашлик з курячих сердечок
Абсолютно незвичайні рецепти шашлику описані в статті. Далі розповімо, як здивувати любителів субпродуктів, приготувавши з курячих сердечок шалено
Шашлик в банку
Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам
Шашлик на шпажках в духовці
Негода - не привід відмовляти собі в приготуванні шашлику. Звичайно, на мангалі шашлик виходить більш ароматним, ніж в духовці, але і запечений
Курячі шашлички на шпажках
Якщо ви любите курку, то вам припаде до вподоби нове блюдо - курячі шашлички на шпажках. Готувати їх неймовірно просто, потрібно тільки замаринувати,
Овочевий шашлик
Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний