Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик з курки в духовці

Шашлик з курки в духовці

9-05-2016, 21:45
670
Шашлик з курки в духовці
Початок травня вже давно є невизнаною датою відкриття сезону шашликів, в рамках якого кожен досвідчений їдець намагається експериментувати з новими зрізами м'яса і маринадами . Якщо відкрити сезон шашликів на природі не представиться можливим, то спробуйте зробити шашлик в духовці з курки, свинини або будь-якого бажаного м'яса. В рамках цього матеріалу ми зосередимо увагу на птиці, але адаптувати представлені рецепти можна і до інших видів м'яса.

Шашлик з курки в духовці на шпажках – рецепт


Бажання поласувати шашликом, не виходячи за рамки дієти присвяченій підготовці до літа можна, якщо взяти куряче філе в якості основи. Тонкощів приготування курячого філе багато, хоча б тому, що це м'ясо зовсім не містить жиру, а тому легко пересихає при неправильному зверненні.
Інгредієнти:

  • великий солодкий перець - 1 шт.;

  • печериці - 10 шт.;

  • часник сушений - 1/2 ст. ложки;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • куряче філе - 16 кг;

  • сушений орегано - 2 ст. ложки;

  • паприка мелена - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Щоб шашлички залишилися максимально соковитими, ми перекладемо їх шматочками овочів. З підготовки овочевих інгредієнтів і почнемо. Ділимо на скибочки солодкий перець. Очищаємо гриби і видаляємо ніжки – використовуйте їх в інших стравах, тут же нам знадобляться лише грибні капелюшки. Червоний цибулю розділіть на товсті кільця.
    Тепер до курячого філе. Ми не будемо довго маринувати його, а лише очистимо від плівок, наріжемо кубиками і змішаємо з травами, сушеним часником, сіллю і паприкою.
    Готові курячі шматочки настроміть на шампури по черзі з овочами і залиште запікати при 190 градусах на 20 хвилин, переверніть в середині приготування.

    Як зробити шашлик з курки в банку в духовці?


    Незвичайну технологію приготування шашлику в банку, придуманий домогосподарками, покликаний імітувати гриль. Тепло від банки обсмажує м'ясо одночасно і рівномірно з усіх боків, а завдяки тому, що горлечко банки закрито фольгою, м'ясний сік залишається в ємності і не випаровується.
    Інгредієнти:

  • курка (стегно) - 13 кг;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • бекон - 180 г;

  • сік лимона - 55 мл;

  • мелений коріандр.


  • Приготування
    Відокремте м'якоть курячих стегон від кістки і розділіть її на кубики. Складіть шматочки в емальований посуд і замаринуйте з лимонним соком, сіллю, коріандром і цибульними кільцями. Маринування може зайняти аж до половини доби, але кількох годин, як правило, буває цілком достатньо. Далі м'ясо необхідно нанизати на шампури або шпажки, поперемінно з скибочками бекону. Склавши шампури в банку, закрийте її шийку подвійним шаром фольги і поставте в холодну (!) духовку. Увімкніть підігрів до 200 градусів, запікайте м'ясо близько години.

    Як приготувати шашлик з філе курки в духовці


    Цей рецепт шашлику покликаний догодити смакам тих, хто віддає перевагу східної кухні. М'ясо тут маринується в складній суміші спецій і масла, а тому виходить дуже насиченим і ароматним – те, що потрібно в компанії тарілки свіжих овочів.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 740 г;
  • Шашлик з курки в духовці

  • сіль, цукор - по 1 ч. ложці;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • кориця, імбир - по 1/4 ч. ложки;

  • часник - 3 зубки;

  • копчена паприка - 2 ч. ложки;

  • масло - 35 мл


  • Приготування
    Розділіть філе на смужки середньої товщини. Приготуйте маринад для шашлику з курки в духовці з усіх спецій, що представлені в списку інгредієнтів і змішайте все з шматочками курятини. Перекладіть птицю в пакет з замком, залийте оливковою олією, струсніть і видавіть весь залишився повітря. Закрийте пакет і відправте всі маринуватися протягом години. Настроміть шматочки курятини на шампур вздовж волокон, запікайте при 200 градусах 12-15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик в банку
    Шашлик в банку
    Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в майонезі
    Шашлик в майонезі
    Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Курячий шашлик
    Курячий шашлик
    Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати