Шашлик з курки в духовці
Початок травня вже давно є невизнаною датою відкриття сезону шашликів, в рамках якого кожен досвідчений їдець намагається експериментувати з новими зрізами м'яса і маринадами . Якщо відкрити сезон шашликів на природі не представиться можливим, то спробуйте зробити шашлик в духовці з курки, свинини або будь-якого бажаного м'яса. В рамках цього матеріалу ми зосередимо увагу на птиці, але адаптувати представлені рецепти можна і до інших видів м'яса.
Бажання поласувати шашликом, не виходячи за рамки дієти присвяченій підготовці до літа можна, якщо взяти куряче філе в якості основи. Тонкощів приготування курячого філе багато, хоча б тому, що це м'ясо зовсім не містить жиру, а тому легко пересихає при неправильному зверненні.
Інгредієнти:
великий солодкий перець - 1 шт.;
печериці - 10 шт.;
часник сушений - 1/2 ст. ложки;
червоний цибуля - 1 шт.;
куряче філе - 16 кг;
сушений орегано - 2 ст. ложки;
паприка мелена - 3 ст. ложки.
Приготування
Щоб шашлички залишилися максимально соковитими, ми перекладемо їх шматочками овочів. З підготовки овочевих інгредієнтів і почнемо. Ділимо на скибочки солодкий перець. Очищаємо гриби і видаляємо ніжки – використовуйте їх в інших стравах, тут же нам знадобляться лише грибні капелюшки. Червоний цибулю розділіть на товсті кільця.
Тепер до курячого філе. Ми не будемо довго маринувати його, а лише очистимо від плівок, наріжемо кубиками і змішаємо з травами, сушеним часником, сіллю і паприкою.
Готові курячі шматочки настроміть на шампури по черзі з овочами і залиште запікати при 190 градусах на 20 хвилин, переверніть в середині приготування.
Незвичайну технологію приготування шашлику в банку, придуманий домогосподарками, покликаний імітувати гриль. Тепло від банки обсмажує м'ясо одночасно і рівномірно з усіх боків, а завдяки тому, що горлечко банки закрито фольгою, м'ясний сік залишається в ємності і не випаровується.
Інгредієнти:
курка (стегно) - 13 кг;
ріпчаста цибуля - 115 г;
бекон - 180 г;
сік лимона - 55 мл;
мелений коріандр.
Приготування
Відокремте м'якоть курячих стегон від кістки і розділіть її на кубики. Складіть шматочки в емальований посуд і замаринуйте з лимонним соком, сіллю, коріандром і цибульними кільцями. Маринування може зайняти аж до половини доби, але кількох годин, як правило, буває цілком достатньо. Далі м'ясо необхідно нанизати на шампури або шпажки, поперемінно з скибочками бекону. Склавши шампури в банку, закрийте її шийку подвійним шаром фольги і поставте в холодну (!) духовку. Увімкніть підігрів до 200 градусів, запікайте м'ясо близько години.
Цей рецепт шашлику покликаний догодити смакам тих, хто віддає перевагу східної кухні. М'ясо тут маринується в складній суміші спецій і масла, а тому виходить дуже насиченим і ароматним – те, що потрібно в компанії тарілки свіжих овочів.
Інгредієнти:
куряче філе - 740 г;
сіль, цукор - по 1 ч. ложці;
мелений кумін - 1 ч. ложка;
кориця, імбир - по 1/4 ч. ложки;
часник - 3 зубки;
копчена паприка - 2 ч. ложки;
масло - 35 мл
Приготування
Розділіть філе на смужки середньої товщини. Приготуйте маринад для шашлику з курки в духовці з усіх спецій, що представлені в списку інгредієнтів і змішайте все з шматочками курятини. Перекладіть птицю в пакет з замком, залийте оливковою олією, струсніть і видавіть весь залишився повітря. Закрийте пакет і відправте всі маринуватися протягом години. Настроміть шматочки курятини на шампур вздовж волокон, запікайте при 200 градусах 12-15 хвилин.
Шашлик з курки в духовці на шпажках – рецепт
Бажання поласувати шашликом, не виходячи за рамки дієти присвяченій підготовці до літа можна, якщо взяти куряче філе в якості основи. Тонкощів приготування курячого філе багато, хоча б тому, що це м'ясо зовсім не містить жиру, а тому легко пересихає при неправильному зверненні.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб шашлички залишилися максимально соковитими, ми перекладемо їх шматочками овочів. З підготовки овочевих інгредієнтів і почнемо. Ділимо на скибочки солодкий перець. Очищаємо гриби і видаляємо ніжки – використовуйте їх в інших стравах, тут же нам знадобляться лише грибні капелюшки. Червоний цибулю розділіть на товсті кільця.
Тепер до курячого філе. Ми не будемо довго маринувати його, а лише очистимо від плівок, наріжемо кубиками і змішаємо з травами, сушеним часником, сіллю і паприкою.
Готові курячі шматочки настроміть на шампури по черзі з овочами і залиште запікати при 190 градусах на 20 хвилин, переверніть в середині приготування.
Як зробити шашлик з курки в банку в духовці?
Незвичайну технологію приготування шашлику в банку, придуманий домогосподарками, покликаний імітувати гриль. Тепло від банки обсмажує м'ясо одночасно і рівномірно з усіх боків, а завдяки тому, що горлечко банки закрито фольгою, м'ясний сік залишається в ємності і не випаровується.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте м'якоть курячих стегон від кістки і розділіть її на кубики. Складіть шматочки в емальований посуд і замаринуйте з лимонним соком, сіллю, коріандром і цибульними кільцями. Маринування може зайняти аж до половини доби, але кількох годин, як правило, буває цілком достатньо. Далі м'ясо необхідно нанизати на шампури або шпажки, поперемінно з скибочками бекону. Склавши шампури в банку, закрийте її шийку подвійним шаром фольги і поставте в холодну (!) духовку. Увімкніть підігрів до 200 градусів, запікайте м'ясо близько години.
Як приготувати шашлик з філе курки в духовці
Цей рецепт шашлику покликаний догодити смакам тих, хто віддає перевагу східної кухні. М'ясо тут маринується в складній суміші спецій і масла, а тому виходить дуже насиченим і ароматним – те, що потрібно в компанії тарілки свіжих овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть філе на смужки середньої товщини. Приготуйте маринад для шашлику з курки в духовці з усіх спецій, що представлені в списку інгредієнтів і змішайте все з шматочками курятини. Перекладіть птицю в пакет з замком, залийте оливковою олією, струсніть і видавіть весь залишився повітря. Закрийте пакет і відправте всі маринуватися протягом години. Настроміть шматочки курятини на шампур вздовж волокон, запікайте при 200 градусах 12-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в банку
Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в майонезі
Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
Шашлик із курячого філе
Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати