» » Шашлик з курячих сердечок

Шашлик з курячих сердечок

Шашлик з курячих сердечок
Для всіх, хто не вважає себе прихильником курячих потрухів, шашлик з курячих сердечок може здатися досить незвичайним блюдом і мало апетитним. На ділі ж невеликі шашлички з курячих нутрощів – страва досить широко поширене в усьому світі і користується великим попитом.

Шашлик з курячих сердечок в духовці


Почнемо з самого мінімалістичного рецепта шашличків який прийшов до нас із Бразилії. В його рамках потрухи маринуються в простої суміші лимона і пюрированного часнику.
Інгредієнти:

  • курячі серця - 540 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • вода - 115 мл


  • Приготування
    Закип'ятіть воду і добре посоліть її. Додайте до окропу оливкова олія, видавіть сік лимона слідом, а потім додайте розтертий в пасту часник. Залиште маринад охолодитися. За цей час окріп дозволить екстрагувати з часнику максимум смаку і аромату. Занурте промиті серця в отриманий маринад і залиште на пару годин. Після маринування обсушіть серця паперовим рушником і запровадити на попередньо вимочені в холодній воді шпажки. Помістіть отримані шашлички запікати 20 хвилин при 180. Подавайте з лимонними часточками.

    Шашлик з курячих сердечок на мангалі


    Не за горами весняні свята і літо, що означає відкриття сезону страв, приготованих на мангалі. Одним з блюд у вашому літньому меню можуть стати ці шашлички з сердець, мариновані з цибулею та лимоном.
    Інгредієнти:

  • курячі серця - 980 р;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • сушений орегано, петрушка - по 1 ч. ложці;

  • часник - 1 зубок.


  • Приготування
    Перед тим, як замаринувати курячі сердечка для шашлику, добре промийте їх, видаляючи залишки крові. Промивши сердечка, обсушіть їх і покладіть в ємність для маринування. Подрібніть цибулю і змішати його з соком лимона і сушеної зеленню. Додайте добру пучку солі і пюрированный часник. Залиште сердечка в маринаді на півгодини, надіньте їх на шампури або вимочені шпажки, а потім обсмажте на мангалі.

    Шашлик з курячих сердечок по-азіатськи – рецепт


    В Азії курячі потрухи у великій пошані і готують їх на найрізноманітніший манер. Ми зупинимося на класичних східних смаки, з'єднавши сою, імбир і часник для маринаду в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • курячі серця - 430 г;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • тертий імбир, часник - по 1 ч. ложці;

  • цукор - 25 г;

  • рисове вино - 45 мл


  • Приготування
    Розведіть цукор в суміші рисового вина і соєвого соусу. Додайте пюрированный часник і імбир, а потім занурте в отриманий маринад промиті серця. Залишати їх там надовго немає потреби, півгодини цілком вистачить для того, щоб курятина ввібрала смак маринаду. Далі серця насаджують на вимочені шпажки і обсмажують на грилі, змащуючи маринадом під час приготування.

    Як приготувати шашлик з курячих сердечок на шпажках?


    В рамках цього рецепту ми будемо готувати серця без попереднього маринування, а лише з просаливанием, яке може тривати від 3 до 8 годин. Готові шашлики подаються в компанії простого соусу.
    Інгредієнти:

  • вода - 950 мл;

  • сіль - 15 г;

  • цукор - 5 г;

  • курячі серця - 320 г;
  • Шашлик з курячих сердечок

  • жменя зелені петрушки;

  • часник - 1 зубок;

  • винний оцет - 25 мл;

  • мед - 10 мл


  • Приготування
    Попередньо необхідно буде просолити серця в суміші солі і цукру, розведених в холодній воді. На просолювання піде близько 3 годин, після чого серця можна обсушувати, насаджувати на шпажки і обсмажувати будь-яким зручним способом. Коли сердечка дійдуть до готовності, швидко приготуйте соус з суміші пюрированного часнику з рубаною зеленню, оцтом і медом. Змастіть отриманим маринадом шашлики на шпажках і подавайте.
    Додав: admin | 28-04-2016, 20:43
    Переглядів: 1210