Для всіх, хто не вважає себе прихильником курячих потрухів, шашлик з курячих сердечок може здатися досить незвичайним блюдом і мало апетитним. На ділі ж невеликі шашлички з курячих нутрощів – страва досить широко поширене в усьому світі і користується великим попитом.
Шашлик з курячих сердечок в духовці
Почнемо з самого мінімалістичного рецепта шашличків який прийшов до нас із Бразилії. В його рамках потрухи маринуються в простої суміші лимона і пюрированного часнику.
Інгредієнти: курячі серця - 540 г; лимон - 1 шт.; оливкова олія - 35 мл; часник - 3 зубки; вода - 115 мл Приготування Закип'ятіть воду і добре посоліть її. Додайте до окропу оливкова олія, видавіть сік лимона слідом, а потім додайте розтертий в пасту часник. Залиште маринад охолодитися. За цей час окріп дозволить екстрагувати з часнику максимум смаку і аромату. Занурте промиті серця в отриманий маринад і залиште на пару годин. Після маринування обсушіть серця паперовим рушником і запровадити на попередньо вимочені в холодній воді шпажки. Помістіть отримані шашлички запікати 20 хвилин при 180. Подавайте з лимонними часточками.
Шашлик з курячих сердечок на мангалі
Не за горами весняні свята і літо, що означає відкриття сезону страв, приготованих на мангалі. Одним з блюд у вашому літньому меню можуть стати ці шашлички з сердець, мариновані з цибулею та лимоном.
Інгредієнти: курячі серця - 980 р; ріпчаста цибуля - 75 г; лимон - 1 шт.; сушений орегано, петрушка - по 1 ч. ложці; часник - 1 зубок. Приготування Перед тим, як замаринувати курячі сердечка для шашлику, добре промийте їх, видаляючи залишки крові. Промивши сердечка, обсушіть їх і покладіть в ємність для маринування. Подрібніть цибулю і змішати його з соком лимона і сушеної зеленню. Додайте добру пучку солі і пюрированный часник. Залиште сердечка в маринаді на півгодини, надіньте їх на шампури або вимочені шпажки, а потім обсмажте на мангалі.
Шашлик з курячих сердечок по-азіатськи – рецепт
В Азії курячі потрухи у великій пошані і готують їх на найрізноманітніший манер. Ми зупинимося на класичних східних смаки, з'єднавши сою, імбир і часник для маринаду в цьому рецепті.
Інгредієнти: курячі серця - 430 г; соєвий соус - 15 мл; тертий імбир, часник - по 1 ч. ложці; цукор - 25 г; рисове вино - 45 мл Приготування Розведіть цукор в суміші рисового вина і соєвого соусу. Додайте пюрированный часник і імбир, а потім занурте в отриманий маринад промиті серця. Залишати їх там надовго немає потреби, півгодини цілком вистачить для того, щоб курятина ввібрала смак маринаду. Далі серця насаджують на вимочені шпажки і обсмажують на грилі, змащуючи маринадом під час приготування.
Як приготувати шашлик з курячих сердечок на шпажках?
В рамках цього рецепту ми будемо готувати серця без попереднього маринування, а лише з просаливанием, яке може тривати від 3 до 8 годин. Готові шашлики подаються в компанії простого соусу.
Інгредієнти: вода - 950 мл; сіль - 15 г; цукор - 5 г; курячі серця - 320 г; жменя зелені петрушки; часник - 1 зубок; винний оцет - 25 мл; мед - 10 мл Приготування Попередньо необхідно буде просолити серця в суміші солі і цукру, розведених в холодній воді. На просолювання піде близько 3 годин, після чого серця можна обсушувати, насаджувати на шпажки і обсмажувати будь-яким зручним способом. Коли сердечка дійдуть до готовності, швидко приготуйте соус з суміші пюрированного часнику з рубаною зеленню, оцтом і медом. Змастіть отриманим маринадом шашлики на шпажках і подавайте.