Незважаючи на те, що відкриття шашликового сезону вже минуло, а погода цілком дозволяє вибиратися за межі квартири з метою приготування м'яса на вогні, деяким досі зручно користуватися експрес-методом приготування шашлику в духовій шафі. Для останніх ми вирішили зібрати разом ще одну варіацію страви, на цей раз у вигляді курячих шашликів в духовці на шпажках.
Рецепт курячого шашлику на шпажках в духовці
Тим, хто хоче поєднати поїдання шашлику з дотриманням дієти приуроченої до швидкого настання пляжного сезону, пропонуємо зробити шашлички з курячого філе в простому азіатському маринаді.
Інгредієнти: рослинна олія - 15 мл; часник - 2 зубки; корінь імбиру - 3-4 см; соєвий соус - 45 мл; мед - 45 мл; куряче філе - 640 р. Приготування Очистивши куряче філе від оточуючих його плівок, розділіть м'якоть на шматочки однакового розміру і приступайте до з'єднання складових маринаду: меду, сої, олії, пюрированного часнику і імбиру. Коли інгредієнти будуть змішані, занурте в отриманий маринад шматочки курятини. Тривале перебування не бажано, пари годин буде цілком достатньо, але допустимо насаджувати курятину на шпажки відразу після з'єднання з маринадом. Разом з курятиною можна насадити на шпажки і шматочки овочів. Розкладіть курячий шашлик на шпажках на покритому пергаментом деко і залиште при 190 градусах 12-15 хвилин.
Шашлик з курячих сердечок будинку на шпажках
Альтернатива червоному м'ясу – курячі сердечка, злегка нагадують яловичу м'якоть по своїй текстурі. Любителі субпродуктів напевно залишаться в захваті від представленого далі рецепта.
Інгредієнти: курячі сердечка - 730 г; соєвий соус - 45 мл; винний оцет - 15 мл Приготування Ретельно промивши і обсушивши сердечка, помістіть їх в посуд з пластика або скла. Добре поперчіть, злегка посоліть, а потім залийте сумішшю оцту з соєвим соусом. Залиште серця промаринуватися на 4 години, потім надіньте кожне на шпажку і випікайте при 200 градусах 20 хвилин.
Курячий шашлик на шпажках з ананасом
Курятина і ананаси – ідеальне поєднання для популярної різновиди піци, так і для шашлику. У нашому рецепті компанію ананасу буде становити куряче філе, мариноване в пряної суміші спецій.
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; шматочки ананасів - 90 г; фіолетовий цибуля - 60 г; паприка - 1 ч. ложка; щіпка гострого перцю; часник - 2 зубки; рослинне масло - 45 мл Приготування Розділивши курятину на шматочки однакового розміру, полийте кожну з них рослинним маслом, змішайте з пюрированным часником, паприкою і перцем. Настроміть філе на шпажки, чергуючи шматочки курятини з скибочками ананаса або фіолетового лука. Запікайте все при 190 градусах 15-18 хвилин.
Шашлик із курячого філе на шпажках
Частина філе курки славиться своєю диетичностью і сухістю, яка не вітається в шашликах. Щоб готове пісне м'ясо вийшло соковитіше, ми вирішили маринувати його по грецькому рецептом, в йогурті зі спеціями.
Інгредієнти: куряче філе - 480 м; цедра одного лимона; часниковий зубок; гілочки розмарину - 2 шт.; йогурт - 65 мл; паприка - 1 ч. ложка. Приготування Підготуйте просту суміш для маринування курятини, змішавши разом йогурт з пюрированным часниковим зубком, розтертими листочками розмарину, орегано і паприкою. Не забудьте і про сіль. Сполоснувши і обсушивши курятину, розділіть її на шматочки однакового розміру і опустіть кожен з них в маринад. Залиште на пару-трійку годин, а потім розподіліть на шпажках і запікайте при 190 градусах 15-20 хвилин.