Шашлик на шпажках в духовці
Шашлик на шпажках, приготований в духовці – чудове блюдо, яке стане справжньою прикрасою будь-якого столу. Воно завжди виглядає нарядно, вишукано, а на смак виходить чудово соковитим і смачним! Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування.
Інгредієнти:
картопля – 2 шт.;
помідор – 2 шт.;
баклажан – 1 шт.;
кабачок – 1 шт.;
перець червоний болгарський – 2 шт.;
сир адигейський - 200 г;
борошно горохова – 200 г;
борошно пшеничне – 150 г;
сода – щіпка;
спеції;
сир твердий – 200 г;
вода – 450 мл
Приготування
Отже, для початку готуємо всі інгредієнти. Овочі гарненько промиваємо й обсушуємо. Потім баклажан, кабачок і перець нарізаємо середніми кубиками і нанизуємо в будь-якому порядку на спеціальні дерев'яні шпажки. Тепер відкладаємо шашличок в бік, а самі переходимо до приготування кляра: два види борошна просіваємо і з'єднуємо між собою. Додаємо воду, додаємо спеції і все перемішуємо і занурюємо шашличок в кляр. У сковорідку наливаємо масло, добре розігріваємо і обсмажуємо страв з двох боків до утворення скоринки. Після цього перекладаємо шпажки в форму, посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Подаємо готовий шашлик на шпажках з будь-яким соусом на ваш смак: сметаною, гірчицею або кетчупом.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст. ложка;
куряче філе – 2 шт.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
часник – 2 зубчики;
цукор – 1 ст. ложка;
соєвий натуральний соус – 1 ст. ложка;
коріандр сухий – 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Як посмажити шашлик в духовці? Шпажки першим ділом замочуємо у воді приблизно на 30 хвилин. Куряче філе обробляємо і нарізаємо довгими смужками. Потім нанизуємо мяско на палички у вигляді гармошки і занурюємо в маринад. Для його приготування змішати рослинне масло з цукром, коріандром, додаємо соєвий соус, видавлюємо через прес часник і додаємо спеції. Накриваємо замариноване м'ясо плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на 2 години. Після цього прогріваємо духовку, шашлик з курки на шпажках укладаємо в зручну форму і випікаємо близько 20 хвилин до золотистого кольору.
Інгредієнти:
грудка індички – 1 кг;
білі свіжі гриби – 500 г;
цибулина – 3 шт.;
винний червоний оцет – 3 ст. ложки;
цибулина – 2 шт.;
свіжий базилік – 1 пучок;
часник – 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Для приготування домашнього шашлику на шпажках м'ясо промиваємо й обсушуємо, виклавши на чисте паперове або тканинне рушник. Потім нарізаємо філе ножем на невеликі шматочки і кладемо в глибоку емальовану ємність. Приправляємо м'ясо меленим перцем, видавлюємо через прес часник і додаємо подрібнену зелень базиліка. Після цього додаємо цибулю, нашатковану великими кільцями, і збризкуємо все винним оцтом. Тепер затягуємо ємність плівкою і прибираємо м'ясо в прохолодне місце маринуватися приблизно на 40 хвилин, щоб воно встигло добре просочитися. Цим часом промиваємо гриби відварюємо їх в закипілої і трохи підсоленій воді хвилин 5. Замаринований шашлик нанизуємо на шпажки, чергуючи шматочки індички, білі грибочки і кільця ріпчастої цибулі. Викладаємо шашличок на решітку, промазану оливковим маслом і відправляємо в духовку. Внизу встановлюємо глибоке деко, щоб туди стікав сік. Готуємо шашлик 40 хвилин при температурі 180°С, періодично перевертаючи шпажки і збризкуючи м'ясо маринадом. Готову страву подаємо гарячим з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Овочевий шашлик на шпажках
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку готуємо всі інгредієнти. Овочі гарненько промиваємо й обсушуємо. Потім баклажан, кабачок і перець нарізаємо середніми кубиками і нанизуємо в будь-якому порядку на спеціальні дерев'яні шпажки. Тепер відкладаємо шашличок в бік, а самі переходимо до приготування кляра: два види борошна просіваємо і з'єднуємо між собою. Додаємо воду, додаємо спеції і все перемішуємо і занурюємо шашличок в кляр. У сковорідку наливаємо масло, добре розігріваємо і обсмажуємо страв з двох боків до утворення скоринки. Після цього перекладаємо шпажки в форму, посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Подаємо готовий шашлик на шпажках з будь-яким соусом на ваш смак: сметаною, гірчицею або кетчупом.
Курячий шашлик на шпажках
Інгредієнти:
Приготування
Як посмажити шашлик в духовці? Шпажки першим ділом замочуємо у воді приблизно на 30 хвилин. Куряче філе обробляємо і нарізаємо довгими смужками. Потім нанизуємо мяско на палички у вигляді гармошки і занурюємо в маринад. Для його приготування змішати рослинне масло з цукром, коріандром, додаємо соєвий соус, видавлюємо через прес часник і додаємо спеції. Накриваємо замариноване м'ясо плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на 2 години. Після цього прогріваємо духовку, шашлик з курки на шпажках укладаємо в зручну форму і випікаємо близько 20 хвилин до золотистого кольору.
Шашлик з індички на шпажках
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування домашнього шашлику на шпажках м'ясо промиваємо й обсушуємо, виклавши на чисте паперове або тканинне рушник. Потім нарізаємо філе ножем на невеликі шматочки і кладемо в глибоку емальовану ємність. Приправляємо м'ясо меленим перцем, видавлюємо через прес часник і додаємо подрібнену зелень базиліка. Після цього додаємо цибулю, нашатковану великими кільцями, і збризкуємо все винним оцтом. Тепер затягуємо ємність плівкою і прибираємо м'ясо в прохолодне місце маринуватися приблизно на 40 хвилин, щоб воно встигло добре просочитися. Цим часом промиваємо гриби відварюємо їх в закипілої і трохи підсоленій воді хвилин 5. Замаринований шашлик нанизуємо на шпажки, чергуючи шматочки індички, білі грибочки і кільця ріпчастої цибулі. Викладаємо шашличок на решітку, промазану оливковим маслом і відправляємо в духовку. Внизу встановлюємо глибоке деко, щоб туди стікав сік. Готуємо шашлик 40 хвилин при температурі 180°С, періодично перевертаючи шпажки і збризкуючи м'ясо маринадом. Готову страву подаємо гарячим з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з сьомги
Шашлик з сьомги – прекрасна альтернатива сьомзі в закусках, де ми зазвичай звикли бачити. До того ж, промаринованная і обсмажена на багатті риба,
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
Овочевий шашлик
Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний