» » Шашлик на шпажках в духовці

Шашлик на шпажках в духовці

Шашлик на шпажках в духовці
Шашлик на шпажках, приготований в духовці – чудове блюдо, яке стане справжньою прикрасою будь-якого столу. Воно завжди виглядає нарядно, вишукано, а на смак виходить чудово соковитим і смачним! Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування.

Овочевий шашлик на шпажках


Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • кабачок – 1 шт.;

  • перець червоний болгарський – 2 шт.;

  • сир адигейський - 200 г;

  • борошно горохова – 200 г;

  • борошно пшеничне – 150 г;

  • сода – щіпка;

  • спеції;

  • сир твердий – 200 г;

  • вода – 450 мл


  • Приготування
    Отже, для початку готуємо всі інгредієнти. Овочі гарненько промиваємо й обсушуємо. Потім баклажан, кабачок і перець нарізаємо середніми кубиками і нанизуємо в будь-якому порядку на спеціальні дерев'яні шпажки. Тепер відкладаємо шашличок в бік, а самі переходимо до приготування кляра: два види борошна просіваємо і з'єднуємо між собою. Додаємо воду, додаємо спеції і все перемішуємо і занурюємо шашличок в кляр. У сковорідку наливаємо масло, добре розігріваємо і обсмажуємо страв з двох боків до утворення скоринки. Після цього перекладаємо шпажки в форму, посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Подаємо готовий шашлик на шпажках з будь-яким соусом на ваш смак: сметаною, гірчицею або кетчупом.

    Курячий шашлик на шпажках


    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • куряче філе – 2 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • соєвий натуральний соус – 1 ст. ложка;

  • коріандр сухий – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Як посмажити шашлик в духовці? Шпажки першим ділом замочуємо у воді приблизно на 30 хвилин. Куряче філе обробляємо і нарізаємо довгими смужками. Потім нанизуємо мяско на палички у вигляді гармошки і занурюємо в маринад. Для його приготування змішати рослинне масло з цукром, коріандром, додаємо соєвий соус, видавлюємо через прес часник і додаємо спеції. Накриваємо замариноване м'ясо плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на 2 години. Після цього прогріваємо духовку, шашлик з курки на шпажках укладаємо в зручну форму і випікаємо близько 20 хвилин до золотистого кольору.

    Шашлик з індички на шпажках


    Інгредієнти:

  • грудка індички – 1 кг;

  • білі свіжі гриби – 500 г;

  • цибулина – 3 шт.;

  • винний червоний оцет – 3 ст. ложки;

  • цибулина – 2 шт.;

  • свіжий базилік – 1 пучок;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування домашнього шашлику на шпажках м'ясо промиваємо й обсушуємо, виклавши на чисте паперове або тканинне рушник. Потім нарізаємо філе ножем на невеликі шматочки і кладемо в глибоку емальовану ємність. Приправляємо м'ясо меленим перцем, видавлюємо через прес часник і додаємо подрібнену зелень базиліка. Після цього додаємо цибулю, нашатковану великими кільцями, і збризкуємо все винним оцтом.
    Шашлик на шпажках в духовці
    Тепер затягуємо ємність плівкою і прибираємо м'ясо в прохолодне місце маринуватися приблизно на 40 хвилин, щоб воно встигло добре просочитися. Цим часом промиваємо гриби відварюємо їх в закипілої і трохи підсоленій воді хвилин 5. Замаринований шашлик нанизуємо на шпажки, чергуючи шматочки індички, білі грибочки і кільця ріпчастої цибулі. Викладаємо шашличок на решітку, промазану оливковим маслом і відправляємо в духовку. Внизу встановлюємо глибоке деко, щоб туди стікав сік. Готуємо шашлик 40 хвилин при температурі 180°С, періодично перевертаючи шпажки і збризкуючи м'ясо маринадом. Готову страву подаємо гарячим з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:50
    Переглядів: 2111