Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати окрошку?

Як приготувати окрошку?

9-05-2016, 22:22
461
Як приготувати окрошку?
Окрошка, без сумніву, є найбільш популярним холодним річним супом, який за десятиліття свого існування зазнав найбільш разючих змін. Рецепти холодного супу готувалися на найрізноманітніших основи: від класичного квасу до води і кефіру, а склад інгредієнтів включав овочі, м'ясо і ковбаси. Про всі подробиці того, як приготувати окрошку на різний манер, ми поговоримо далі.

Як приготувати окрошку на воді – рецепт


Незважаючи на те, що найбільш автентичною є варіація окрошки з використанням квасу в якості основи, найчастіше їдці готують холодний суп на кисломолочної базі, розведеною водою. В якості кисломолочної складової може виступати сметана або кефір, у даному рецепті ми зупинимося на першому варіанті.
Інгредієнти:

  • вода - 18 л;

  • сметана - 185 г;

  • жменя зелені кропу і цибулі;

  • яйця - 3 шт.;

  • картопляні бульби (середні) - 3 шт.;

  • свіжий огірок - 3 шт.;

  • шинка або ковбаса - 270 р.


  • Приготування
    Почніть з відварювання картопляних бульб і яєць. Останні відваріть круто, очистіть і подрібніть. Картопля краще варити в мундирах, а після очищення охолодити і також дрібно нарізати. На шматочки аналогічного розміру і ковбасу наріжте зі свіжим огірком. Подрібніть зелень. Змішайте всі підготовлені складові разом. Розведіть сметану водою і залийте отриманою сумішшю всі підготовлені інгредієнти. Приправте окрошку і охолодіть перед сервіруванням.

    Як приготувати смачну окрошку на кефірі?


    Друга, найбільш популярна, варіація готується на кефірі. Його також розводять водою, а для густоти, при бажанні, можна додати пару ложок сметани або майонезу . Також, в даному рецепті серед складових зустрічається редис. Додавати його можна на власний розсуд, він надає окрошці легку гостроту.
    Інгредієнти:

  • по жмені зелені кропу і петрушки;

  • редис - 6-8 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • картопляні бульби - 430 г;

  • кефір - 715 мл;

  • вода - 320 мл


  • Приготування
    Відваривши яйця і картоплю, очистіть їх і довільно подрібніть. Також дрібно наріжте і свіжий огірок. Редис можна натерти на крупній тертці. Змішайте овочі разом з яйцями і залийте все водою і кефіром. Перемішавши, за смаком приправити суп і подавайте відразу ж, з парою кубиків льоду, або після попереднього охолодження.

    Як правильно приготувати м'ясну окрошку?


    Любителі м'яса воліють додавати в суп не тільки шматочки відвареної яловичини, але і розбавляти кисломолочну основу м'ясним бульйоном. У такому вигляді окрошка виходить більш жирної і багатою щодо смакових якостей.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 840 г;

  • картопля - 320 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • свіжий огірок (великий) - 1 шт.;

  • жменя зелені кропу, цибулі і петрушки;

  • сметана - 115 мл;

  • кефір - 480 мл;

  • м'ясний бульйон - 230 мл


  • Приготування
    Відваріть яловичину. Паралельно поставте варитися картопляні бульби і яйця. Охолоджене м'ясо наріжте кубиками. Яйця також подрібніть разом з очищеним картоплею. Наріжте свіжий огірок і зелень. Приготуйте суміш з кефіру, бульйону і сметани і залийте нею всі підготовлені компоненти. Приправте окрошку за смаком.

    Як приготувати окрошку з квасом?


    Інгредієнти:

  • картопля - 470 г;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • варена ковбаса - 260 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • пучок редиски;
  • Як приготувати окрошку?

  • зелень за смаком;

  • сметана - 65 г;

  • гірчиця - 10 г;

  • квас - 18 л.


  • Приготування
    Відваривши яйця і картоплю, наріжте їх. Шматочками аналогічного розміру наріжте свіжий огірок і ковбасу. Натріть або подрібніть редис. Змішайте всі з зеленню, доповніть сметаною і гірчицею. Помішуючи, розведіть інгредієнти квасом і приправте суп по смаку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати смачну окрошку?
    Як приготувати смачну окрошку?
    Зазвичай наповнення окрошки залишається незмінним у багатьох рецептах, але значно різниться основа. Багато хто воліє робити страву на квасі, хто
    Окрошка на мінералці
    Окрошка на мінералці
    Окрошка - одне з найулюбленіших весняних страв. Саме її готують з перших врожаїв зелені, редиски, огірків. До речі кажучи, зробити смачну окрошку
    Окрошка на кефірі - рецепт
    Окрошка на кефірі - рецепт
    Окрошка на кефірі - смачне, ситне і в теж час легке блюдо, яке хочеться їсти, не зупиняючись. Готують його по-різному, а тому сьогодні ми розглянемо
    Окрошка на квасі
    Окрошка на квасі
    Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
    Окрошка на воді
    Окрошка на воді
    Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
    Окрошка на бульйоні
    Окрошка на бульйоні
    Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований