Як зробити сухарики в духовці?
Напевно, всі чули про шкоду покупних сухариків, які з лишком напхані штучними ароматизаторами і усілякими підсилювачами смаку.
Далі ми розповімо, як власноруч зробити сухарики в духовці і запропонуємо кілька варіантів такої закуски.
Інгредієнти:
чорний хліб – 1 буханець;
часникові зубці – 7-10 шт.;
рослинна олія без запаху – 120 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
В даному випадку сухарики ми будемо готувати з часниковим смаком. Для цього очищаємо часникові зубчики і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом. Змішуємо часникову масу з рослинним маслом без запаху і ретельно розтираємо товкачем. Даємо масі настоятися. За цей час гострим ножем чорний нарізаємо хліб скибочками бажаного розміру і форми. Найбільш переважні для приготування в духовці кубики з розміром сторони близько одного сантиметра або бруски товщиною не більше одного сантиметра і довжиною приблизно п'ять сантиметрів.
Викладаємо підготовлений хлібець на деко, попередньо застелений пергаментным листом, збризкуємо часниковим маслом, підсолюємо за смаком і відправляємо на полицю прогрітій духовці. Температура пристрою повинна бути при цьому на рівні 180 градусів. Сушимо сухарі при таких умовах, періодично перемішуючи, протягом приблизно тридцяти-сорока хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Інгредієнти:
білий хліб – 1 буханець;
гранульований часник – 1 ч. ложка;
сушений базилік або орегано – 1 ч. ложка;
рослинна олія без запаху – 90 мл;
сіль – 10 р.
Приготування
Для сухариків підійде як свіжий білий хлібець, так і вже значно зачерствевший. Останній навіть краще, так як його буде набагато легше нарізати більш тонкими і акуратними кубиками або брусочками і вони краще зберігають свою форму.
Отже, підготовлені хлібні кубики або брусочки поміщаємо в поліетиленовий пакет і всипаємо туди ж сушений базилік або орегано, сіль, часник в гранулах і вливаємо олію, обов'язково без аромату. Можна використовувати абсолютно будь-який набір сухих ароматних трав і прянощів на свій вибір. Прекрасно підійде для смакового доповнення до сухариків мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, суміш сухих італійських трав та інші приправи. Тепер надуваємо злегка пакет, закріплюємо зверху і хорошенечко струшуємо, щоб прянощі і спеції добряче розподілилися по всьому хлібним скибочкам. Краще змішувати хліб і спеції невеликими порціями.
Викладаємо підготовлені заготовки на деко, попередньо застеливши його пергаментом, і маємо на середньому рівні прогрітого до 200 градусів духової шафи. Витримуємо сухарики, періодично перемішуючи, до підсушування і бажаного ступеня підрум'янення.
Інгредієнти:
білий або чорний хліб – 1 буханець;
паста томатна – 60 г;
мелена солодка паприка – 5 г;
приправи та спеції на свій смак – за смаком;
сушена зелень петрушки і кропу – 1 ч. ложка або за смаком;
рослинна олія без запаху – 90 мл;
сіль – 10 р.
Приготування
Спочатку підготуємо пряну томатну суміш для наповнення сухариків. Змішуємо в мисці пасту томатну з рослинним маслом без запаху, додаємо туди ж сушену зелень петрушки і кропу, кидаємо також сіль, мелену солодку паприку і інші приправи і перемішуємо.
Хлібець нарізаємо тонкими брусочками або кубиками. У великий герметичний поліетиленовий пакет викладаємо спочатку пряну томатну суміш, а потім підготовлені хлібні скибочки. Трохи надуваємо пакет, зав'язуємо край і починаємо струшувати вміст акуратно, щоб кожен хлібний шматочок рівномірно покрився смаковими наповнювачем.
Розподіляємо хлібні шматочки на деко з пергаментом і поміщаємо для підсушування в духовку, яку завчасно розігріваємо до 180-190 градусів. Витримуємо пряний хліб, помішуючи, до бажаного хрускоту і підрум'янення.
Далі ми розповімо, як власноруч зробити сухарики в духовці і запропонуємо кілька варіантів такої закуски.
Часникові сухарики в домашніх умовах в духовці з чорного хліба
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку сухарики ми будемо готувати з часниковим смаком. Для цього очищаємо часникові зубчики і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом. Змішуємо часникову масу з рослинним маслом без запаху і ретельно розтираємо товкачем. Даємо масі настоятися. За цей час гострим ножем чорний нарізаємо хліб скибочками бажаного розміру і форми. Найбільш переважні для приготування в духовці кубики з розміром сторони близько одного сантиметра або бруски товщиною не більше одного сантиметра і довжиною приблизно п'ять сантиметрів.
Викладаємо підготовлений хлібець на деко, попередньо застелений пергаментным листом, збризкуємо часниковим маслом, підсолюємо за смаком і відправляємо на полицю прогрітій духовці. Температура пристрою повинна бути при цьому на рівні 180 градусів. Сушимо сухарі при таких умовах, періодично перемішуючи, протягом приблизно тридцяти-сорока хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Домашні сухарики в духовці з білого хліба зі спеціями
Інгредієнти:
Приготування
Для сухариків підійде як свіжий білий хлібець, так і вже значно зачерствевший. Останній навіть краще, так як його буде набагато легше нарізати більш тонкими і акуратними кубиками або брусочками і вони краще зберігають свою форму.
Отже, підготовлені хлібні кубики або брусочки поміщаємо в поліетиленовий пакет і всипаємо туди ж сушений базилік або орегано, сіль, часник в гранулах і вливаємо олію, обов'язково без аромату. Можна використовувати абсолютно будь-який набір сухих ароматних трав і прянощів на свій вибір. Прекрасно підійде для смакового доповнення до сухариків мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, суміш сухих італійських трав та інші приправи. Тепер надуваємо злегка пакет, закріплюємо зверху і хорошенечко струшуємо, щоб прянощі і спеції добряче розподілилися по всьому хлібним скибочкам. Краще змішувати хліб і спеції невеликими порціями.
Викладаємо підготовлені заготовки на деко, попередньо застеливши його пергаментом, і маємо на середньому рівні прогрітого до 200 градусів духової шафи. Витримуємо сухарики, періодично перемішуючи, до підсушування і бажаного ступеня підрум'янення.
Смачні сухарики в духовці з зеленню і томатом
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо пряну томатну суміш для наповнення сухариків. Змішуємо в мисці пасту томатну з рослинним маслом без запаху, додаємо туди ж сушену зелень петрушки і кропу, кидаємо також сіль, мелену солодку паприку і інші приправи і перемішуємо.
Хлібець нарізаємо тонкими брусочками або кубиками. У великий герметичний поліетиленовий пакет викладаємо спочатку пряну томатну суміш, а потім підготовлені хлібні скибочки. Трохи надуваємо пакет, зав'язуємо край і починаємо струшувати вміст акуратно, щоб кожен хлібний шматочок рівномірно покрився смаковими наповнювачем.
Розподіляємо хлібні шматочки на деко з пергаментом і поміщаємо для підсушування в духовку, яку завчасно розігріваємо до 180-190 градусів. Витримуємо пряний хліб, помішуючи, до бажаного хрускоту і підрум'янення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні часточки в духовці
З картоплі готують безліч незвичайних страв, і далі описані рецепти, головним інгредієнтом в яких виступатимуть саме ці крохмалисті бульби.
Як зробити сухарики в мікрохвильовці?
Хіба можна уявити посиденьки з друзями за пивом і без солоних сухариків? Але ті що продаються в магазині настільки шкідливі, що навіть пробувати їх
Сухарики в мікрохвильовці
Сухарі сушити не вміє хіба що дуже лінивий. Адже робити це швидко і просто. Сушити сухарі можна різними способами: на сонці, в духовці і навіть в
Сухарики з часником в духовці
Часникові сухарики можуть стати приємним доповненням до перших страв, так і снеком, наприклад, до пива. Звичайно, такі сухарики можна купити в
Сухарики з білого хліба
У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
Сухарі з сиром
Сухарі з сиром - чудова закуска до пива. Також їх можна подати до супу, чаю або кави. А приготовані в домашніх умовах, вони набагато корисніше своїх