Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити сухарики в духовці?

Як зробити сухарики в духовці?

9-05-2016, 20:53
709
Як зробити сухарики в духовці?
Напевно, всі чули про шкоду покупних сухариків, які з лишком напхані штучними ароматизаторами і усілякими підсилювачами смаку.
Далі ми розповімо, як власноруч зробити сухарики в духовці і запропонуємо кілька варіантів такої закуски.

Часникові сухарики в домашніх умовах в духовці з чорного хліба


Інгредієнти:

  • чорний хліб – 1 буханець;

  • часникові зубці – 7-10 шт.;

  • рослинна олія без запаху – 120 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    В даному випадку сухарики ми будемо готувати з часниковим смаком. Для цього очищаємо часникові зубчики і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом. Змішуємо часникову масу з рослинним маслом без запаху і ретельно розтираємо товкачем. Даємо масі настоятися. За цей час гострим ножем чорний нарізаємо хліб скибочками бажаного розміру і форми. Найбільш переважні для приготування в духовці кубики з розміром сторони близько одного сантиметра або бруски товщиною не більше одного сантиметра і довжиною приблизно п'ять сантиметрів.
    Викладаємо підготовлений хлібець на деко, попередньо застелений пергаментным листом, збризкуємо часниковим маслом, підсолюємо за смаком і відправляємо на полицю прогрітій духовці. Температура пристрою повинна бути при цьому на рівні 180 градусів. Сушимо сухарі при таких умовах, періодично перемішуючи, протягом приблизно тридцяти-сорока хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.

    Домашні сухарики в духовці з білого хліба зі спеціями


    Інгредієнти:

  • білий хліб – 1 буханець;

  • гранульований часник – 1 ч. ложка;

  • сушений базилік або орегано – 1 ч. ложка;

  • рослинна олія без запаху – 90 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Для сухариків підійде як свіжий білий хлібець, так і вже значно зачерствевший. Останній навіть краще, так як його буде набагато легше нарізати більш тонкими і акуратними кубиками або брусочками і вони краще зберігають свою форму.
    Отже, підготовлені хлібні кубики або брусочки поміщаємо в поліетиленовий пакет і всипаємо туди ж сушений базилік або орегано, сіль, часник в гранулах і вливаємо олію, обов'язково без аромату. Можна використовувати абсолютно будь-який набір сухих ароматних трав і прянощів на свій вибір. Прекрасно підійде для смакового доповнення до сухариків мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, суміш сухих італійських трав та інші приправи. Тепер надуваємо злегка пакет, закріплюємо зверху і хорошенечко струшуємо, щоб прянощі і спеції добряче розподілилися по всьому хлібним скибочкам. Краще змішувати хліб і спеції невеликими порціями.
    Викладаємо підготовлені заготовки на деко, попередньо застеливши його пергаментом, і маємо на середньому рівні прогрітого до 200 градусів духової шафи. Витримуємо сухарики, періодично перемішуючи, до підсушування і бажаного ступеня підрум'янення.

    Смачні сухарики в духовці з зеленню і томатом


    Інгредієнти:

  • білий або чорний хліб – 1 буханець;

  • паста томатна – 60 г;

  • мелена солодка паприка – 5 г;

  • приправи та спеції на свій смак – за смаком;

  • сушена зелень петрушки і кропу – 1 ч. ложка або за смаком;

  • рослинна олія без запаху – 90 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо пряну томатну суміш для наповнення сухариків. Змішуємо в мисці пасту томатну з рослинним маслом без запаху, додаємо туди ж сушену зелень петрушки і кропу, кидаємо також сіль, мелену солодку паприку і інші приправи і перемішуємо.
    Як зробити сухарики в духовці?

    Хлібець нарізаємо тонкими брусочками або кубиками. У великий герметичний поліетиленовий пакет викладаємо спочатку пряну томатну суміш, а потім підготовлені хлібні скибочки. Трохи надуваємо пакет, зав'язуємо край і починаємо струшувати вміст акуратно, щоб кожен хлібний шматочок рівномірно покрився смаковими наповнювачем.
    Розподіляємо хлібні шматочки на деко з пергаментом і поміщаємо для підсушування в духовку, яку завчасно розігріваємо до 180-190 градусів. Витримуємо пряний хліб, помішуючи, до бажаного хрускоту і підрум'янення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні часточки в духовці
    Картопляні часточки в духовці
    З картоплі готують безліч незвичайних страв, і далі описані рецепти, головним інгредієнтом в яких виступатимуть саме ці крохмалисті бульби.
    Як зробити сухарики в мікрохвильовці?
    Як зробити сухарики в мікрохвильовці?
    Хіба можна уявити посиденьки з друзями за пивом і без солоних сухариків? Але ті що продаються в магазині настільки шкідливі, що навіть пробувати їх
    Сухарики в мікрохвильовці
    Сухарики в мікрохвильовці
    Сухарі сушити не вміє хіба що дуже лінивий. Адже робити це швидко і просто. Сушити сухарі можна різними способами: на сонці, в духовці і навіть в
    Сухарики з часником в духовці
    Сухарики з часником в духовці
    Часникові сухарики можуть стати приємним доповненням до перших страв, так і снеком, наприклад, до пива. Звичайно, такі сухарики можна купити в
    Сухарики з білого хліба
    Сухарики з білого хліба
    У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
    Сухарі з сиром
    Сухарі з сиром
    Сухарі з сиром - чудова закуска до пива. Також їх можна подати до супу, чаю або кави. А приготовані в домашніх умовах, вони набагато корисніше своїх