Сухарики з часником в духовці
Часникові сухарики можуть стати не тільки смачним самостійним снеком, але і прекрасним доповненням до перших і основних страв, салатів та інших закусок. Гідність часникових сухариків полягає не тільки в їх тонкому, але уловимом часниковому ароматі, але і в текстурою, яку хрусткі компоненти здатні додати в однорідне блюдо.
Можливість використовувати в рецепті підсохлий хліб, перетворює часникові сухарики не тільки у смачну, але і в досить практичну закуску.
Інгредієнти:
батон або багет;
оливкова олія - 60 мл;
часник - 4-5 зубчиків;
морська сіль і чорний перець - за смаком.
Приготування
Доводимо температуру духовки до 190°С. Покриваємо деко фольгою або пергаментом.
У сотейник наливок оливкова олія і підігріваємо його. У розігрітому маслі пасеруємо дрібно нарізаний часник протягом півхвилини. Змішуємо скибочки хліба з гарячим маслом, посипаємо спеціями виходячи з власних смакових переваг, і розподіляємо в один шар на підготовленому деку.
Запікаємо сухарики 15 хвилин або до утворення характерною золотисто-коричневої скоринки.
Інгредієнти:
часникові зубчики - 4-5 шт.;
білий хліб;
подрібнена петрушка (листя) - 1 ст. ложка;
тертий Пармезан - 45 г;
олія оливкова - 60 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати сухарики з часником, ставимо за духовку розігрівається до 180°С.
Очищаємо і подрібнюємо часникові зубчики разом із зеленню петрушки, невеликою кількістю солі і перцю. Кладемо ароматну пасту в розігріте масло і підігріваємо протягом 30-40 секунд. Змішуємо нарізаний кубиками хліб з підігрітим маслом. До речі, сухарики з часником можна робити з батона, багета, будь підсохлій булочки або тостового хліба - значення не має.
Викладаємо хлібні кубики на застелений пергаментом деко і ставимо в духовку. Через 8 хвилин посипаємо хліб тертим Пармезаном, перемішуємо і залишаємо ще хвилин на 5 або до тих пір, поки хліб не стане золотистим. Перед вживанням даємо крутонам повністю охолонути.
Прибрати різкий смак і запах свіжого часнику можна завдяки використанню часнику сушеного. В суміші з сушеним цибулею у вас вийде прекрасний снек до пива, не псує дихання.
Інгредієнти:
оливкова олія - 45 мл;
сушений часник - 4 г;
сушений лук - 4 г;
житній хліб - 120 р.
Приготування
У пакет наливаємо 2/3 оливкової олії і додаємо сушену цибулю з часником. Туди ж відправляємо і кубики житнього хліба. Зав'язуємо пакет, все ретельно перемішуємо так, щоб покрити кожен з майбутніх сухариків маслом, а потім перекладаємо вміст пакета на сковороду з рештою розігрітим маслом і обсмажуємо до золотавої і хрусткої скориночки. Поки сухарики гарячі, їх слід переміщати з хорошою пучкою солі і можна подавати до столу, самостійно або з коханою соусом.
Сирними грінками з часником приємно не тільки похрумтіти просто так, але і використовувати їх як доповнення до супів всіх видів.
Інгредієнти:
багет;
тертий пармезан - 110 г;
вершкове масло - 40 г;
зелень;
часникові зубчики - 4-5 шт.
Приготування
Багет нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на деко і ставимо під гриль. Поки хліб підрум'янюється, змішуємо м'яке масло з розтертим в пасту часником і подрібненою зеленню. Перевертаємо скибочки багета на іншу сторону, змащуємо їх маслом і посипаємо тертим сиром. Чекаємо, поки сир розплавиться, і дістаємо сухарики їх духовки.
Сухарики з часником - рецепт
Можливість використовувати в рецепті підсохлий хліб, перетворює часникові сухарики не тільки у смачну, але і в досить практичну закуску.
Інгредієнти:
Приготування
Доводимо температуру духовки до 190°С. Покриваємо деко фольгою або пергаментом.
У сотейник наливок оливкова олія і підігріваємо його. У розігрітому маслі пасеруємо дрібно нарізаний часник протягом півхвилини. Змішуємо скибочки хліба з гарячим маслом, посипаємо спеціями виходячи з власних смакових переваг, і розподіляємо в один шар на підготовленому деку.
Запікаємо сухарики 15 хвилин або до утворення характерною золотисто-коричневої скоринки.
Домашні сухарики з часником і петрушкою
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сухарики з часником, ставимо за духовку розігрівається до 180°С.
Очищаємо і подрібнюємо часникові зубчики разом із зеленню петрушки, невеликою кількістю солі і перцю. Кладемо ароматну пасту в розігріте масло і підігріваємо протягом 30-40 секунд. Змішуємо нарізаний кубиками хліб з підігрітим маслом. До речі, сухарики з часником можна робити з батона, багета, будь підсохлій булочки або тостового хліба - значення не має.
Викладаємо хлібні кубики на застелений пергаментом деко і ставимо в духовку. Через 8 хвилин посипаємо хліб тертим Пармезаном, перемішуємо і залишаємо ще хвилин на 5 або до тих пір, поки хліб не стане золотистим. Перед вживанням даємо крутонам повністю охолонути.
Житні сухарики з часником до пива
Прибрати різкий смак і запах свіжого часнику можна завдяки використанню часнику сушеного. В суміші з сушеним цибулею у вас вийде прекрасний снек до пива, не псує дихання.
Інгредієнти:
Приготування
У пакет наливаємо 2/3 оливкової олії і додаємо сушену цибулю з часником. Туди ж відправляємо і кубики житнього хліба. Зав'язуємо пакет, все ретельно перемішуємо так, щоб покрити кожен з майбутніх сухариків маслом, а потім перекладаємо вміст пакета на сковороду з рештою розігрітим маслом і обсмажуємо до золотавої і хрусткої скориночки. Поки сухарики гарячі, їх слід переміщати з хорошою пучкою солі і можна подавати до столу, самостійно або з коханою соусом.
Рецепт домашніх сухариків із сиром і часником в духовці
Сирними грінками з часником приємно не тільки похрумтіти просто так, але і використовувати їх як доповнення до супів всіх видів.
Інгредієнти:
Приготування
Багет нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на деко і ставимо під гриль. Поки хліб підрум'янюється, змішуємо м'яке масло з розтертим в пасту часником і подрібненою зеленню. Перевертаємо скибочки багета на іншу сторону, змащуємо їх маслом і посипаємо тертим сиром. Чекаємо, поки сир розплавиться, і дістаємо сухарики їх духовки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сухарики з білого хліба
У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
Часникові грінки
Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
Грінки до пива - рецепт
Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Сухарі з сиром
Сухарі з сиром - чудова закуска до пива. Також їх можна подати до супу, чаю або кави. А приготовані в домашніх умовах, вони набагато корисніше своїх
Грінки в мікрохвильовці
Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про