Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сухарики з часником в духовці

Сухарики з часником в духовці

26-03-2015, 19:41
1 493
Сухарики з часником в духовці
Часникові сухарики можуть стати не тільки смачним самостійним снеком, але і прекрасним доповненням до перших і основних страв, салатів та інших закусок. Гідність часникових сухариків полягає не тільки в їх тонкому, але уловимом часниковому ароматі, але і в текстурою, яку хрусткі компоненти здатні додати в однорідне блюдо.

Сухарики з часником - рецепт


Можливість використовувати в рецепті підсохлий хліб, перетворює часникові сухарики не тільки у смачну, але і в досить практичну закуску.
Інгредієнти:

  • батон або багет;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • морська сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Доводимо температуру духовки до 190°С. Покриваємо деко фольгою або пергаментом.
    У сотейник наливок оливкова олія і підігріваємо його. У розігрітому маслі пасеруємо дрібно нарізаний часник протягом півхвилини. Змішуємо скибочки хліба з гарячим маслом, посипаємо спеціями виходячи з власних смакових переваг, і розподіляємо в один шар на підготовленому деку.
    Запікаємо сухарики 15 хвилин або до утворення характерною золотисто-коричневої скоринки.

    Домашні сухарики з часником і петрушкою


    Інгредієнти:

  • часникові зубчики - 4-5 шт.;

  • білий хліб;

  • подрібнена петрушка (листя) - 1 ст. ложка;

  • тертий Пармезан - 45 г;

  • олія оливкова - 60 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сухарики з часником, ставимо за духовку розігрівається до 180°С.
    Очищаємо і подрібнюємо часникові зубчики разом із зеленню петрушки, невеликою кількістю солі і перцю. Кладемо ароматну пасту в розігріте масло і підігріваємо протягом 30-40 секунд. Змішуємо нарізаний кубиками хліб з підігрітим маслом. До речі, сухарики з часником можна робити з батона, багета, будь підсохлій булочки або тостового хліба - значення не має.
    Викладаємо хлібні кубики на застелений пергаментом деко і ставимо в духовку. Через 8 хвилин посипаємо хліб тертим Пармезаном, перемішуємо і залишаємо ще хвилин на 5 або до тих пір, поки хліб не стане золотистим. Перед вживанням даємо крутонам повністю охолонути.

    Житні сухарики з часником до пива


    Прибрати різкий смак і запах свіжого часнику можна завдяки використанню часнику сушеного. В суміші з сушеним цибулею у вас вийде прекрасний снек до пива, не псує дихання.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 45 мл;

  • сушений часник - 4 г;

  • сушений лук - 4 г;

  • житній хліб - 120 р.


  • Приготування
    У пакет наливаємо 2/3 оливкової олії і додаємо сушену цибулю з часником. Туди ж відправляємо і кубики житнього хліба. Зав'язуємо пакет, все ретельно перемішуємо так, щоб покрити кожен з майбутніх сухариків маслом, а потім перекладаємо вміст пакета на сковороду з рештою розігрітим маслом і обсмажуємо до золотавої і хрусткої скориночки. Поки сухарики гарячі, їх слід переміщати з хорошою пучкою солі і можна подавати до столу, самостійно або з коханою
    Сухарики з часником в духовці
    соусом.

    Рецепт домашніх сухариків із сиром і часником в духовці


    Сирними грінками з часником приємно не тільки похрумтіти просто так, але і використовувати їх як доповнення до супів всіх видів.
    Інгредієнти:

  • багет;

  • тертий пармезан - 110 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • зелень;

  • часникові зубчики - 4-5 шт.


  • Приготування
    Багет нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на деко і ставимо під гриль. Поки хліб підрум'янюється, змішуємо м'яке масло з розтертим в пасту часником і подрібненою зеленню. Перевертаємо скибочки багета на іншу сторону, змащуємо їх маслом і посипаємо тертим сиром. Чекаємо, поки сир розплавиться, і дістаємо сухарики їх духовки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сухарики з білого хліба
    Сухарики з білого хліба
    У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
    Часникові грінки
    Часникові грінки
    Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
    Грінки до пива - рецепт
    Грінки до пива - рецепт
    Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
    Сухарі з сиром
    Сухарі з сиром
    Сухарі з сиром - чудова закуска до пива. Також їх можна подати до супу, чаю або кави. А приготовані в домашніх умовах, вони набагато корисніше своїх
    Грінки в мікрохвильовці
    Грінки в мікрохвильовці
    Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про