Часникові сухарики можуть стати не тільки смачним самостійним снеком, але і прекрасним доповненням до перших і основних страв, салатів та інших закусок. Гідність часникових сухариків полягає не тільки в їх тонкому, але уловимом часниковому ароматі, але і в текстурою, яку хрусткі компоненти здатні додати в однорідне блюдо.
Сухарики з часником - рецепт
Можливість використовувати в рецепті підсохлий хліб, перетворює часникові сухарики не тільки у смачну, але і в досить практичну закуску.
Інгредієнти: батон або багет; оливкова олія - 60 мл; часник - 4-5 зубчиків; морська сіль і чорний перець - за смаком. Приготування Доводимо температуру духовки до 190°С. Покриваємо деко фольгою або пергаментом.
У сотейник наливок оливкова олія і підігріваємо його. У розігрітому маслі пасеруємо дрібно нарізаний часник протягом півхвилини. Змішуємо скибочки хліба з гарячим маслом, посипаємо спеціями виходячи з власних смакових переваг, і розподіляємо в один шар на підготовленому деку.
Запікаємо сухарики 15 хвилин або до утворення характерною золотисто-коричневої скоринки.
Домашні сухарики з часником і петрушкою
Інгредієнти: часникові зубчики - 4-5 шт.; білий хліб; подрібнена петрушка (листя) - 1 ст. ложка; тертий Пармезан - 45 г; олія оливкова - 60 мл Приготування Перед тим, як приготувати сухарики з часником, ставимо за духовку розігрівається до 180°С.
Очищаємо і подрібнюємо часникові зубчики разом із зеленню петрушки, невеликою кількістю солі і перцю. Кладемо ароматну пасту в розігріте масло і підігріваємо протягом 30-40 секунд. Змішуємо нарізаний кубиками хліб з підігрітим маслом. До речі, сухарики з часником можна робити з батона, багета, будь підсохлій булочки або тостового хліба - значення не має.
Викладаємо хлібні кубики на застелений пергаментом деко і ставимо в духовку. Через 8 хвилин посипаємо хліб тертим Пармезаном, перемішуємо і залишаємо ще хвилин на 5 або до тих пір, поки хліб не стане золотистим. Перед вживанням даємо крутонам повністю охолонути.
Житні сухарики з часником до пива
Прибрати різкий смак і запах свіжого часнику можна завдяки використанню часнику сушеного. В суміші з сушеним цибулею у вас вийде прекрасний снек до пива, не псує дихання.
Інгредієнти: оливкова олія - 45 мл; сушений часник - 4 г; сушений лук - 4 г; житній хліб - 120 р. Приготування У пакет наливаємо 2/3 оливкової олії і додаємо сушену цибулю з часником. Туди ж відправляємо і кубики житнього хліба. Зав'язуємо пакет, все ретельно перемішуємо так, щоб покрити кожен з майбутніх сухариків маслом, а потім перекладаємо вміст пакета на сковороду з рештою розігрітим маслом і обсмажуємо до золотавої і хрусткої скориночки. Поки сухарики гарячі, їх слід переміщати з хорошою пучкою солі і можна подавати до столу, самостійно або з коханою
соусом.
Рецепт домашніх сухариків із сиром і часником в духовці
Сирними грінками з часником приємно не тільки похрумтіти просто так, але і використовувати їх як доповнення до супів всіх видів.
Інгредієнти: багет; тертий пармезан - 110 г; вершкове масло - 40 г; зелень; часникові зубчики - 4-5 шт. Приготування Багет нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на деко і ставимо під гриль. Поки хліб підрум'янюється, змішуємо м'яке масло з розтертим в пасту часником і подрібненою зеленню. Перевертаємо скибочки багета на іншу сторону, змащуємо їх маслом і посипаємо тертим сиром. Чекаємо, поки сир розплавиться, і дістаємо сухарики їх духовки.