Напевно, всі чули про шкоду покупних сухариків, які з лишком напхані штучними ароматизаторами і усілякими підсилювачами смаку.
Далі ми розповімо, як власноруч зробити сухарики в духовці і запропонуємо кілька варіантів такої закуски.
Часникові сухарики в домашніх умовах в духовці з чорного хліба
Інгредієнти: чорний хліб – 1 буханець; часникові зубці – 7-10 шт.; рослинна олія без запаху – 120 мл; сіль – за смаком. Приготування В даному випадку сухарики ми будемо готувати з часниковим смаком. Для цього очищаємо часникові зубчики і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом. Змішуємо часникову масу з рослинним маслом без запаху і ретельно розтираємо товкачем. Даємо масі настоятися. За цей час гострим ножем чорний нарізаємо хліб скибочками бажаного розміру і форми. Найбільш переважні для приготування в духовці кубики з розміром сторони близько одного сантиметра або бруски товщиною не більше одного сантиметра і довжиною приблизно п'ять сантиметрів.
Викладаємо підготовлений хлібець на деко, попередньо застелений пергаментным листом, збризкуємо часниковим маслом, підсолюємо за смаком і відправляємо на полицю прогрітій духовці. Температура пристрою повинна бути при цьому на рівні 180 градусів. Сушимо сухарі при таких умовах, періодично перемішуючи, протягом приблизно тридцяти-сорока хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Домашні сухарики в духовці з білого хліба зі спеціями
Інгредієнти: білий хліб – 1 буханець; гранульований часник – 1 ч. ложка; сушений базилік або орегано – 1 ч. ложка; рослинна олія без запаху – 90 мл; сіль – 10 р. Приготування Для сухариків підійде як свіжий білий хлібець, так і вже значно зачерствевший. Останній навіть краще, так як його буде набагато легше нарізати більш тонкими і акуратними кубиками або брусочками і вони краще зберігають свою форму.
Отже, підготовлені хлібні кубики або брусочки поміщаємо в поліетиленовий пакет і всипаємо туди ж сушений базилік або орегано, сіль, часник в гранулах і вливаємо олію, обов'язково без аромату. Можна використовувати абсолютно будь-який набір сухих ароматних трав і прянощів на свій вибір. Прекрасно підійде для смакового доповнення до сухариків мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, суміш сухих італійських трав та інші приправи. Тепер надуваємо злегка пакет, закріплюємо зверху і хорошенечко струшуємо, щоб прянощі і спеції добряче розподілилися по всьому хлібним скибочкам. Краще змішувати хліб і спеції невеликими порціями.
Викладаємо підготовлені заготовки на деко, попередньо застеливши його пергаментом, і маємо на середньому рівні прогрітого до 200 градусів духової шафи. Витримуємо сухарики, періодично перемішуючи, до підсушування і бажаного ступеня підрум'янення.
Смачні сухарики в духовці з зеленню і томатом
Інгредієнти: білий або чорний хліб – 1 буханець; паста томатна – 60 г; мелена солодка паприка – 5 г; приправи та спеції на свій смак – за смаком; сушена зелень петрушки і кропу – 1 ч. ложка або за смаком; рослинна олія без запаху – 90 мл; сіль – 10 р. Приготування Спочатку підготуємо пряну томатну суміш для наповнення сухариків. Змішуємо в мисці пасту томатну з рослинним маслом без запаху, додаємо туди ж сушену зелень петрушки і кропу, кидаємо також сіль, мелену солодку паприку і інші приправи і перемішуємо.
Хлібець нарізаємо тонкими брусочками або кубиками. У великий герметичний поліетиленовий пакет викладаємо спочатку пряну томатну суміш, а потім підготовлені хлібні скибочки. Трохи надуваємо пакет, зав'язуємо край і починаємо струшувати вміст акуратно, щоб кожен хлібний шматочок рівномірно покрився смаковими наповнювачем.
Розподіляємо хлібні шматочки на деко з пергаментом і поміщаємо для підсушування в духовку, яку завчасно розігріваємо до 180-190 градусів. Витримуємо пряний хліб, помішуючи, до бажаного хрускоту і підрум'янення.