» » Картопляні часточки в духовці

Картопляні часточки в духовці

Картопляні часточки в духовці
Чудовим варіантом, як для святкового столу, так і для різноманітності в будні будуть картопляні часточки, запечені в духовці. А як їх приготувати ми розповімо нижче в наших рецептах.

Запечені картопляні часточки по-селянськи в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • картопляні бульби середнього розміру – 950 г;

  • олія рослинна без аромату – 35-45 мл;

  • зубці часникові – 3-4 шт.;

  • орегано сушений – 1 ст. ложка;

  • сіль велика – 10 г;

  • паприка солодка мелена – 25-30 г;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка.


  • Приготування
    Даний рецепт приготування хороший тим, що бульби перед запіканням не треба чистити. Достатньо їх тільки помити добряче зі щіткою, розрізати на шматочки і викласти в широку миску.
    Часникові зубці очищаємо, видавлюємо через прес або натираємо на маленькій тертці і закладаємо до картопляним часточок. Туди ж додаємо сіль, мелений чорний перець, сушений орегано, мелену червону солодку паприку і вливаємо олію без аромату. Ретельно перемішуємо картопля зі спеціями, щоб вони рівномірно покрили скибочки овоча.
    Викладаємо пряні часточки картоплі одним шаром на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом, і маємо на середньому рівні прогрітій духовці. Перші тридцять хвилин приготування температура пристрою повинна бути на рівні 180 градусів, а потім підвищуємо її до 220 градусів і даємо овочу дійти до готовності і підрум'янитися.

    Картопляні часточки в спеціях з часником і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 950 г;

  • олія рослинна без аромату – 35-45 мл;

  • зубці часникові або сушений часник – 3-4 шт. або по смаку;

  • цибуля сушена – 5 г;

  • спеції – за смаком;

  • сіль велика – 10 г;
  • Картопляні часточки в духовці

  • натертий пармезан – 120 г;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для реалізації даного рецепту очищаємо картоплю і розрізаємо його на невеликі часточки. Промиваємо їх додатково холодною водою, щоб змити з поверхні крохмаль, і обсушуємо. Якщо ви будете використовувати свіжий часник, то очищаємо зуби і пропускаємо їх через прес або маленьку тертку. Перетираємо також необхідну кількість пармезану. Додаємо часник свіжий або в гранулах до картопляним часточок, кидаємо туди ж сіль, мелений чорний перець, спеції на вибір, сушений часник і вливаємо олію без аромату масло. Ретельно перемішуємо картопляні шматочки, щоб спеції рівномірно серед них розподілилися, і викладаємо їх на деко одним шаром.
    Ставимо деко в духовку, попередньо розігрівши її до 220 градусів і запікаємо протягом тридцяти хвилин або до готовності і рум'яності.
    Додав: admin | 9-05-2016, 22:02
    Переглядів: 172