Чудовим варіантом, як для святкового столу, так і для різноманітності в будні будуть картопляні часточки, запечені в духовці. А як їх приготувати ми розповімо нижче в наших рецептах.
Запечені картопляні часточки по-селянськи в духовці - рецепт
Інгредієнти: картопляні бульби середнього розміру – 950 г; олія рослинна без аромату – 35-45 мл; зубці часникові – 3-4 шт.; орегано сушений – 1 ст. ложка; сіль велика – 10 г; паприка солодка мелена – 25-30 г; мелений чорний перець – 1 щіпка. Приготування Даний рецепт приготування хороший тим, що бульби перед запіканням не треба чистити. Достатньо їх тільки помити добряче зі щіткою, розрізати на шматочки і викласти в широку миску.
Часникові зубці очищаємо, видавлюємо через прес або натираємо на маленькій тертці і закладаємо до картопляним часточок. Туди ж додаємо сіль, мелений чорний перець, сушений орегано, мелену червону солодку паприку і вливаємо олію без аромату. Ретельно перемішуємо картопля зі спеціями, щоб вони рівномірно покрили скибочки овоча.
Викладаємо пряні часточки картоплі одним шаром на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом, і маємо на середньому рівні прогрітій духовці. Перші тридцять хвилин приготування температура пристрою повинна бути на рівні 180 градусів, а потім підвищуємо її до 220 градусів і даємо овочу дійти до готовності і підрум'янитися.
Картопляні часточки в спеціях з часником і сиром в духовці
Інгредієнти: картопляні бульби – 950 г; олія рослинна без аромату – 35-45 мл; зубці часникові або сушений часник – 3-4 шт. або по смаку; цибуля сушена – 5 г; спеції – за смаком; сіль велика – 10 г; натертий пармезан – 120 г; мелений чорний перець – 1 щіпка. Приготування Для реалізації даного рецепту очищаємо картоплю і розрізаємо його на невеликі часточки. Промиваємо їх додатково холодною водою, щоб змити з поверхні крохмаль, і обсушуємо. Якщо ви будете використовувати свіжий часник, то очищаємо зуби і пропускаємо їх через прес або маленьку тертку. Перетираємо також необхідну кількість пармезану. Додаємо часник свіжий або в гранулах до картопляним часточок, кидаємо туди ж сіль, мелений чорний перець, спеції на вибір, сушений часник і вливаємо олію без аромату масло. Ретельно перемішуємо картопляні шматочки, щоб спеції рівномірно серед них розподілилися, і викладаємо їх на деко одним шаром.
Ставимо деко в духовку, попередньо розігрівши її до 220 градусів і запікаємо протягом тридцяти хвилин або до готовності і рум'яності.