Пісний грибний суп з печериць
Альтернативою всім овочевим супам, що користується великою популярністю в період посту, можуть стати супи на грибний основі. Різноманітність грибів не поступається овочевому. У хід можуть йти як звичайні печериці або гливи, так і більш ароматні лісові гриби або суміш перших з другими. Нижче ми докладніше поговоримо про один з найбільш доступних варіантів – пісному грибному супі з печериць.
Самі по собі печериці наділені ледь відчутним ароматом, а тому всілякі добавки на зразок інтенсивних спецій, ароматних коріння і грибів лише вітаються. У цьому рецепті ми вирішили відтворити аналог супу, приготовленого на багатті, завдяки краплі рідкого диму.
Інгредієнти:
печериці - 440 г;
соєвий соус - 45 мл;
кленовий сироп - 25 мл;
рідкий дим - 10 мл;
ріпчаста цибуля - 145 г;
часник - 3 зубки;
консервована квасоля - 520 г;
діжонська гірчиця - 25 г;
соєве молоко - 355 мл
Приготування
Нарізані гриби і цибулю спасеруйте разом протягом 7 хвилин. Коли вся волога з грибів випарується, а зажарка придбає золотавий відтінок, влийте до неї кленовий сироп і додайте часник. Близько хвилини дайте вмісту карамелізуватися, після чого покладіть квасолю, додайте гірчицю і влийте рідкий дим. Залийте все соєвим молоком (або будь-яким іншим рослинним молоком) і залиште варитися 10-12 хвилин. Готовий суп збийте блендером, поки не отримаєте потрібну консистенцію.
Для більшої ситності рекомендуємо додавати в крем-супи крупи. У хід може йти все, що завгодно і навіть гарнір, що залишився після вчорашнього вечері. Найпопулярніші варіанти: перловка, рис і гречка. Ми зупинили свою увагу на останньому варіанті.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 135 г;
печериці - 12 кг;
гілочки розмарину - 2 шт.;
картопля - 390 г;
морква - 115 г;
гречка - 55 г;
листя лавра - 4 шт.;
овочевий бульйон - 3 л;
борошно - 35 р.
Приготування
Приготуйте базову цибульно-грибну засмажку з морквою. Коли зайва волога вийде, додайте подрібнені розмаринові листочки, потім дочекайтеся, коли ті пустять свій аромат і посипте все борошном. Через півхвилини влийте бульйон і додайте невеликі шматочки картоплі. Слідом за бульбами всипте гречану крупу і залиште все вирувати на середньому вогні з листочком лавра до тих пір, поки крупа і картопля не стануть м'якими.
Пісний грибний суп з печериць можна також зробити в мультиварці, досить обсмажити інгредієнти в тому ж порядку включивши «Випічку», а потім, після додавання рідини і картоплі з крупою, перейти в режим «Гасіння» на півгодини.
Це не стандартний суп з вермішеллю з їдальні, а його сучасна азіатська варіація, помітно відрізняється великою різноманітністю смаку та чудовими смаковими характеристиками.
Інгредієнти:
тофу - 75 г;
брокколі - 115 г;
печериці - 160 г;
горошок - 110 г;
солодкий перець -85 г;
пір'я зеленої цибулі - 3 шт.;
корінь імбиру - 2 см;
морква - 1 шт.;
порошок каррі - 1 ч. ложка;
кокосове молоко - 235 мл;
овочевий бульйон - 930 мл;
рисова вермішель - 90 г;
зелень петрушки.
Приготування
Приготуйте засмажку з моркви і грибів. Коли зайва грибна волога випарується, покладіть солодкий перець, додайте тертий імбир і карі. Залийте все овочевим бульйоном, всипте горошок і покладіть суцвіття брокколі. Коли брокколі розм'якшиться – настав час локшини, на її приготування піде не більше хвилини, після чого суп доповнюють кокосовим молоком і подають із зеленню цибулі і петрушки.
Пісний грибний суп-пюре з печериць – рецепт
Самі по собі печериці наділені ледь відчутним ароматом, а тому всілякі добавки на зразок інтенсивних спецій, ароматних коріння і грибів лише вітаються. У цьому рецепті ми вирішили відтворити аналог супу, приготовленого на багатті, завдяки краплі рідкого диму.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані гриби і цибулю спасеруйте разом протягом 7 хвилин. Коли вся волога з грибів випарується, а зажарка придбає золотавий відтінок, влийте до неї кленовий сироп і додайте часник. Близько хвилини дайте вмісту карамелізуватися, після чого покладіть квасолю, додайте гірчицю і влийте рідкий дим. Залийте все соєвим молоком (або будь-яким іншим рослинним молоком) і залиште варитися 10-12 хвилин. Готовий суп збийте блендером, поки не отримаєте потрібну консистенцію.
Пісний грибний суп з печериць з гречкою
Для більшої ситності рекомендуємо додавати в крем-супи крупи. У хід може йти все, що завгодно і навіть гарнір, що залишився після вчорашнього вечері. Найпопулярніші варіанти: перловка, рис і гречка. Ми зупинили свою увагу на останньому варіанті.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте базову цибульно-грибну засмажку з морквою. Коли зайва волога вийде, додайте подрібнені розмаринові листочки, потім дочекайтеся, коли ті пустять свій аромат і посипте все борошном. Через півхвилини влийте бульйон і додайте невеликі шматочки картоплі. Слідом за бульбами всипте гречану крупу і залиште все вирувати на середньому вогні з листочком лавра до тих пір, поки крупа і картопля не стануть м'якими.
Пісний грибний суп з печериць можна також зробити в мультиварці, досить обсмажити інгредієнти в тому ж порядку включивши «Випічку», а потім, після додавання рідини і картоплі з крупою, перейти в режим «Гасіння» на півгодини.
Як приготувати пісний грибний суп з печериць з вермішеллю?
Це не стандартний суп з вермішеллю з їдальні, а його сучасна азіатська варіація, помітно відрізняється великою різноманітністю смаку та чудовими смаковими характеристиками.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте засмажку з моркви і грибів. Коли зайва грибна волога випарується, покладіть солодкий перець, додайте тертий імбир і карі. Залийте все овочевим бульйоном, всипте горошок і покладіть суцвіття брокколі. Коли брокколі розм'якшиться – настав час локшини, на її приготування піде не більше хвилини, після чого суп доповнюють кокосовим молоком і подають із зеленню цибулі і петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Який зварити суп на м'ясному бульйоні?
Самі смачні перші страви виходять саме на бульйоні з м'яса. І далі ми не будемо пропонувати банальні і нудні рецепти, а розповімо, як зварити смачний
Пісний грибний суп
Найпопулярнішим пісною стравою можна впевнено назвати грибний суп. Він володіє неймовірним насиченим ароматом і чудовим смаком, навіть без додавання
Пісний суп гороховий – рецепт
Улюблений багатьма гороховий суп можна віднести в розряд насичених страв, які виходять, безсумнівно, смачними без додавання м'ясних інгредієнтів.
Гречка з грибами в мультиварці
Якщо не знаєте, як вразити домашніх незвичайним і простим обідом, то ця стаття, напевно, для вас. Далі представлені рецепти, завдяки яким, ви з
Грибний суп-пюре з печериць
Грибний суп - це завжди ароматне і смачне блюдо, яке вдало виходить у будь-якої господині. Приготувавши суп-пюре з доступних печериць за нашими
Грибний суп з вершками
Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,