Альтернативою всім овочевим супам, що користується великою популярністю в період посту, можуть стати супи на грибний основі. Різноманітність грибів не поступається овочевому. У хід можуть йти як звичайні печериці або гливи, так і більш ароматні лісові гриби або суміш перших з другими. Нижче ми докладніше поговоримо про один з найбільш доступних варіантів – пісному грибному супі з печериць.
Пісний грибний суп-пюре з печериць – рецепт
Самі по собі печериці наділені ледь відчутним ароматом, а тому всілякі добавки на зразок інтенсивних спецій, ароматних коріння і грибів лише вітаються. У цьому рецепті ми вирішили відтворити аналог супу, приготовленого на багатті, завдяки краплі рідкого диму.
Інгредієнти: печериці - 440 г; соєвий соус - 45 мл; кленовий сироп - 25 мл; рідкий дим - 10 мл; ріпчаста цибуля - 145 г; часник - 3 зубки; консервована квасоля - 520 г; діжонська гірчиця - 25 г; соєве молоко - 355 мл Приготування Нарізані гриби і цибулю спасеруйте разом протягом 7 хвилин. Коли вся волога з грибів випарується, а зажарка придбає золотавий відтінок, влийте до неї кленовий сироп і додайте часник. Близько хвилини дайте вмісту карамелізуватися, після чого покладіть квасолю, додайте гірчицю і влийте рідкий дим. Залийте все соєвим молоком (або будь-яким іншим рослинним молоком) і залиште варитися 10-12 хвилин. Готовий суп збийте блендером, поки не отримаєте потрібну консистенцію.
Пісний грибний суп з печериць з гречкою
Для більшої ситності рекомендуємо додавати в крем-супи крупи. У хід може йти все, що завгодно і навіть гарнір, що залишився після вчорашнього вечері. Найпопулярніші варіанти: перловка, рис і гречка. Ми зупинили свою увагу на останньому варіанті.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; печериці - 12 кг; гілочки розмарину - 2 шт.; картопля - 390 г; морква - 115 г; гречка - 55 г; листя лавра - 4 шт.; овочевий бульйон - 3 л; борошно - 35 р. Приготування Приготуйте базову цибульно-грибну засмажку з морквою. Коли зайва волога вийде, додайте подрібнені розмаринові листочки, потім дочекайтеся, коли ті пустять свій аромат і посипте все борошном. Через півхвилини влийте бульйон і додайте невеликі шматочки картоплі. Слідом за бульбами всипте гречану крупу і залиште все вирувати на середньому вогні з листочком лавра до тих пір, поки крупа і картопля не стануть м'якими.
Пісний грибний суп з печериць можна також зробити в мультиварці, досить обсмажити інгредієнти в тому ж порядку включивши «Випічку», а потім, після додавання рідини і картоплі з крупою, перейти в режим «Гасіння» на півгодини.
Як приготувати пісний грибний суп з печериць з вермішеллю?
Це не стандартний суп з вермішеллю з їдальні, а його сучасна азіатська варіація, помітно відрізняється великою різноманітністю смаку та чудовими смаковими характеристиками.
Інгредієнти: тофу - 75 г; брокколі - 115 г; печериці - 160 г; горошок - 110 г; солодкий перець -85 г; пір'я зеленої цибулі - 3 шт.; корінь імбиру - 2 см; морква - 1 шт.; порошок каррі - 1 ч. ложка; кокосове молоко - 235 мл; овочевий бульйон - 930 мл; рисова вермішель - 90 г; зелень петрушки. Приготування Приготуйте засмажку з моркви і грибів. Коли зайва грибна волога випарується, покладіть солодкий перець, додайте тертий імбир і карі. Залийте все овочевим бульйоном, всипте горошок і покладіть суцвіття брокколі. Коли брокколі розм'якшиться – настав час локшини, на її приготування піде не більше хвилини, після чого суп доповнюють кокосовим молоком і подають із зеленню цибулі і петрушки.