Гречка з грибами в мультиварці
Епоха приготування гречаної каші в глиняних горщиках в розігрітій печі давно підійшла до кінця, але на сучасній кухні цю технологію можна відтворити з допомогою багатофункціонального гаджета – мультиварки. У рецептах нижче ми будемо робити гречку з грибами в мультиварці на новий манер.
Інгредієнти:
яловичина - 12 кг;
печериці - 530 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
морква - 230 г;
гречка - 1 ст.;
бульйон - 510 мл
Приготування
Нарізавши і приправивши яловичину, викладіть її в розігріту чашу і підрум'яньте, використовуючи функцію «Смаження». Покладіть до м'яса шматочки грибів і овочів. Дайте грибний вологи повністю випаруватися, потім, якщо в цьому є необхідність, підлийте ще масла і висипте гречку. Дайте зернам швидко обсмажитися і пустити аромат, так каша буде в рази смачніше. Після пари хвилин залийте вміст пристрою бульйоном і перейдіть на «Варіння»/«Кашу» на півгодини.
За аналогією готується і гречка з куркою і грибами в мультиварці, при цьому для рецепта ви можете брати м'ясо як з білими, і з червоними волокнами.
Інгредієнти:
гречана крупа - 1 склянка;
печериці - 310 г;
зелений горошок - 115 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
оливкова олія - 25 мл;
жменя зелені петрушки;
вершкове масло - 45 р.
Приготування
Виставивши режим «Смаження» на пристрої, підігрійте в чаші масло і спасеруйте на ньому цибульні півкільця з горошком. Додайте гриби і приправте засмажку. Коли зайва волога з чаші повністю випарується, додайте гречану крупу і залийте двома склянками води. Щоб смак страви був багатший, замініть воду бульйоном на м'ясний або овочевий основі. Залиште гречку в режимі «Каша» на півгодини, а в фіналі заправте вершковим маслом.
Інгредієнти:
гарбуз - 165 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
часникові зубки - 3 шт.;
жменя фундука;
жменя сушених білих грибів;
печериці - 230 г;
гречана крупа - 1 склянка;
овочевий бульйон - 475 мл;
сушений орегано, чебрець - по 1/2 ч. ложки;
яблучний оцет - 25 мл
Приготування
М'якоть гарбуза розділіть на невеликі кубики і обсмажте до зарум'янювання. Додайте до гарбузовим шматочках півкільця цибулі і залиште їх злегка підрум'янитися на «Випікання». Всипте сушені трави і покладіть розтертий в пасту часник. Через півхвилини влийте оцет і додайте гриби: шматочки свіжих печериць і попередньо вимочені білі гриби. Коли гриби випустять вологу і вона випарується, всипте гречану крупу і залийте її бульйоном. Перейдіть в режим «Каша» і встановіть на таймері 30 хвилин. Подавайте гречку, посипавши нарізаною фундуком.
Вам напевно доводилося готувати класичне різотто з рису, але як щодо варіації страви на основі гречаної? Страва виходить не менш ніжним і кремоподібним.
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
часникові зубки - 4 шт.;
печериці - 320 г;
гречана крупа - 1 склянка;
овочевий бульйон - 730 мл;
жменя свіжого шпинату;
жменю тертого пармезану.
Приготування
Використовуйте розігріте масло для пасерування шматочків грибів. Коли зайва волога повністю піде, видавіть в чашу часникові зубки, а через півхвилини додайте гречану крупу. Як і рис в класичному блюді, гречку слід трохи обсмажити, не більше хвилини, перед тим як порціями вливати бульйон. Поступово додаючи рідину, кожну наступну порцію після вбирання попередньої, безперервно розмішуйте крупу. Як тільки зерна розм'якшаться, змішайте зі свіжим шпинатом і тертим сиром.
Гречка «По-купецькому» з м'ясом і грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши і приправивши яловичину, викладіть її в розігріту чашу і підрум'яньте, використовуючи функцію «Смаження». Покладіть до м'яса шматочки грибів і овочів. Дайте грибний вологи повністю випаруватися, потім, якщо в цьому є необхідність, підлийте ще масла і висипте гречку. Дайте зернам швидко обсмажитися і пустити аромат, так каша буде в рази смачніше. Після пари хвилин залийте вміст пристрою бульйоном і перейдіть на «Варіння»/«Кашу» на півгодини.
За аналогією готується і гречка з куркою і грибами в мультиварці, при цьому для рецепта ви можете брати м'ясо як з білими, і з червоними волокнами.
Гречка з грибами і горошком в мультиварці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Виставивши режим «Смаження» на пристрої, підігрійте в чаші масло і спасеруйте на ньому цибульні півкільця з горошком. Додайте гриби і приправте засмажку. Коли зайва волога з чаші повністю випарується, додайте гречану крупу і залийте двома склянками води. Щоб смак страви був багатший, замініть воду бульйоном на м'ясний або овочевий основі. Залиште гречку в режимі «Каша» на півгодини, а в фіналі заправте вершковим маслом.
Гречка з сушеними грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть гарбуза розділіть на невеликі кубики і обсмажте до зарум'янювання. Додайте до гарбузовим шматочках півкільця цибулі і залиште їх злегка підрум'янитися на «Випікання». Всипте сушені трави і покладіть розтертий в пасту часник. Через півхвилини влийте оцет і додайте гриби: шматочки свіжих печериць і попередньо вимочені білі гриби. Коли гриби випустять вологу і вона випарується, всипте гречану крупу і залийте її бульйоном. Перейдіть в режим «Каша» і встановіть на таймері 30 хвилин. Подавайте гречку, посипавши нарізаною фундуком.
Як приготувати гречку з грибами в мультиварці?
Вам напевно доводилося готувати класичне різотто з рису, але як щодо варіації страви на основі гречаної? Страва виходить не менш ніжним і кремоподібним.
Інгредієнти:
Приготування
Використовуйте розігріте масло для пасерування шматочків грибів. Коли зайва волога повністю піде, видавіть в чашу часникові зубки, а через півхвилини додайте гречану крупу. Як і рис в класичному блюді, гречку слід трохи обсмажити, не більше хвилини, перед тим як порціями вливати бульйон. Поступово додаючи рідину, кожну наступну порцію після вбирання попередньої, безперервно розмішуйте крупу. Як тільки зерна розм'якшаться, змішайте зі свіжим шпинатом і тертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречка по-купецькому - рецепт
Гречка по-купечки - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою,
Гречка з грибами
Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити
Гречана каша з грибами
Гречка - універсальна крупа, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, будь то м'ясо або овочі. У цій статті ми
Гречана каша в мультиварці
Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!
Гречка з фаршем в мультиварці
Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці
Гречка з м'ясом в мультиварці
Гречка з м'ясом - популярний і просте у приготуванні блюдо. А ще більше спростити процедуру готування нам допоможе мультиварка. Давайте розглянемо